Cum sa votezi la Youtube Music Awards

Asa cum probabil ati aflat, pe 3 noiembrie 2013 va avea loc prima editie a Youtube Music Awards, gala ce-si propune sa-i premieze pe cei mai buni artisti care s-au facut remarcati pe Youtube in ultimele 12 luni. Avem chiar si un roman nominalizat la aceste premii, asa ca eu zic ca ar trebui sa le acordam un pic de atentie.

Pana acum, astfel de premii erau organizate de televiziuni. Acum, fie ca recunoastem, fie ca nu, cei mai multi dintre noi urmarim videoclipurile direct de pe Youtube si mai putin la TV. Cred ca era inevitabil ca un astfel de show sa apara si, ce ma bucura si mai mult, este ca se indeparteaza de “falsitatea” premiilor muzicale obisnuite care ne baga pe gat tot felul de artisti mainstream, cel mai probabil impusi de casele mari de discuri.

YouTube_Music_Awards

De data asta o sa facem cunostinta si cu artisti care au cunoscut celebritatea pe Youtube si care merita toata atentia noastra. Pe unii dintre ei e posibil sa-i stim. Pe altii o sa-i descoperim acum si asta nu face decat sa ma bucure. Vom avea, evident si artisti cunoscuti precum Eminem, Lady Gaga sau Arcade Fire (cine-s astia?), care vor canta evident live. Eu insa vreau sa-i ascult pe The Piano Guys, pe Lindsey Stirling sau pe Boyce Avenue.

Ce e si mai misto e ca publicul alege castigatorii, iar pentru a determina cine castiga primele premii Youtube Music Awards, organizatorii au lansat un mecanism interesant de votare. Youtube a pregatit 6 categorii de premii pentru aceasta editie, iar pentru fiecare dintre ele a creat cate-un playlist ce contine clipurile nominalizate. Pentru a vota artistul vostru preferat trebuie doar sa share-uiti pe Google +,  Facebook sau Twitter clipul care-l reprezinta.

In cele ce urmeaza o sa va prezint categoriile si nominalizatii precum si linkuri catre clipurile cu care va puteti vota favoritii. Unde este cazul, voi face si cateva comentarii si va voi prezenta si favoritul meu.

Response of the Year

Categoria asta isi propune sa premieze cele mai tari cover-uri facute de artisti independenti dupa piese celebre lansate in ultimele 12 luni.

[list style=”green”]

[/list]

Innovation of the Year

La categoria asta este nominalizat si singurul roman, regizorul Matei Dima, care este responsabil pentru clipul lui DeStorm pentru piesa “See me Standing”. Hai sa vedem cele mai inovative clipuri din ultimele 12 luni:

[list style=”blue”]

[/list]

Youtube Breakthrough

Aici sunt videoclipurile care au reusit sa devina populare intr-un timp foarte scurt si pe care le vedem deja peste tot. Nici ei nu cred ca se asteptau la un asemenea succes. Votul meu e impartit in patru, asa ca o sa va zic pe cine nu votez :)).

[list style=”orange”]

[/list]

Youtube Phenomenon

La categoria asta avem videoclipuri de care pur si simplu n-am putut sa scapam in ultimele 12 luni. Evident ca nu lipsesc Gangnam Style si Harlem Shake, dar avem si cateva surprize.

[list style=”white”]

[/list]

Artist of the year

Aici ii avem pe cei mai buni dintre cei mai buni. Artistii cu cele mai multe vizualizari sunt pusi acum in fata publicului. Cine o sa castige marele premiu?

[list style=”purple”]

[/list]

Video of the Year

In categoria asta au fost adunate cele mai like-uite, vizionate si share-uite videoclipuri din ultimul an. Numai unul insa va fi declarat videoclipul anului. Voi cu cine votati?

[list style=”red”]

[/list]

[divider2]

Asadar avem patru nominalizari pentru Macklemore & Ryan Lewis, trei pentru PSY si cate doua pentru Rihanna, Taylor Swift, One Direction si Justin Bieber. Chiar sunt curios daca o sa fie un artist cu mai mult de un premiu.

Astept cu nerabdare transmisia live de pe 3 noiembrie si sunt foarte entuziasmat de aceasta prima editie de Youtube Music Awards. Fie ca cel mai bun sa castige!

Voi cu cine votati? Puteti sa-mi lasati preferintele voastre in sectiunea de commenturi.

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

  1. Foarte tare initiativa lor. Acum am aflat de concurs. O sa-mi ia ceva sa clickuiesc pe toate nominalizarile (care-mi sunt necunoscute, of course), dar o sa merite :D Fun-fun-fun

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.