Cum a fost la Oxegen Festival 2011 (ziua 1)

Iata ca m-am intors in tara dupa o saptamana in Irlanda si patru zile la cel mai tare festival al anului, Oxegen 2011. Desi trebuia sa scriu recenzia asta de acum doua saptamani, timpul si cheful nu mi-au permis acest lucru. Asta nu inseamna ca nu m-am simtit foarte misto acolo, ci doar ca n-am avut inspiratie pentru a pune pe blog cuvintele astfel incat sa intelegeti cum a fost acolo.

Plus ca voiam sa pun recenzia odata cu noua tema, dar am avut cateva probleme cu implementarea, asa ca am tot amanat momentul. O sa va povestesc astazi despre atmosfera de la Oxegen, urmand ca intr-un articol viitor sa va povestesc si cum m-am pierdut prin strazile din Dublin.

Ziua 1: acomodarea & Silent Disco

Coada pentru autobuze

Prima zi la Oxegen a fost de acomodare pentru ca n-au fost concerte pe scenele principale.  Dupa ce am fost adusi la locul de desfasurare a festivalului, Punchestown Racecourse (aprox. 50 km. sud de Dublin, Irlanda), ne-am impartit in doua grupuri: cei care au mers in Blue Camp si cei care au mers in Red Camp, in functie de preferinta.

Eu m-am dus, bineinteles, in Red Camp, ca doar sunt berbec si-mi place rosul… (nu chiar.. da’ am auzit eu ca acolo ar fi mai misto) .

Mi-am gasit un loc bun de campare si am apucat sa-mi montez cortul chiar inainte sa-si faca simtita prezenta primii stropi de ploaie.  Din fericire, ploaia n-a durat foarte mult asa ca am putut explora zona linistit zonele de camping.

Representing my country

Locul e imens si suficient de spatios si aerisit pentru toata lumea. In prima zi n-am avut voie si in zona de concerte, ci doar in cele doua campinguri, dar asta n-a insemnat ca n-am avut parte si de concerte.

In zona Blue Camp erau amenajate doua scene, Tribute Stage si X-Box Live Stage, unde deja lumea se stransese pentru concerte. Tot in Blue Camp se afla si un mic parc de distractii si cortul Silent Disco.

Conceptul de Silent Disco este foarte tare! Daca privesti din afara, o sa vezi doar o gramada de oameni care canta, aplauda si danseaza  in acelasi timp, dar fara ca din boxe sa se auda vreo melodie (nici macar nu sunt boxe). De fapt, fiecare participant are cate o pereche de casti din care se aude muzica. Sunt doua canale de muzica, fiecare din cei doi DJ punand muzica diferita si incercand sa-si atraga cat mai multi ascultatori pe frecventa.

Lumea se distra inca de la 2 dupa-amiaza

 

Singura parte proasta la Silent Disco este ca nu poti sa socializezi (adica sa vorbesti cu alti oameni) pentru ca nah.. toata lumea are casti, dar distractia e garantata, va zic eu.

Ce-ar mai fi de mentionat din prima zi ar fi cateva detalii legate de camping. In primul rand, sunt suficiente toalete pentru toata lumea (mai multe pentru fete, bineinteles) si  destul de curate (cel putin in primele zile). Daca voiai insa  toalete curate tot timpul, existau si Comfy Crappers, unde trebuia sa platesti 4 euro/vizita pentru a le folosi.

Coada la dusuri (acum era mica)

Ce nu mi-a placut a fost faptul ca era doar o singura zona de dusuri pentru ambele zone de camping, ceea ce insemna ca daca voiai sa faci dus, trebuia sa stai la o coada imensa. Cei mai lenesi “faceau dus” cu servetele umede sau chiar deloc.

Corturi cat vezi cu ochii

 

Fiecare zona de camping avea cate un supermarket Centra, de unde puteai sa-ti cumperi lucruri esentiale (apa, suc, sandvisuri, chipsuri, etc.), dar si rulote de Fast Food (hot-dogs, hamburgers, pizza, etc.) si tarabe cu diverse chestii de cumparat.

Cam atat din prima zi la Oxegen. Tot in cursul zilei de azi va voi povesti si cum a fost in cea de-a doua zi la cel mai tare festival al anului. Stay tuned!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.