Locul meu preferat din Romania

Bobby Voicu a lansat acum ceva timp o leapsa in care trebuia sa spunem si eventual sa si argumentam care e locul nostru preferat din Romania.


Eu pe Transfagarasan in 2007

In ultimii 3-4 ani am fost cam prin toata Romania (mai putin partea de nord-vest si Delta Dunarii) si mi-au placut toate locurile prin care am fost. Dar dintre toate, cel mai mult m-a impresionat Transfagarasanul. De cand am fost prima data acolo, in 2006, mi-am zis ca trebuie sa trec macar o data pe an pe acolo. Am si facut asta si pana acum am fost de 5 ori consecutiv pe Transfagarasan. Partea interesanta e ca de fiecare data l-am traversat dinspre Fagaras spre Arges. Probabil o sa-l traversez in curand si dinspre lacul Vidraru.

Chiar si cei de la Top Gear zic ca e cel mai tare drum din lume.

Lacul Vidraru, 2010

Ce-mi place pe Transfagarasan e peisajul si felul in care a fost “construit” acest drum. De sus, acesta pare un circuit de Formula 1 (vorbesc bineinteles de partea dintre Balea Lac si Balea Cascada). Ai si chestii misto de vazut.. pe langa cele amintite mai sus (Balea Cascada, Balea Lac, Lacul Vidraru) mai este si Cetatea Poenari.

Sarind pe Transfagarasan, 2009

Imi place sa vizitez Romania si pana acum am fost in doua Road-Trip-uri cu prietenii mei prin tara. Acum doi an am vizitat partea de est a tarii, iar anul trecut partea de sud-vest si vest. De fiecare data ne-am intors insa pe Transfagarasan.

Vezi pe unde am fost anul trecut in Road-Trip.

Anul acesta, din pacate, n-am reusit sa ne strangem destui pentru un road-trip asa ca va trebui sa-l amanam. Ma bucur insa ca am apucat totusi sa merg si anul acesta pe Transfagarasan. Acum o luna am facut o “escapada” special pentru acest lucru si am avut ocazia sa cobor si pe bicicleta o portiune de traseu.

Eu si cu frati-miu, coborand cu biclele pe Transfagarasan

Concediul meu pe anul asta o sa se rezume la o saptamana la mare, in Vama Veche, incepand de sambata asta. Probabil intre timp, o sa “exploram” si putin din Dobrogea si poate ajungem si in Delta Dunarii… Tot ce-i posibil… . Oricum, finalul concediului o sa ma prinda la The Mission Dance Weekend, la concertele Tiesto si FatBoy Slim.

Me and my awesome T-shirt, Transfagarasan 2010

Asadar, daca m-ati urat weekendul trecut pentru ca tot postam pe twitter si pe Facebook de la mare, o sa ma urati si saptamana viitoare. Sper sa nu-mi iau prea multe unfollow-uri.

Leapsa merge mai departe la Alex Tunaru, la grapefruits si la Ceriza.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous article
Next article

Related articles

8 Comments

  1. frumuoasa zona :D

    app pandutzu :d faci link exchange / blog roll ? daca da cautama prin contact la blogu meu :D mss si ne mai auzim :D

    P.S : sorry ca pun prea multe semne :)) de messenger :P

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.