Cum a fost la Oxegen Festival 2011 (ziua 3)

V-am povestit ieri cum a fost in prima si in a doua zi la Oxegen 2011. Astazi va voi povesti cum a fost in cea de-a treia zi, in care i-am vazut live pe Two Doors Cinema Club, Hurts, Bruno Mars, Beady Eye, Arctic Monkeys, Foo Fighters si deadmau5.

Ziua 3: Two Doors Cinema Club, Hurts, Bruno Mars, Beady Eye, Arctic Monkeys, Foo Fighters si deadmau5

Cea de-a treia zi de la Oxegen a fost cea mai activa din punct de vedere al trupelor pe care le-am vazut live. Chiar daca n-am vazut toate concertele de la inceput pana la sfarsit, am apucat totusi sa-mi fac o parere despre cei de pe scena.

Prima trupa de pe lista a fost Two Door Cinema Club, despre care nu stiam foarte multe pana sa aflu ca vor canta la Oxegen. I-am cautat pe Youtube si am gasit cateva piese dragute: “What you know” si “Something good can work”

Din pacate, in cele 15 minute cat i-am prins eu, n-au cantat niciuna din melodiile de mai sus.

Am stat foarte putin la concertul Two Doors Cinema Club pentru ca s-au suprapus cu concertul Hurts, de la Vodafone Stage. I-am ratat atunci cand au venit la Bucuresti asa ca era musai sa merg sa-i vad macar la Oxegen

Cu un stil un pic diferit fata de ce ma asteptam eu, Hurts au reusit totusi sa ma impresioneze cu melodiile lor. Le stiam dinainte, dar live suna muuuult mai bine… mai ales “Sunday”.

Dupa concertul Hurts am ramas tot la Vodafone Stage, pentru ca urma un alt artist pe care voiam sa-l vad live la Oxegen: Bruno Mars.

Cu Bruno Mars “am facut cunostinta” anul trecut, odata cu lansarea pieselor “Billionare” (feat. Travie McCoy), “Nothin’ on you” (feat. B.o.B) si bineinteles “Just the way you are” si am zis inca de-atunci ca baiatu asta are potential.

Iata ca n-a dezamagit si a adunat o mare de oameni la concertul sau de la Oxegen, printre care si eu, in randul al treilea :D

Poza asta e facuta de fotografii oficiali de la Oxegen

Chiar daca a venit fara palarie, Bruno Mars s-a descurcat si fara si a facut un spectacol foarte reusit. Ajutat de “Hooligans”, adica band-ul sau, a reusit sa combine cantatul cu dansatul, avand cateva coregrafii foarte bine realizate.

Am reusit sa filmez si eu o melodie (“Just The Way You Are”), asta ca sa vedeti si voi atmosfera de la concert.

Am incercat la un moment dat sa-i arunc palaria mea lui Bruno Mars pe scena, dar pentru ca era prea departe si prea sus, n-a ajuns unde trebuia, iar cand am rugat unul dintre stewarzi sa-i arunce palaria pe scena n-a vrut. Va dati seama ce valoroasa ar fi fost “curva” mea daca ajungea pe capatzana lu’ Bruno Mars? :)) N-a fost sa fie… o sa incerc data viitoare si la Justin Timberlake.

Dupa concertul Bruno Mars m-am mutat iar la Main Stage, pentru concertul Beady Eye. Habar n-aveam cine sunt astia, dar pentru ca erau programati inainte de Arctic Monkeys si trebuia sa prind un loc bun, a trebuit sa-i vad si pe ei live.

Nu m-au impresionat foarte mult… in timpul concertului lor fiind mai mult atent la “speciile locale”.

El putea sa ajunga in primul rand fara probleme

Ulterior am aflat ca Beady Eye este formata din membrii trupei Oasis, fara Noel Gallager. N-au cantat insa si “Wonderwall”.

La concertul Arctic Monkeys au inceput sa se agite spiritele in The Pit asa ca, dupa cateva melodii, am preferat sa ies de-acolo si sa incerc sa ma bucur de concert si dintr-o alta perspectiva.

Partea misto la Oxegen era ca vedeai bine de oriunde, iar sonorizarea era excelenta, astfel ca m-am putut bucura de concert si din afara Pit-ului. Baietii au profitat de lasarea serii si pe langa spectacolul auditiv, au oferit si un spectacol de lumini.

Partea proasta a fost ca odata iesit din The Pit, mai greu sa intrii la loc, iar eu am simtit asta pe pielea mea. Dupa ce am asteptat, fara succes, cam 30 de minute sa se mai elibereze zona, m-am lasat pagubas si m-am instalat in primul rand din zona de  “Normal Circle” pentru a urmari concertul Foo Fighters.

Dave Grohl e un adevarat entertainer si face un super show pe scena. In plus, omul ala debordeaza de o energie fenomenala. Din pacate, n-am stat la tot concertul Foo Fighters, pentru ca la Vodafone Stage mixa deadmau5, un alt artist pe care voiam de mult sa-l ascult si live.

Foarte multa lume si la concertul deadmau5 asa ca mi-am luat gandul repede de la ideea de a merge in primele randuri. De fapt, nici nu aveam de ce, pentru ca muzica pusa de DJ-ul canadian putea fi ascultata de oriunde.

A fost insa si un moment oarecum amuzant atunci cand, tot plimbandu-ma printre oameni in cautarea unui loc cat mai bun de ascultat si pozat, unul dintre ei imi spune ca n-am unde sa ma duc mai in fata.

Eu ii zic ca vreau sa fac doar cateva poze, iar in clipa urmatoare ma vad deasupra tuturor, pentru ca respectivul m-a luat pe umerii sai si m-a ridicat. E de nedescris sensatia si ii multumesc foarte mult pentru acel gest spontan(i-am multumit si atunci).

La sfarsitul concertului, deadmau5 si-a dat masca jos si a facut o fotografie cu publicul de la Oxegen. Eu am fost pe faza si am scos tricolorul din dotare si l-am facut vizibil. Daca va uitati atent, in partea stanga a pozei, aproape central, se vede si steagul Romaniei :D

Poza facuta de deadmau5

Dupa ce si-a terminat deadmau5 show-ul, m-am intors la Main Stage, pentru a prinde ultima jumatate de ora din concertul Foo Fighters. Bineinteles ca Dave era inca pe val, iar publicul era in delir. Am incheiat seara in cortul Silent Disco, acolo unde m-am zbantuit pana pe la ora 4 dimineata.

Cam atat din cea de-a treia zi. Maine urmeaza si povestea ultimei zile la Oxegen… ziua pe care o asteptam de foaaarte mult timp.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

9 Comments

  1. […] Pain, Weezer, My Chemical Romance, The Script si The Black Eyed Peas, in a doua zi de festival, pe Two Doors Cinema Club, Hurts, Bruno Mars, Beady Eye, Arctic Monkeys, Foo Fighters si deadmau5, in a treia zi si pe Ke$a, Manic Street Preachers, Slash,  Beyonce si Coldplay, in ultima zi a […]

  2. […] Chiar daca as fi vrut sa-l vad si pe James Bay, de la 17:15 o sa ma mut la scena principala ca sa prind locuri cat mai in fata pentru headlinerii serii, asa ca o sa ii vad in ordine cronologica pe Rise Against, Florence + The Machine, Foo Fighters si pe The Chemical Brothers. Pe Florica am mai vazut-o si acum doi ani la Coke Live in Polonia si o s-o mai vad si la Sziget, iar de Foo Fighters stiu ce pot inca de acum 4 ani de la Oxegen. […]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.