La ce festivaluri merg in 2022 – Back to Live

Dupa doi ani de pandemie, a sosit momentul sa ne intoarcem cat de cat la normal, iar 2022 se anunta a fi un an bun din punct de vedere festivalicesc. Asta daca nu se complica si mai mult situatia din Ucraina, desi speranta mea e ca totul se va incheia cat mai curand.

Daca totul merge cum trebuie, anul acesta mi-am propus sa merg in fiecare weekend din vara la cate un festival mare de muzica. Planul era facut pe 2020, insa stim cu totii ce s-a intamplat, asa ca s-a mutat totul pe 2022 si sper ca de data asta sa se si intample.

Urmeaza un an plin de continut pe canalul meu de YouTube, unde o sa postez vloguri zilnice de la festivalurile la care merg (am estimat eu vreo 40), dar si multe fotografii pe Instagram si Facebook, poate si niste reels, shorts si niste tiktok-uri, si evident recenzii dupa fiecare festival in parte pe blog.

Sunt in cautarea unui partener (a se citi brand) cu care sa ma asociez in aceasta aventura, asa ca daca sunteti interesati, gasiti mailul meu in sectiunea de contact.

Iata asadar lista de festivaluri la care care am deja bilete si pentru care mi-am aranjat in mare parte si transportul si cazarea. E posibil ca pe parcursul anului sa se mai adauge cateva, mai mici sau mai mari, insa momentan va prezint doar ce e 100% confirmat la momentul actual.

Snow Fest – 19-26 Martie 2022, Les Deux Alpes – Franta

Ar fi trebuit sa ajung la Snow Fest inca din 2018, dar mi-am luxat piciorul cu trei saptamani inainte de festival, asa ca ma bucur ca pot sa-mi iau “revansa” anul acesta. Abia astept sa vad cum e atmosfera acolo si sa ma dau si eu linistit pe placa o saptamana intreaga. N-am mai facut asta de vreo 5 ani si imi e tare dor.

Bonus, o sa avem si multa muzica misto, cu Subcarpati, Suie Paparude, Moonlight Breakfast, Luna Amara, Bucovina, DJ Shiver si multi altii.

Coachella – 15-18 aprilie 2022, Indio – SUA

Imi doream de ceva timp sa ajung si la Coachella si iata ca anul asta in sfarsit se si intampla. Nu ma interesa prea mult line-up-ul, desi de obicei au nume super misto, ci mai degraba eram curios sa vad cum arata si cum se desfasoara un festival de muzica in Statele Unite ale Americii.

Line-up-ul de anul asta as zice ca e un pic cam meh, dar tot o sa am vreo 6-7 artisti pe care o sa vreau sa-i vad in fiecare zi. Bonus, poate mai descopar si altii.

SAGA – 3-5 iunie 2022, Bucuresti – Romania

Daca la prima editie, din 2021, am ajuns doar o zi, de data asta vreau sa ma bucur de intreaga experienta SAGA Festival de la Bucuresti. Se schimba si locul de desfasurare, de la Romaero, la Arena Nationala, asa ca sunt tare curios cum se vor desfasura lucrurile.

Line-up-ul anuntat pana acum se anunta spectaculos, iar eu inca sper si la o scena de DnB. Poate poate.

Nova Rock – 9-12 iunie 2022, Nickelsdorf – Austria

Dupa experienta din 2017, am zis ca merita revenit la Nova Rock, asa ca iata ca dupa 5 ani, o sa ma intorc pe Pannonia Fields din Nickelsdorf din Austria ca sa-i vad la treaba pe Muse, Foo Fighters, Bring Me The Horizon, The Offspring, Korn si pe multi multi altii.

Sper doar sa nu mai fie la fel de prafuit ca data trecuta, insa de data asta suntem deja pregatit cu masti :))

Pinkpop – 17-18 iunie 2022 – Landgraaf – Tarile de Jos

Si Pinkpop era de ceva timp pe lista de festivaluri la care voiam sa merg, asa ca in 2022 o sa le fac si lor o vizita ca sa-i vad pe Twenty One Pilots, Metallica, Royal Blood si pe multi altii.

