Ce faci daca nu mai poti sa ajungi la un concert?

Nu stiu cum sunteti voi, dar dupa cum stiti, eu merg la foarte multe concerte si festivaluri. Uneori se intampla insa niste lucruri care nu sunt total in controlul nostru si trebuie sa ne schimbam planurile pe ultima suta de metri.

Exemplu concret: anul trecut eram foarte entuziasmat de concertul BUG Mafia de la Arenele Romane. Il ratasem pe cel de cu un an inainte pentru ca a trebuit sa plec din tara, astfel ca imi doream foarte mult sa-i vad pe baieti intr-un concert de o asemenea anvergura.

Singura problema a fost faptul ca mi-am luxat piciorul cu o saptamana inainte de concert si-a trebuit sa-l pun in gips si sa stau “la pat” o luna intreaga, astfel ca planul meu de a-i vedea pe BUG Mafia s-a dus pe apa sambetei.

Ei bine, pentru situatii de genul asta s-a “inventat” asigurarea de concert cum i-am zis eu, sau pe numele oficial Asigurarea de eveniment En Garde de la Eurolife si bilete.ro

Ideea e simpla: atunci cand iti cumperi bilete la evenimentele postate pe bilete.ro poti opta si pentru Asigurarea En Garde pentru extra 4,5% din valoarea biletului, iar in caz ca se intampla ceva neprevazut si nu mai poti ajunge la eveniment, iti sunt restituiti integral banii pe bilet.

In ce situatii este valabila asigurarea En Garde

  1. Evenimente medicale:

O boala (afectiune), inclusiv legata de starea de graviditate, un accident corporal, cat si consecintele, sechelele si complicatiile sau agravarea unei afectiuni sau a unui accident, care implica obligatoriu:
–       fie spitalizarea pe o perioada care cuprinde data si ora spectacolului;
–       fie incetarea oricarei activitati profesionale sau repausul la domiciliu a carei perioada recomandata cuprinde data si ora spectacolului;
–       fie efectuarea unor investigatii sau tratamente programate in data si la ora spectacolului si care a survenit Asiguratului, sotului/sotiei, ascendentilor sau descendentilor sai in linie directa (rude de gradul 1) cat si celor ai sotului/sotiei.

  1. Evenimente familiale:a) Decesul Asiguratului, sotului/sotiei, ascendentilor sau descendentilor sai in linie directa (rude de gradul 1) sau celor ai sotiei/sotului;
    b) Nasterea unui copil sau nepot al Asiguratului in intervalul de 48 de ore care precede data si ora biletului de spectacol.
  2. Evenimente materiale:

Daune materiale grave, survenite cu maxim 48 de ore inaintea datei si orei spectacolului pentru care a fost achizitionat biletul, ca urmare a:
–       Unui incendiu,
–       Unei spargeri (jaf) sau vandalism,
–       Unei inundatii,
–       Unui fenomen meteorologic sau natural,care afecteaza direct resedinta principala sau secundara a Asiguratului si necesita prezenta sa la fata locului in ziua si la ora evenimentului pentru care a fost achizitionat biletul de spectacol, pentru a efectua demersurile administrative legate de proceduri legale, de daune sau de reabilitare a imobilului afectat.

  • Alte evenimente:a) Furtul biletului de spectacol, oricare ar fi suportul (bilet original sau electronic) ca urmare a unei agresiuni sau prin efractie din domiciliul sau din masina Asiguratului;
    b) Greva transportului in comun la data mentionata pe biletul de spectacol, respectiv oprirea totala a transportului in comun cu care prevazuse initial Asiguratul sa se deplaseze la locatia mentionata pe bilet, ca urmare a unei greve, in masura in care nu exista niciun alt mijloc de transport in comun care sa permita deplasarea;
    c) Vehiculul cu care se deplaseaza Asiguratul catre eveniment este implicat intr-un accident sau are o defectiune care face imposibila continuarea calatoriei si ajungerea la locatia mentionata pe biletul de eveniment;
    d) Zborul avionului cu care Asiguratul se deplasa, pentru a ajunge la locatia evenimentului mentionata pe bilet, este anulat sau are o intarziere mai mare de 3 ore, ceea ce face imposibila prezenta acestuia la data si ora spectacolului mentionata pe bilet.

Eu va doresc insa sa nu aveti niciodata nevoie de asigurarea asta, dar stiti cum se zice, “better safe, than sorry”, tocmai d-aia mi se pare o idee buna de a-ti asigura biletele de concert/eveniment, pentru ca pot aparea astfel de situatii neprevazute.

Pana una alta, sa ne vedem cu bine la toate evenimentele misto de anul asta!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.