Cel mai simplu mod de ajuta un copil!

0

Cred ca fiecare dintre noi ne-am dorit la un moment dat sa ajutam pe cineva pe care l-am vazut intr-o situatie dificila. De cele mai multe ori asta a implicat fie bani, fie timp alocat, fie alte resurse.

Daca v-as spune acum ca puteti face o fapta buna, fara sa faceti practic nimic in plus? Suna bine, stiu, dar hai sa va explic cum sta treaba.

Cei de la PROFI deruleaza pentru al optulea an consecutiv campania lor de CSR prin intermediul careia ofera suma de 1.500.000 de lei catre cele sapte ONG-uri inscrise in campanie. “Okay, si ce treaba are asta cu mine?”, o sa ma intrebi acum. Ei bine, aceasta suma va fi distribuita proportional catre aceste sapte ONG-uri cu ajutorul clientilor din magazinele PROFI din intreaga tara.     

Ideea e foarte simpla, tot ce trebuie sa faci e ca dupa ce ai facut cumparaturile, sa scanezi bonul fiscal la info-chioscurile din magazine, iar apoi sa aloci puncte proiectului pe care vrei sa-l sustii. Valoarea premiilor se imparte la finalul campaniei intre cele 7 proiecte, proportional cu numarul punctelor acumulate.

Destul de simplu sa faci o fapta buna, nu?

Iata si care sunt cele sapte proiecte care vor beneficia de banii oferiti de PROFI prin intermediul clientilor lor:

  1. Sanatate – Federația Filantropia – “Sanatate la un click distanta”
  2. Apararea drepturilor copiilor – Salvati Copii  – “Si noi avem drepturi”
  3. Educatie – United Way Romania – ​”Viitor pentru 6.500 de copii saraci”
  4. Incluziune/ servicii sociale – Organizatia Umanitara Concordia – “STOP saraciei extreme in randul copiilor!”
  5. Protectia mediului –Asociatia Padurea Copiilor – “Padurea copiilor” 
  6. Cultura – Asociatia Culturala Contrasens- “Arta’N Casa Junior”
  7. Sport – Asociatia Timisoara Saracens – RUGBY4SCHOOLS

Eu am ales sa sustin anul acesta Asociatia Padurea Copiilor din simplul motiv ca implica atat copii, cat si protectia mediului, cauze care imi sunt cunoscute si pecare le sustin. M-am uitat un pic pe site-ul lor si am vazut ca promoveaza proiecte precum Crosul Padurii Copiilor, sesiuni educationale, pepiniera de voluntari si multe altele care mi s-au parut foarte tari.

Am vazut ce fel de proiecte deruleaza si mi-a placut ca isi propun ca pana in 2030 sa impadureasca zone din jurul a 100 de localitati din sudul Munteniei, cea mai slab impadurita regiune a Romaniei, iar pentru a face asta, deruleaza un program de implicare si constientizare ce include si copiii din aceste comunitati alaturi de parintii lor.

Implicarea acestor copii va avea loc prin activitati educationale, tururi ale padurilor, informare privind ecosistemul existent acolo, identificarea diverselor specii, utilizarea si promovarea materialelor reciclabile etc. Astfel, se doreste crearea unei constiinte ecologice, sustenabile in cadrul a minim 300 de copii care vor participa in aceasta faza la proiect.

Pe langa plantari, se vor organiza si activitati de ingrijire a padurilor deja existente, pentru a invata atat copiii, cat si adultii sa conserve patrimoniul forestier al tarii.

Mi-as dori ca acest proiect sa beneficieze de o suma cat mai mare din cea oferita de PROFI, asa ca daca mergeti in magazinele PROFI in perioada 10 septembrie – 14 octombrie 2018, treceti si pe la info-chioscul de la iesire pentru a le da punctele.

Eu am facut asta deja si procesul in sine este extrem de simplu si rapid, iar printr-un simplu gest se vor vedea rezultate notabile pe termen lung.

#ScaneazaVoteazaProfiDoneaza

Previous articleGlastonbury 2019 – tot ce trebuie sa stii ca sa prinzi un bilet!
Next articleEd Sheeran, primul headliner de la Sziget Festival 2019
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.