Cu ce vine nou Windows 8.1?

Dupa ce-am incurcat Sky Bar cu Sky Tower, am ajuns vineri la lansarea noii versiuni a sistemului de operare Windows 8.1. Aceasta vine cu cateva imbunatatiri fata de cea precedenta si in plus, se vinde si in varianta retail.

Pentru cei care detin deja o licenta de Windows 8, update-ul este gratuit direct din Windows Store. Eu am ramas momentan la Windows 7, dar dupa prezentarea de saptamana trecuta ma gandesc serios sa trec si eu la nivelul urmator.

Pandutzu si Windows 8.1

Windows 8.1 e ideal pentru dispozitivele touch, dar se poate folosi fara probleme si pe Desktop-uri sau laptop-uri fara touchscreen. Cei de la Microsoft incearca sa ne ofere aceeasi experienta Windows pe orice tip de gadget folosim, fie ca e vorba de smartphone, tableta, laptop sau PC.

Printre noutatile versiunii 8.1 se numara faptul ca acum poti sa-ti personalizezi mai usor ecranul Home si poti sa redimensionezi casutele cu aplicatii. A revenit si butonul de start din modul Desktop, pe care am inteles ca foarte multi utilizatori il doreau inapoi. Eu personal nu simteam nevoia acestuia, mai ales ca am butonul dedicat pe tastatura care face acelasi lucru – te duce in ecranul Home.

S-au imbunatatit algoritmii de cautare asa ca rezultatele apar acum mult mai rapid si de asemenea poti rula mult mai bine acum mai multe aplicatii in acelasi timp.

Au aparut aplicatii noi si vor mai aparea din ce in ce mai multe in Windows Store care beneficiaza si el de un design nou. Printre ele sunt si o serie de aplicatii romanesti: Trip Journal, Tren Calator, Romanian Roads, Cinemagia, Hppy, Ski Romania si multe altele.

[divider2]

Windows 8.1 retail

Windows 8.1 e deja disponibil in Romania, iar eMAG, Domo, Evomag si PC Garage au venit deja cu cateva oferte foarte bune pentru upgrade.

Tot la aceasta lansare, am avut ocazia sa fac cunostinta si cu noile mouse-uri si tastaturi speciale pentru tablete de la Microsoft. Este vorba de Wedge Mouse si Wedge Keyboard care pe langa faptul ca sunt foarte utile, arata si foarte misto.

Mouse Edge&Keyboard

Se conecteaza automat prin bluetooth cu tableta astfel ca nu te incurci deloc cu fire si-alte nebunii. Sunt compatibile si cu laptopuri sau PC-uri.

Voi ati trecut deja la Windows 8.1? Cum vi se pare?

Foto: Catalin Georgescu | mai multe poze de la lansare gasiti pe pagina Microsoft Romania

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. putem sa il luam si noi update??
    ca am inteles de la multa lume ca update in romania facea ceva probleme. (nu mergea la multi download-ul sau aparea erori pe parcursul intalari)?
    acum e totul ok??

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.