O sa stau insa doar doua zile acolo, pentru ca duminica o sa ma duc la…

Graspop Metal Meeting – 19 iunie 2022, Dessel – Belgia

La Graspop am mai fost si in 2016 si a fost misto sa ma distrez printre metalisti. in 2020 cand mi-am luat eu biletele, pentru ultima zi de festival erau anuntati cei de la Aerosmith, pe care voiam sa-i revad, insa intre timp si-au anulat de tot turneul, asa ca o sa ma multumesc doar cu restul trupelor care vor canta duminica.

Festivalul aniverseaza a 25-a editie, deci se anunta a fi ceva misto oricum.

Rock Werchter – 30 iunie – 3 iulie, Werchter – Belgia

Inca din 2015 de cand am fost prima data acolo, am zis ca o sa vreau sa revin la Rock Werchter. E un festival foarte misto in care ai ocazia sa vezi foarte multe trupe mari, dar si sa descoperi trupe mai mici sau de care n-ai auzit inca.

Motivul principal pentru care merg totusi anul asta il reprezinta Red Hot Chili Peppers, pe care abia astept sa-i revad.

Mad Cool – 6-8 iulie 2022, Madrid – Spania

Despre Mad Cool am auzit si bune si rele, asa ca voiam sa vad cu ochii mei cum se desfasoara lucrurile in capitala Spaniei. In 2020 ar fi trebuit sa le vad pe Taylor Swift si pe Billie Eilish, insa nu ma deranjeaza chiar atat de mult cum s-a schimbat line-up-ul.

O sa merg doar primele trei zile la Mad Cool, caci asa aveam biletele cumparate initial. Intre timp au mai adaugat extra inca o zi, pe langa cele anuntate in 2020. Nu va bateti insa prea mult capul ca e deja sold-out.

Electric Castle – 13-17 iulie 2022 – Bontida, Romania

Electric Castle este genul de festival la care merg indiferent de line-up. Evident, anul asta ajuta foarte mult faptul ca vor veni twenty one pilots si Gorillaz, dar eu abia astept sa ma intorc la Bontida.

Line-up-ul pentru editia asta se lasa asteptat, insa daca o sa avem macar jumate din ce era anuntat pe 2020 eu o sa fiu multumit.

Tomorrrowland – 29-31 iulie 2022, Boom – Belgia

Nu va chinuiti sa cititi lista de artisti care vin la Tomorrowland. E cam toata lumea. Insa acolo sincer sa fiu nu conteaza chiar atat line-up-ul.

Inca din 2016, cand am fost prima data, am zis ca e de revenit pentru experienta completa. Am fost atunci doar o zi, insa in 2022 stau tot festivalul sa ma bucur la maxim de tot ce are de oferit acest festival foarte foarte scump.

UNTOLD – 4-7 august 2022, Cluj-Napoca – Romania

UNTOLD este si va ramane mult timp festivalul meu de suflet. Am fost la fiecare editie si nu planuiesc vreodata sa ratez vreuna. Nici nu conteaza line-up-ul pentru mine, pentru ca stiu deja ca o sa ma distrez.

Oricum mai sunt o groaza de nume de anuntat si sunt convins ca o sa fie o editie memorabila si in 2022.

Sziget – 10-15 august 2022, Budapesta – Ungaria

Nu cred ca am suficiente cuvinte disponibile pe blog aici sa spun cat de multi imi place la Sziget Festival. Merg acolo din 2011 si o saptamana acolo, este pentru mine vacanta perfecta.

Nici aici nu ma mai intereseaza de mult line-up-ul, insa pentru 2022 au pregatit cateva nume misto si sunt convins ca o sa ma distrez foarte bine si anul acesta.


Pe langa toate aceste festivaluri super misto, mai am pe lista si sper sa prind bilete la resale pentru Glastonbury (24-26 iunie 2022) ca sa fac tripleta Coachella – Glastonbury – Tomorrowland. De asemenea planuiesc sa ma intorc si la Reading Festival (26-28 august 2022) si la Lollapalooza Berlin (24-25 septembrie 2022). Si poate intre doua nunti ajung un pic si pe la ARTMania (22-24 iulie), Pukkelpop (18-21 august 2022) sau Living Rock (19-21 august). Pentru astea vedem insa cum se aliniaza planetele.

Tot ce sper este sa ne revenim in sfarsit la normal si sa ne putem bucura de viata, fara grija unei pandemii sau a unui razboi.

Tu ce planuri festivalicesti ai pe 2022? Pe unde ne vedem?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.