Mandru ca am participat la Big Build 2011

Cand mi-a povestit prima data Alex Tunaru despre proiectul Big Build 2011, habar n-aveam ce experienta faina avea sa ma astepte.

Alaturi de alti 30 de bloggeri din Bucuresti si Brasov am ajutat ieri la construirea a 10 case in satul Baltesti din judetul Prahova, in cadrul proiectului Big Build 11, organizat si sustinut de Habitat for Humanity.

Ne-am trezit cu noaptea-n cap (cei care au apucat sa doarma – La multi ani Flaviaaa) si ne-am intalnit cu totii in Piata Victoriei, acolo de unde am plecat intr-un microbuz spre Baltesti.

Odata ajunsi acolo, am fost luati in primire de Cristi, un fel de Bobby Voicu al constructiilor, care ne-a explicat ce si cum tre’ sa facem pe santier. Am primit casca de protectie, manusi si tricouri, dupa care am fost repartizati, in functie de necesitati, la fiecare din cele 10 case.

Eu am fost in echipa POZ, alaturi de Oana si Corina (Pandutzu Oana Zumzet) si am ajutat la construirea casei 3, care de maine va apartine familiei Poga.

Marius zis si “Balalau” si Elena Poga au doi copii, Alexandru si Loredana si pana acum au locuit intr-o camera pusa la dispozitie de o ruda indepartata de-a lor. N-aveau apa curenta si nici toaleta in casa, iar venitul lor era asigurat de alocatia copiilor si de ce reusea Marius sa castige ca lautar.

Ajutat de Andrei, un mester priceput, foarte simpatic si amuzant, am invatat ieri sa intind glet exterior. In acest timp, Oana ne ajuta cu finisarea gletului, iar Corina monta lambriuri. Am mai ajutat si la nivelarea gletului interior si la alte activitati minore.

Alaturi de noi, la casa numarul 3, au fost voluntari de la firma Lafarge, dar si mesteri priceputi de la Baumax si Gealan. Bineinteles, si membrii familiei Poga au ajutat la construirea casei lor, la fel cum au facut si celelalte familii. La celelalte case au fost si voluntari veniti special din Irlanda de Nord pentru a ajuta la acest proiect.

Chiar daca munca depusa de noi ieri n-a fost cine stie ce,  pot spune ca fost o experienta inedita si ma bucur ca am luat parte la un astfel de proiect.

Proiectul Big Build 2011 si-a propus ca in perioada 3-7 octombrie sa construiasca 10 case in 5 zile, pentru 10 familii din satul Baltesti, jud. Prahova.

Puteti urmari evolutia lucrarilor pe BigBuild.ro (ziua 1ziua 2ziua 3 – ziua 4 ). Imi place ca pe fundalul filmuletelor e Coldplay  – Every teardrop is a Waterfall :D

Noi am fost in ziua a patra, “dedicata” bloggerilor si vedetelor (au fost azi pe santier si Alexandru Arsinel, Laura CosoiDani Otil si Calin Goia).

Pe langa construit, am lasat si mesaje in “camera secretelor” Big Brother, pe care le puteti gasi pe pagina de Facebook Habitat for Humanity Romania.

Si ca sa va aratam si imagini cu noi, Razvan a facut un filmulet cu activitatea bloggerilor la Big Build 2011.

Bloggerii care au participat la Big Build 2011:

[column size=”1-3″]
[list style=”green”]

[/list]
[/column]

[column size=”1-3″]

[list style=”green”]

[/list]
[/column]
[column size=”1-3″ last=”1″]

[list style=”green”]

[/list]

[/column]

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

6 Comments

  1. […] Anul trecut am facut foarte multe lucruri si am trecut prin foarte multe experiente. Am facut bungee jumping, am cantat live pe scena sau am fost in primul rand la concertele trupelor preferate, insa cea mai tare experienta din 2011 a fost sa ajut la construirea unei case in cadrul proiectului Big Build 2011. […]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.