12 ani fara Hildan

Acum 12 ani, Catalin Hildan parasea aceasta lume, direct de pe stadionul pe care l-a iubit atat de mult. Era un banal meci de pregatire cu divizionara C, Santierul Naval Oltenita, dar care avea sa fie ultimul pentru “Unicul Capitan”.

De-atunci si pana acum, dinamovistii il omagiaza in fiecare an, iar atat membrii galeriei, cat si jucatorii si antrenorii lui Dinamo aprind cate o lumanare in memoria lui Catalin la cimitirul din Branesti. Anul trecut, am fost si eu acolo pentru prima data si sentimentul pe care l-am simtit a fost de nedescris.

Peluza Nord a galeriei dinamoviste a devenit de pe 5 octombrie 2000 Peluza Catalin Hildan, astfel ca numele sau sa nu fie uitat niciodata. Conducerea echipei a retras numarul 11 purtat de Catalin, iar de-atunci si pana acum, nimeni n-a mai purtat acest numar.

Luni seara, la meciul cu Pandurii din etapa a 10-a a Ligii I, galeria a pregatit o coregrafie speciala care-a constat in arborarea a 136 de steaguri mari cu chipul lui Hildan, in combinatia alb-rosu, alb-negru si clasicul portocaliu-negru.

 

De asemenea a fost afisat si mesajul “Dupa 12 ani vrem 11 capitani”. Steagurile s-au fluturat continuu pe toata durata primei reprize intr-o atmosfera excelenta, iar spre mandria mea, am fluturat si eu unul dintre steaguri. 

Jucatorii au intrat pe teren purtand tricouri albe cu numarul 11 pe spate si cu chipul lui Hildan pe fata si au purtat un banner pe care scria “Spiritul lui Catalin mai prezent ca niciodata”.

 

Catalin Munteanu, capitanul cainilor de la acest meci, a primit din partea peluzei o banderola speciala cu chipul lui Catalin Hildan, care va deveni astfel banderola oficiala de capitan a echipei Dinamo.

Inaintea meciului, pe ecranele de pe National Arena a fost prezentat un scurt filmulet in memoria lui Catalin Hildan pe care va invit sa-l urmariti si voi in cele ce urmeaza.


Jucatorii dinamovisti au jucat foarte bine luni seara si s-au impus cu scorul de 3-0 in fata uneia din cele mai puternice echipe ale acestui inceput de campionat. Imi place ca Dinamo incepe sa creasca si ca Dario Bonetti se axeaza foarte mult pe tineri. Mi-a placut Alexe care a avut in sfarsit si el un meci bun si nu in ultimul rand mi-a placut galeria.

Din 2008 si pana anul acesta nu prea am mai fost la meciurile lui Dinamo decat din joi in Paste [adica o data sau de doua ori pe an] pentru ca nu-mi mai placea atmosfera din peluza. De cand ne-am mutat pe National Arena lucrurile s-au schimbat si lumea incepe sa vina din nou la stadion. S-au schimbat lucrurile si la nivelul “conducerii” peluzei si avem din nou o singura voce care “da tonul”.

Avem din ce in ce mai multi oameni in peluza si din ce in ce mai multi oameni care chiar canta pentru Dinamo, indiferent de rezultat. Jucatorii au sustinerea neconditionata a suporterilor si sincer, chiar si dupa esecurile cu Metalist si CFR Cluj, pentru ca am cantat in continuare pentru jucatori si n-am acumulat “supararea”, dupa meci m-am simtit chiar ok. Cred ca anul asta o sa merg si intr-o deplasare pentru ca am prins din nou gustul galeriei…

Sper ca lucrurile sa continue in directia care trebuie si cat de curand sa revenim acolo unde ne este locul: pe primul loc, atat in campionat, cat si ca suporteri.

Foto: fcdinamo.ro | Nu uitati sa dati like paginii oficiale FC Dinamo Bucuresti

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.