Saptamana de facut miscare

Nu stiu cum s-a nimerit acum doua saptamani, dar am avut o saptamana plina de activitati fizice, care mi-au demonstrat in final ca inca sunt in forma si ca pot face fata unor situatii dificile.

 
Foto:Cristian Barbu

Ca o mica paranteza inainte sa incep sa povestesc, observ ca in continuare sunt cam decalat o saptamana in ceea ce priveste povestile despre lucrurile pe care le fac. Nu e intentionat, dar pur si simplu nu am timp sau inspiratia necesara pentru a le scrie in timp util. Tot timpul apar lucruri noi care trebuiesc facute si care imi ocupa majoritatea timpului.

Asadar, in cele ce urmeaza aveti retrospectiva saptamanii 1-7 octombrie 2012, saptamana pe care-am denumit-o “Saptamana in care-am facut cea mai multa miscare  din anul acesta”. De la carat lemne si catarat prin copaci la alergat 10 km si facut traseu de munte, prima saptamana din octombrie a fost foarte obositoare.

Dinamo – Pandurii: 3-0

Am inceput saptamana cu meciul Dinamo – Pandurii, despre care am mai scris si la momentul respectiv, dar legat de subiectul “facut miscare” intra fluturatul steagului cu Catalin Hildan, care nu este deloc atat de usor precum pare. M-am chinuit eu ceva cu batul pe care era steagul Romaniei la Sziget, dar de data asta a fost chiar mai dificil de controlat pentru ca era mult mai mare si evident, mult mai greu.

#construim

A doua zi dimineata, m-am trezit pe la 5 pentru a porni alaturi de alti 20 de bloggeri bucuresteni spre Preajba, jud. Dolj, pentru a ajuta la construirea unor case prin intermediul proiectului Big Build 2012 derulat de Habitat For Hummanity Romania.

Acolo am carat cateva scanduri de lemn de la locul de unde erau “descuiate”, adica li se scoteau cuiele, pana la casa numarul 2 la care lucram eu, iar in majoritatea timpului petrecut pe santier, am dat gauri in peretii casei pentru a fi fixate diblurile de sustinere a izolatiei termice. Asa mi-am capatat si porecla Bormasinutzu, pentru care trebuie sa-i multumesc lui Auras.

 
Foto: Stefania Baciu

A fost o experienta interesanta, care a venit in completarea actiunii de #construim de anul trecut. Imi place proiectul Big Build si sper ca anul viitor sa ajut pe o perioada mai mare de timp, poate chiar sa stau toate cele 5 zile pe santier. Daca totul merge bine poate facem chiar si o casa a bloggerilor. 

Despre acest proiect am mai scris aici si aici, iar mai jos puteti urmari un filmulet cu activitatile noastre de la Big Build 2012, realizat de Razvan Baciu.

Parc Aventura

Am ajuns inapoi in Bucuresti destul de tarziu, iar a doua zi, miercuri, am luat-o de la capat, noua destinatie fiind Brasov. Pentru ca frati-miu si Catha au fost in vizita in Romania in perioada asta, am zis sa-i duc si pe ei la Parc Aventura.

I-am luat cu noi si pe cart00n si pe Ceriza si ne-am pregatit de cateva catarari prin copaci. Eu mai vizitasem parcul si in urma cu doi ani, dar de data asta parca mi s-a parut mai usor. Am fost usor panicati de norii de pe cer care pareau imprevizibili si care din cand in cand mai picurau, dar in final am reusit sa avem parte de o experienta inedita si totodata obositoare.

Eu am facut traseul galben alaturi de toata lumea, dupa care m-am aventurat pe traseul albastru. Punctul culminant a fost traseul negru, pe care aproape-am reusit sa-l parcurg complet. Singura “proba” la care am “trisat” a fost cea cu discurile, dar promit ca data viitoare o s-o rezolv si pe ea.

Am incercat sa fac si traseul rosu, dar din pacate ploaia m-a determinat sa ma opresc la jumatatea traseului. N-am apucat nici sa ma dau cu tiroliana peste lac, pentru ca am vazut abia dupa ce-am plecat ca puteam sa facem si asta.

N-am mai stat sa vizitam si Brasovul, ci ne-am intors direct la Bucuresti, pentru ca Ceriza si cart00n voiau sa ajunga la concertul Taxi de la Sala Palatului. Au ajuns in timp util si chiar ne povestesc cum a fost.

