Ce aduce nou Starcraft II – Heart of The Swarm

Pentru ca a mai ramas mai putin de o luna pana la lansarea Starcraft II – Heart of the Swarm si pentru ca m-am tot documentat in ultima perioada despre el, am zis sa va anunt si pe voi cateva noutati.

In ultima luna, pe canalul oficial de Youtube Starcraft au fost urcate cateva filmulete care ne prezinta ce au adus nou fata de jocul precedent.

In primul rand au facut interfata mult mai prietenoasa, astfel incat jucatorii au acces mult mai rapid la zona de Custom Game si la interfata de chat cu ceilalti competitori. Acestia se pot imparti in clanuri sau diverse grupuri de interes, iar organizarea unui meci intre membrii aceleiasi retele de calculatoare este mult mai simpla gratie functiei specifice “Nearby Players”.

Pe langa modul clasic de joc multiplayer alaturi de ceilalti jucatori din Battle.net, in Heart of the Swarm avem inca 3 moduri noi, menite sa-i pregateasca atat pe cei care fac abia acum cunostinta cu jocul, cat si pe jucatorii mai vechi, dar nu la fel de profesionisti.

Au introdus asadar modul training, in care poti juca cu oricare din cele trei rase (Terran, Zerg sau Protoss), iar pe masura ce joci primesti diverse goal-uri de indeplinit, astfel incat sa fii invingator. Mi se pare o modalitate foarte misto de a invata cum se joaca Starcraft ca un profesionist.

Un alt mod este cel imporiva Inteligentei Artificiale, care este intr-adevar inteligenta pentru ca se pliaza exact pe nivelul tau de dificultate. Asa poti sa te pregatesti “linistit” pentru meciurile impotriva oponentilor umani, jucand impotriva unui adversar de acelasi nivel.

Daca vrei sa joci Starcraft II fara frica de a pierde puncte in clasamentul mondial, poti juca meciuri “Unrakned” impotriva jucatorilor din intreaga lume. Atunci cand te simti pregatit sa infrunti lumea “pe puncte”, poti trece linistit la modul “Ranked”.

Sincer, imi place ca au introdus si modurile astea pentru ca nu sunt un jucator uber-profesionist, ci mai dergaba ma incadrez la amatori, mai ales ca n-am mai jucat de foarte multa vreme SC. O sa am asadar ocazia sa ma perfectionez si sa joc in acelasi timp linistit impotriva prietenilor fara frica de a pierde puncte in ranking-ul overall.

Cel de-al treilea filmulet ne prezinta un alt feature foarte misto. Dupa cum stiti, sau daca nu stiti, aflati acum, dupa fiecare meci poti sa vezi “reluarea” acestuia si sa-ti urmaresti evolutia precedenta.

In HotS poti acum sa te uiti la o reluare impreuna cu alti prieteni si cel mai si cel mai tare e ca poti sa reintri in joc in orice moment al jocului. Poate vrei sa incerci o tactica diferita, fara sa refaci acelasi lucruri ca pana acum. Functia “Take Command” este responsabila de acest lucru.

Tot asta e utila si daca, doamne fereste, in timpul unui meci iti pica netu, ramai fara curent, etc. Jocul este inregistrat si poti sa reiei jocul de unde ai ramas, fara sa o luat de la capat. Traiaca “Recover Game”!

De asemenea au aparut si multe optiuni pentru cei care prefera sa urmareasca meciurile de Starcraft ca “sport”.

*O sa mai updatez articolul asta pe masura ce mai apar filmulete pe canalul oficial de youtube Starcraft.

Jocul poate fi precomandat in varianta digitala de pe battle.net(tre’ sa va faceti cont) la pretul de 60 euro (impreuna cu Wings of Liberty), iar in format fizic il puteti precomanda de la Altex Romania la 139.90 lei sau editia de colectie la 249.90 lei.

Heart of The Swarm este primul expansion pack pentru Starcraft II si pentru a-l juca aveti nevoie si de prima parte, Wings of Liberty, pe care-l puteti cumpara tot de la Altex cu 129.90 lei. Lansarea oficiala are loc pe 12 martie 2013, iar cei care-l precomanda primesc automat un  beta key, cu ajutorul caruia acestia pot testa jocul pana atunci.

Puteti castiga beta-key-uri si de pe blogurile lui zoso, Auras si Dan.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous article
Next article

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.