Mergeti zilele-astea la Future Communities

Am trecut azi pe la Targul de inovatie Future Communities ce are loc in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2013 la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Am dat peste cateva idei foarte foarte misto si ma bucur de fiecare data cand dau de proiecte pentru comunitate atat de tari realizate de romani.  Inainte de a vizita standurile, am trecut un pic si pe la conferinta introductiva despre dezvoltarea comunitatilor si cresterea economica prin intermediul tehnologiei in Romania.

Future Communities

Am prins cateva idei si am ramas mahnit de faptul ca multe proiecte excelente (vezi ghiseul.ro) nu poti fi puse in practica la adevarata lor valoare din cauza intereselor de la nivel inalt sau din cauza ca legile au ramas la nivelul celor din anii ’90. Poate intr-o zi o sa ne desteptam si noi si o sa incepem sa punem in practica astfel de proiecte care ne ajuta sa avem o viata mai usoara.

La standul de Media & Divertisment am dat de cei de la Fablab.ro, un laborator de fabricare digitala dupa cum le spune si numele. Am vazut cu ocazia asta pe viu cum lucreaza o imprimanta 3D si am ramas cu adevarat impresionat.

Am trecut si pe la standurile Vodafone, Samsung sau Windows, cei din urma venind cu o gama variata de device-uri pe care puteti testa noul Windows 8.1. Mi-a placut si sectiunea de Biblioteca Virtuala, cu Biblionet si Vodafone capi de afis.

Mi-a placut sa stau de vorba cu domnul Ioan Grosu, un profesor de fizica din Iasi care a obtinut anul acesta medalia de aur la Salonul de inventii de la Geneva pentru proiectul “Curcubeul din gradina”. Am avut ocazia sa ma joc si cu titirezul controlabil, o inventie deja pusa in practica in Germania si pentru care inventatorul roman a primit medalia de argint la Geneva in 2007.

Titirezul controlabil

In zona de Planificare Urbana, am dat de cei de la EFdeN, care-si propun sa construiasca o casa solara modulara, ce va avea inclusa in ea o sera. E un proiect tare intersant cu care vor participa anul viitor la Solar Decathlon Europe. Mai multe informatii despre ei gasiti pe efden.org.

Am dat acolo si de Prispa, un alt proiect participant la Solar Decathlon Europe, dar in 2012, acolo unde a obtinut locul 9. Proiectul a fost pus deja in practica si se bucura de un adevarat succes.

EfdeN

Targul de inovatii Future Communities este este un proiect initiat de Biblionet si Guvernul Romaniei si este deschis publicului larg si maine si poimaine, intre orele 09:00 si 20:00 asa ca va invit si pe voi sa aruncati o privire.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.