Party Rock is in the house tonight

Am fost si eu la un concert, insa nu miercuri, ci joi, la Arenele Romane, acolo unde i-am revazut pe LMFAO. Prima mea experienta la un concert de-al lor a avut loc in ultima zi de la Sziget Festival anul acesta, unde-am facut un pic de baie cu bere, cat timp ma aflam in photo-pit.

Party Rock

A fost la fel de distractiv si acum, chiar daca am privit din tribune toata nebunia. Redfoo si Party Rock Crew chiar se pricep sa faca atmosfera, iar conceptul lor de Party Show mi se pare chiar reusit.

Am ras la fiecare “Yeahhh baby” rostit de RedFoo si m-am prapadit de ras la “Sexy and I know it”, piesa pe care-am reusit sa o si inregistrez.

Partea de efort fizic a constat aici in zbantuiala maxima pe melodiile celor de la LMFAO.

Lansarea Tall Ball si antrenament pentru Maraton

Vineri dupa-amiaza am fost la Stadionul de Rugby “Arcul de Triumf” la lansarea liniei de echipament sportiv Tall Ball, marca proprie a Federatiei Romane de Rugby.

Cu ocazia asta a fost inaugurat si primul teren sintetic de rugby din Romania, pe care se pot juca insa si meciuri de fotbal. Poate vom face si cateva #fotbaltweetmeet-uri acolo in perioada urmatoare.

Foto: frr.ro

 Imi plac noile echipamente si ideea ca FRR sa aiba un brand propriu de echipament sportiv si sper ca in curand, cat mai multe echipe romanesti sa fie imbracate de Tall Ball.

Dupa lansare am pedalat pana acasa, dupa care am iesit la un prim antrenament pentru Bucharest International Marathon. Am facut eu o prostie ca nu m-am incalzit inainte, astfel ca imediat dupa si a doua zi aveam o super febra musculara. Combinata si cu febra musculara acumulata din activitatile precedente, m-am cam transformat intr-un mic robotel.

Transfagarasan 2012

N-am dormit foarte mult nici vineri seara, pentru ca am fost intai la un karaoke in centrul vechi, iar a doua zi dimineata am pornit pentru al 7-lea an consecutiv spre locul meu preferat din Romania – Transfagarasan.

A fost pentru prima data cand l-am urcat pe partea dinspre lacul Vidraru si daca tot eram la capitolul premiere, am facut si un traseu pe creasta.

Despre acesta experienta o sa va povestesc insa intr-un alt articol in care o sa va arat mai multe poze.

Bucharest International Marathon 2012

Am ajuns din nou tarziu in Bucuresti, iar la 6 dimineata eram la aeroport pentru a-l conduce pe fratele meu care pleca inapoi la Londra. Am mai prins o ora si-un pic de somn, dupa care m-am prezentat in Piata Constitutiei la startul celei de-a 5-a editi a Bucharest International Marathon.

Din pacate, sau din fericire, n-am participat la proba de maraton, ci doar la cea de stafeta 4 x 10,548 km. Am intrat al 3-lea in concurs si am reusit un timp destul de bun [56 de minute imi arata runkeeper-ul la final] ceea ce pentru mine e cu adevarat o performanta. N-am alergat niciodata atat de multi kilometri, iar faptul ca am reusit sa scot timp sub o ora e cu adevarat impresionant, mai ales in conditiile de febra musculara pe care le aveam.

 Smart Atletic Bloggers alaturi de antrenorul Bogdan Antohe

Per total, alaturi de echipa Smart Atletic Bloggers am reusit sa obtinem pozitia 37 din 236 de stafete, ceea ce este iarasi o performanta destul de buna. Le multumesc pe aceasta cale colegilor Vali, Ionut si Alex, alaturi de care sunt mandru ca am alergat duminica trecuta.

Medalie de finalist a primit doar Alex, fiind ultimul din stafeta, dar voi primi si eu o medalie la petrecerea organizata special pentru finalisti de saptamana viitoare.

Cel mai medaliat dintre ursii Panda

A fost o experienta interesanta care mi-a confirmat faptul ca ma mentin intr-o forma destul de buna si care a incheiat cu succes o saptamana destul de solicitanta din punct de vedere al efortului fizic.

 Saptamana trecuta m-am refacut, d-asta se explica si intarzierea cu care a aparut acest articol…

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.