Cum am ramas fara permis

Pentru ca e 1 aprilie, am zis sa fac si eu o mica farsa. Dupa ce-am fost aseara in Kulturhaus, la concertul de lansare al noului album The Amsterdams, am scris pe twitter si pe facebook ca am ramas fara carnet, pe motiv ca am condus baut la volan.

Farsa prins destul de bine, mai ales ca postasem anterior si twituri care dadeau de inteles ca sunt cu masina in oras si ca am si baut. Bineinteles, m-au ajutat si cativa complici care au “jucat” alaturi de mine si carora le multumesc pentru ca nu m-au dat de gol.

Intr-adevar, aseara am baut si am fost si cu masina… dar nu cu a mea si nu am condus eu.

Astfel de glume n-ar trebui sa existe pentru ca n-ar trebui sa existe varianta “de a te urca la volan dupa ce ai consumat bauturi alcoolice”.  Zicea Andrei intr-un articol pe blogul sau ca alcoolul este mult mai periculos decat tigarile si avea dreptate (desi nu sunt de acord nici cu fumatul in timpul condusului). Cele mai multe accidente rutiere au loc din cauza ca soferii se urca la volan dupa ce au baut punand in pericol atat viata lor cat si a celorlalti participanti la trafic.

Eu nu beau alcool decat ocazional, iar atunci cand beau, incerc sa nu fac exces. De cand am inceput sa conduc mai des, “am scuza” ca “nu beau pentru ca sunt cu masina” si sincer chiar imi place asa.

Mi-a placut foarte mult initiativa celor de la DespreAlcool.ro care incurajeaza oamenii sa ia decizii informate despre alcool. Saptamana asta au lansat o aplicatie de Facebook, numita ZeroLaMie, , pentru a-i ajuta pe soferi sa constientizeze faptul ca alcoolul si sofatul sunt incompatibile. Aplicatia, lansata in cadrul campaniei „afla-ti echilibrul!”, alaturi dePolitia Rutiera Romana si Institutul National de Medicina Legala, estedisponibila prin SMS la 1267 si pe mobile web la www.desprealcool.ro/zerolamie.

Cu ajutorul ei, soferii pot afla timpul estimat in care alcoolul se elimina din sangele lor. Oricare ar fi rezultatul, aplicatia vizeaza sa le reaminteasca soferilor faptul ca in Romania limita legala a alcolemiei (cantitatea de alcool in grame la litrul de sange) este 0‰. Mai multe detalii despre aplicatia ZeroLaMie, gasiti pe DespreAlcool.ro

Partea buna este ca inca mai am permis de conducere, astfel ca o sa pot sa conduc linistit taxiulCeRecomand astazi intre 16:00 si 17:00 intre Bucurestii Noi si Chirigiu. Daca aveti nevoie de un drum pana in centru, sa stiti ca am tarif mic.

Gluma gluma, dar ce e de retinut din toata povestea asta e ca nu trebuie sa te urci niciodata la volan dupa ce ai consumat bauturi alcoolice!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

11 Comments

  1. […] 1 Aprile, de ziua mea adică am întins masă lungă La Gil cu următorii Piticu, Sorin, Pandutzu, Marian, Stefan Jipa, Kriogen, Laurentiu Buica, Simona Stanescu, Lucian Marin, Anca, Cretzu, Ioana, […]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.