Hai sa antrenam viitorii campioni ai Romaniei

Sambata dimineata am avut ocazia sa vad pentru prima data un meci de-al lui Lucian Bute. Confruntarea cu Glen Johnson a fost una destul de dificila, in ciuda desfasurarii meciului si a rezultatului final.

Lucian Bute l-a invins pe Glen Johnson in 12 runde si a reusit astfel sa-si pastreze pentru a noua oara centura de la categoria supermijlocie.

Mi-as fi dorit sa-l vad boxand si live pe Lucian, dar meciul sau de la Bucuresti, cu Jean Paul Mendy, s-a nimerit sa fie programat in aceeasi perioada in care eu eram la Dublin. Cum in Canada nu cred ca o sa ajung curand cred ca mi-am cam ratat sansa.


Ei sunt viitorii campioni ai Romaniei

Mai am insa o sansa sa vad alti boxeri romani campioni mondiali insa pentru asta ei trebuie pregatiti inca de-acum.

Lucian Bute a pus pentru prima oara manusile in maini la Pechea, o comunca din judetul Galati, in 1994, iar primul sau antrenor a fost Felix Paun.

Acolo, la Pechea, Felix Paun inca antreneaza campioni. In ultimii 6 ani, sportivii antrenati de el au reusit 36 de clasari pe podium. Un lucru excelent, daca stai sa te gandesti ca sala in care acestia se antreneaza are doar 40mp si se afla in incinta caminului cultural.

Conditiile nu sunt excelente, tocmai de aceea, Asociatia Sportiva “Box Club Bute” are nevoie de bani pentru a renova sala si pentru a cumpara echipamente noi si astfel sa isi poata continua activitatea.


Manusile lui Lucian Bute

Felix Paun scoate la licitatie, sustinut de Okazii.ro, manusile cu care Lucian Bute a boxat la Bucuresti impotriva lui Jean-Paul Mendy.

Au mai ramas doar trei zile de licitatie, iar pana acum pretul manusilor a ajuns la 8.200 de euro. Sper ca pana luni licitatia sa depaseasca suma de 10.000 de euro, desi chiar si-asa mi se par putini bani fata de cat au nevoie viitorii campioni.

Am citit zilele trecute la Adrian Soare pe blog un articol foarte interesant legat de cat de mult inseamna antrenamentul pentru astfel de meciuri. Cele 12 reprize dintr-un meci de box nu reprezinta decat 0,25%  din munca totala depusa de un boxer. Restul il reprezinta antrenamentul si pregatirea.

D-asta e important ca aceste antrenamente sa se desfasoare in conditii dintre cele mai bune. Daca ai banii necesari sa licitezi pentru manusi, te invit sa o faci. In primul rand te alegi cu un suvenir foarte fain, iar in al doilea rand ajuti la cresterea noilor campioni.


Antrenament in incinta salii “Box Club Bute”

Daca nu iti permiti atunci ajuta-ne sa dam vestea mai departe. V-am pregatit pe SportMeet.ro un concurs pentru cei care ne ajuta sa promovam aceasta licitatie.

P.S. Manusile cu care Lucian Bute l-a invins pe Jean Paul Mendy sunt expuse in pasajul de la Universitate pana luni. Check them out!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

  1. […] Manusile purtate de Lucian Bute in meciul cu Jean Paul Mendy au devenit astfel cele mai scumpe din Romania, iar banii vor ajunge integral la Scoala de Box din Pechea, acolo unde primul antrenor al lui Bute, Felix Paun, va creste o noua generatie de campioni la box. […]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.