Cum sa prinzi bilete la turneul Coldplay – Music of the Spheres

Dupa vreo 5 ani de asteptare, iata ca a venit in sfarsit momentul pentru un nou turneu Coldplay. Si pentru ca stiu ca sunt multi dintre voi care isi doresc sa ajunga la un concert de-al trupei britanice, am zis sa va fac un scurt ghid care sa va sporeasca sansele de a prinde un bilet.

In ultimii 10 ani fanbase-ul Coldplay a crescut considerabil si indiferent de cate concerte ar face, cu siguranta or sa fie sold-out si si mai important, biletele se vor da instant, chiar din ziua de cand se vor pune in vanzare.

Am patit-o si eu recent, la concertul special pe care l-au sustinut saptamana aceasta la Londra, la O2 Shepherd’s Bush Empire, unde au fost doar 2000 de locuri. Din fericire, am avut noroc ca Alice a prins bilete si astfel am putut si eu sa merg.

Sa incepem asadar cu datele importante. Pe 15 octombrie 2021, Coldplay a lansat cel de-al noualea album de studio, numit “Music of the Spheres” si asa cum se obisnuieste, pentru a-l promova, baietii vor pleca anul viitor intr-un turneu mondial ce se va intinde cel mai probabil pana prin 2024.

Prima etapa a acestui turneu va porni de pe 18 martie 2022, in San Jose, Costa Rica. Dupa un periplu prin America Centrala si de Nord, vor ajunge si in Europa la inceputul lunii iulie, in Frankfurt, si se va incheia pe 10 septembrie, in Brazilia, la festivalul Rock in Rio.

Aveti mai jos toate datele de turneu anuntate pana acum, urmand ca lista de concerte sa se mareasca cat de curand. In deschidere vor canta alternativ formatiile H.E.R. si London Grammar.

Asa cum era de asteptat, Romania lipseste si de data asta de pe lista. Insa este de inteles, mai ales in contextul pandemic in care ne aflam momentan.

Asa ca daca vreti musai sa-i vedeti pe Coldplay anul viitor, trebuie sa mergeti la unul din concertele din Europa (caci ma indoiesc ca vrea/isi permite cineva sa mearga prin state dupa ei).

Acestea ziind fise, hai sa va explic cum puteti avea sanse mai mari sa prindeti un bilet la un concert Coldplay pentru anul viitor.

Biletele se pun oficial in vanzare vinerea viitoare, pe 22 octombrie, incepand cu ora 11:00 (Ora Romaniei) pentru concertele din Franta, Belgia, Germania si Polonia, si respectiv ora 12:00 (Ora Romaniei) pentru concertele din Marea Britanie.

Insa inainte de punerea in vanzare la general, in unele tari vor fi si cateva etape de pre-sale, dupa cum urmeaza:

  • pentru concertele din UK, trebuie sa va inregistrati pe linkul asta (daca nu sunteti din UK, tre sa folositi un VPN ca sa mearga) cat mai repede pentru a primi un cod ce va va permite sa cumparati maxim 4 bilete incepand de joi, 21 octombrie, de la ora 12:00 (Ora Romaniei).
  • pentru concertele din Franta, e ceva mai simplu. Trebuie doar sa va faceti cont pe livenation.fr (sau puteti sa va logati oricum daca aveti deja cont pe LiveNation) si sa fiti pe faza joi, 21 octombrie, ora 11:00 (Ora Romaniei)
  • pentru concertele din Germania, sunt doua etape de pre-sale.
    – Prima este pentru cei care au cont activ de Paypal. adica doar asa o sa puteti cumpara biletele. Nu e musai sa va puneti banii pe Paypal. Trebuie doar sa va legati cardul de Revolut (de preferat) cu contul de paypal si va ia banii direct de pe card). Biletele se pun in vanzare pe 20 octombrie, de la ora 10:00 (Ora Romaniei). De asemenea, tot atunci, si clientii Samsung si Telekom au parte de pre-sale-ul lor, dar tre sa aveti conturi la ei in Germania.
    – cea de-a doua este pentru cei care au cont pe ticketmaster.de (puteti sa va logati folosind aceleasi date daca aveti cont pe ticketmaster in alta tara). Biletele se pun in vanzare pe 21 octombrie, de la ora 10:00 (Ora Romaniei).
  • pentru concertul din Polonia, este o etapa de pre-sale pentru clientii CityBank, dar ma indoiesc ca are vreunul dintre voi cont la o banca in Polonia, asa ca a doua etapa de pre-sale va fi tot pentru cei care au cont deja pe ticketmaster.pl (sau pe alte ticketmaster-uri). Biletele se pun in vanzare pe 21 octombrie, de la ora 10:00 (Ora Romaniei)
  • pentru concertele din Belgia nu am gasit niciun pre-sale, asa ca e doar la liber pe 22 octombrie de la ora 11:00 (Ora Romaniei).

Numarul de bilete oferite la pre-sale este destul de limitat asa ca daca nu prindeti bilete atunci, nu e chiar asa panica pentru ca veti mai avea o sansa si atunci cand se pun in vanzare pentru toata lumea.

