Mi-ar placea sa vad mai multe proiecte de genul asta in muzica romaneasca!

0

Activez de multa vreme prin zona industriei muzicale romanesti. Initial ca jurnalist si om din exterior, iar apoi am avut ocazia sa vad lucrurile si din interior, fie ca a fost vorba de perioada Deezer, sau cand am fost in turneu cu Trupa Vunk prin intreaga tara, sau mai nou, in cadrul echipei Roton.

Am vazut in ultimii ani desfasurandu-se o groaza de proiecte misto si-am apreciat de fiecare data curajul pe care l-au avut cei care le-au implementat. Tocmai d-asta mi se pare normal sa promovam lucrurile care ni se par inedite, iar articolul de azi se refera la doua proiecte foarte tari ce urmeaza sa se intample in urmatoarea perioada.

ALTochestra 100

In perioada 16 octombrie – 28 noiembrie 2018 trupele Zdob si Zdub, byron, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks si Grimus vor sustine o serie de concerte speciale in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi.

De ce spun ca vor fi speciale? Pentru ca vor fi acompaniate de orchestre simfonice create special pentru acest proiect, iar fiecare trupa isi va reorchestra piesele in maniera simfonica integrand in aranjamente si cate un instrument vechi romanesc: bucium, cobza, tambal etc.

Proiectul ALTorchestra 100 marcheaza 100 de ani de la Marea Unire prin unirea
metaforica a doua stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ si muzica
simfonica, iar partea misto la toata treaba asta e ca intrarea va fi libera la toate cele 15 concerte ce se vor desfasura la Grand Cinema & More – Baneasa Sala Epika, in Bucuresti, Cinema “Florin Piersic”, in Cluj-Napoca si respectiv Casa de Cultura a Studentilor, in Iasi.

Invitatiile se pot procura in limita locurilor disponibile de pe IaBilet.ro, dar vor fi si cateva concursuri cu invitatii pentru cei care n-au mai prins.

SupportYourLocalBands

Un alt proiect misto care mi-a atras atentia are lor saptamana viitoare si isi propune sa scoata in fata trupe mai mici romanesti printr-un concept inedit.

Daca in mod normal aceste trupe sunt invitate sa cante in deschiderea unor trupe deja consacrate, de data aceasta ordinea va fi invers, astfel ca Suie Paparude, byron, E.M.I.L., OCS si The Mono Jacks vor canta in deschidere pentru trupe precum Dl Goe, Gramofone, Alex & The Fat Penguins sau Am Fost la Munte si Mi-a Placut, in cadrul unui “festival” ce va avea loc in cinci din locurile traditionale de concerte din Bucuresti: Club Control, fabrica, Expirat, Quantic si Mojo.

Scopul este evident, acela de a aduce in fata publicului trupe bune din underground-ul romanesc, dar care inca n-au un fanbase foarte mare sau care inca n-au fost descoperite.

Iata programul exact:

Si pentru ca e vorba de Support Your Local Bands, intrarea va fi pe bilete, evident, insa pretul acestora nu este mare deloc.

– abonamente Early Bird: 150 lei
– bilete de o zi Early Bird: 50 lei
Eu va recomand sa mergeti in toate cele 5 zilele (stiu ca e complicat, dar eu zic ca merita), insa daca ar fi sa va recomand doar o singura zi, aceasta ar fi ziua de vineri, acolo unde aveti ocazia sa-i vedeti pe Gramofone si pe The Speakers, iar in deschidere pe The Mono Jacks. Stiu toate cele trei trupele si suna foarte misto si mi-as dori sa le descopere si altii.
Chiar ma bucur ca avem astfel de initiative misto in muzica romaneasca si mi-as dori sa vedem cat mai multe initiative de acest gen care sa fie evident sustinute si de cei care apreciaza muzica buna.
Previous articleSINGUR. – primul meu scurtmetraj
Next articlePink anunta turneul european! Unde poti s-o vezi live in 2019!
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.