Foarte important de stiut, mai ales pentru cei care vor sa vina in UK la concert e ca biletele se vor pune in vanzare simultan si pe ticketmaster, si pe seetickets, dar si pe Gigs and Tours asa ca pentru a avea sanse mai mari, va recomand sa fiti la 12:00 (Ora Romaniei) cu taburile deschise pe toate site-urile.

O alta chestie bine de stiut, atat pentru pre-sale, dar si pentru general sale, e ca pe ticketmaster, sistemul functioneaza pe baza de coada virtuala. Ce va recomand eu este sa intrati cu vreo 15 minute (sau chiar mai devreme) de punerea in vanzare a biletelor pe linkul concertului la care vreti sa luati bilet si sa tot dati refresh pana va apare butonul cu Join the Queue. Il apasati si apoi nu mai faceti nimic, nu mai dati refresh, nu nimic.

Inca nu m-am prins daca te pun la coada in functie de ora la care-ai dat Join the Queue sau e doar de bulan, dar nu strica sa fii totusi mai devreme acolo. Eventual, mai intrati de pe un alt tab pe incognito pe acelasi link cu vreo 2-3 minute inainte si dati si de-acolo Join the Queue.

La ora de punere in vanzare o sa fie mai mult vorba de noroc ca sa prindeti bilet. Uneori e haos, alteori nu, insa de data asta ma astept sa fie super haos si sa aveti super multi oameni in fata. Nu dati refresh sau ceva, ci pur si simplu asteptati sa va vina randul.

Odata ce v-a venit randul, cautati caaaat mai repede locurile pe care le vreti (eu recomand general access, dar sunt convins ca sunt multi care prefera sa stea pe scaune). Mare atentie totusi sa nu luati d-alea cu premium sau early access care costa o carca de bani. Odata ce-ati blocat locurile, e momentul sa va relaxati si doar sa introduceti datele de card. E timp suficient sa faceti asta.

Daca cumva va apare ca nu mai sunt bilete disponibile, nu disperati inca. Mai incercati cu ceva refresh-uri, caci uneori mai apar cateva bilete raslete. Deci mai sunt cateva sanse, dar mai mici, ce-i drept.

Stiu, e foarte complicat, insa astea sunt lucruri pe care le-am invatat si eu in atatia ani de cumparat bilete la concertele internationale. Din pacate, fiind cererea extrem de mare, e greu de prins bilete.

Ce va recomand insa este sa cumparati bilete doar de pe site-urile de mai sus si sa stati departe de viagogo si alte site-uri de reselleri la preturi mult peste piata.

Daca totusi nu prindeti deloc bilete, nu e panica. E posibil sa mai anunte cateva date extra de turneu pentru orasele anuntate deja, si va mai urma o etapa de punere in vanzare. Deci ar mai fi sanse si acolo. Iar daca nu si nu, exista si varianta pentru 2023 pentru ca baietii vor reveni cu siguranta in Europa si, poate, poate, vor ajunge si prin Romania la un moment dat.


Sper ca v-a fost util articolul asta si daca aveti fani Coldplay, puteti sa-l dati mai departe.

Mult succes tuturor si sper sa ne vedem pe 12 iulie 2022 la Berlin si pe 16 august 2022 la Londra.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

  1. 2012-2021 Profetiile au fost facute si de astrologi si alte persoane culturale din diferite motive si diferite scopuri istoriografice si ale imaginarii timpurilor si epocilor.Inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiilor oamenii au obsevat tipare in miscarea naturii, anilor, stelelor si ale statelor… E posibil ca cea mai realista/simpla/normala si foarte intalita forma de organizare a statelor sa fie tulburarea bipolara cu 2 poli de putere care apare in istoria imperiilor inca din cele mai vechi timpuri: Egiptul-Babilonul,etc.Astfel de ce istoriile acestea, pozitiile statelor in zone similare pe aceleasi continente apar mai des repetitive prin secole.La fel repetitivi sunt si anii suprapopularii,(overcrowding-ul fiind o tulburare sociala care apare foarte des la sobolani, de aici poate ca astrologii au gasit ca anii sobolanilor sunt mai predispusi la tulburari sociale), anii migratiilor, anii furtunilor, anii secetelor ect… care in miscarile astrologice ar avea vagi asemanari cu afeliul si periheliul orbitelor planetelor care corespund in statistica cu parabola de sus si de jos a cresterilor si descresterilor populatiei,a pietelor,a apelor,iar in astrologie cu fazele lunii, eclipselor…S-ar intoarce URSS? URSS a falimentat si cand era cu intreaga zona CAER.Statele nordice au o gaura agricola care le duce la colaps al cresterii populatiilor cum e Siberia.Asiaticii au la fel o problema agricola foamea.De aceea URSS a incercat in 1979 sa cucereasca SEAsiei sau Pluto/Mercur din astrologie.Astfel probabil noul vis al URSS ar fi sa recucereasca foamea asiei?

  2. Eu as vrea sa stiu de ce trebuie să mă feresc de site-ul viagogo? În afara de preturile foarte ridicate măcar sunt seriosi? Tocmai cautam bilete pentru concertele lor din Europa de anul acesta si am gasit primul pe lista google viagogo. Multumesc!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.