Cum a fost la Oxegen Festival 2011 (ziua 2)

V-am povestit mai devreme cum a fost in prima zi la festivalul de muzica Oxegen 2011, din Irlanda. Iata ca a venit acum momentul sa va povestesc si cum a fost in cea de-a doua zi, in care am avut ocazia sa-i vad live pe cei de la House of Pain, Weezer, My Chemical Romance, The Script si The Black Eyed Peas.

Ziua 2: House of Pain, Weezer, My Chemical Romance, The Script si The Black Eyed Peas

Ziua doi a inceput devreme, pentru ca mai mult de ora 10:00 nu puteai sa dormi in cort, fie din cauza galagiei, fie din cauza ca era prea cald. In jurul orei 13:00 a fost permis accesul si in zona scenelor, asa ca dupa ce s-a oprit ploaia (incepuse din nou) mi-am pus cizmele de cauciuc in picioare si m-am indreptat si eu in acea zona.

Main Stage

Acolo am dat de doua scene mari (Main Stage si Vodafone), una mai mica (Heineken), un cort cu o alta scena mai mica (Hot Press 2 fm) si de Red Bull BallRoom, unde era o alta scena. In plus, era un alt parc de distractii, un magazin de haine (Penney’s) si multe alte tarabe cu diverse chestii de cumparat.

Atmosfera de festival

Prima oprire a fost la cortul Vodafone, pentru portia de net si pentru a uploada pe Facebook pozele din prima zi. De asemenea, tot acolo puteai sa-ti incarci telefonul mobil, gratuit.

House of Pain

Pentru ca i-am ratat la B’estFest, am zis ca ar fi o ocazie buna sa-i vad live pe cei de la House of Pain la Oxegen. Din pacate nu m-au impresionat foarte mult (in afara de “Jump Around”, unde a fost haos), asa ca am plecat de la Vodafone Stage spre Main Stage, acolo unde cantau cei de la Weezer.

Cu ocazia asta am facut cunostinta si cu “The Pit”, adica un fel de “Golden Circle” ( zona din fata scenei). Intrarile erau undeva in lateralul scenei si din ce-am vazut eu, nu lasau chiar pe toata lumea sa intre. Aia era zona “de foc”, iar in functie de trupele care cantau pe scena, zona era mai mult sau mai putin agitata.

Zona care despartea The Pit de restul

Din fericire, la concertul Weezer lumea a fost calma, ascultand linistiti piese precum “Island in the Sun” sau “Teenage Dirthbag”.

Ma pricep, huh?

Spiritele s-au mai agitat un pic odata cu intrarea pe scena a celor de la My Chemical Romance, care au facut un show foarte misto si chiar daca nu stiam foarte multe melodii de-ale lor, m-am zbantuit si eu alaturi de ceilalti spectatori.

My Chemical Romance

Usor, usor, am ajuns si eu in primele randuri, la fix pentru concertul The Script. Pe baietii astia ii stiu inca de acum 3 ani, cand au lansat “The Man Who Can’t Be Moved” si mi-au placut inca de-atunci.

Iata ca anul asta am avut ocazia sa-i vad si live, iar Danny & co. nu m-au dezamagit. Nici nu prea aveau cum. Cantau la ei acasa: o trupa irlandeza, la un festival irlandez.

Daca acum doi ani cantau la Oxegen la ora 4 dupa-amiaza si 20.000 de oameni erau in fata scenei pentru ei, iata ca anul acesta organizatorii le-au dat ocazia de a fi printre capii de afis ai festivalului. Baietii de la The Script s-au aratat recunoscatori pentru acest lucru si au oferit irlandezilor un show demn de Oxegen.

Au cantat in principal piese de pe noul album, “Science and faith”, dar nici vechiile melodii n-au fost omise. Danny a vorbit mult cu publicul, iar la un moment dat a coborat de pe scena pentru a-i saluta pe cei din primele randuri. Eram si eu acolo asa ca am avut si eu ocazia sa-l “ating”.

Bineinteles, steagul meu cu Romania a fost la inaltime si s-a vazut foarte bine pe ecranele amplasate in stanga si dreapta scenei. Daca vor aparea filmulete oficiale de la concertul The Script de la Oxegen, cu siguranta o sa ma vedeti si pe mine. Sa speram ca or sa apara…

Fergie

Dupa concertul celor de la The Script am ramas tot la Main Stage, pentru ca acolo urmau sa urce cei de la The Black Eyed Peas. I-am ratat atunci cand au venit in Romania, dar ma bucur ca i-am prins acum.

The Black Eyed Peas au avut un show complex, cu lasere, lumini, oameni costumati in roboti si multe alte elemente menite sa transforme un simplu concert intr-un adevarat spectacol.

Pe langa piesele The Black Eyed Peas am avut parte si de doua momente speciale. Intai Fergie a cantat doua din piesele sale, “Glamorous” si “Big girls don’t cry”, iar apoi a urmat DJ-set-ul lui will.i.am.

La un moment dat, podeaua scenei s-a intors, dezvaluind un pupitru de DJ, la “bordul” caruia s-a urcat will.i.am, iar apoi a fost ridicat la cativa metri deasupra scenei. De-acolo, Will si-a inceput DJ-set-ul care ne-a facut sa ne simtim ca la un adevarat party, acesta mixand piese de la Nirvana, RHCP sau Kings of Leon.

Show-ul BEP a continuat si dupa aceste doua momente speciale, cu alte piese ale trupei. Desi ma asteptam ca melodia “I got a feeling” sa fie cea care deschide show-ul, aceasta a fost cea care l-a inchis… concluzionand faptul ca “it really was a good night”.

Ca sa va dati seama cam cum e la un concert The Black Eyed Peas, urmariti videoclipul piesei “Don’t Stop The Party”. Exact asa e :D

Where is the love?

Un alt lucru inedit a fost faptul ca la un moment dat s-a lasat ceata, iar noi ne simteam ca intr-un nor. Efectul viziual a fost de efect si e greu de descris prin cuvinte.

Concertul a facut parte din turneul de promovare al albumului “The Beginning”. Dupa acest turneu, membrii trupei au anuntat ca vor lua o pauza, ceea ce inseamna ca o sa mai dureze ceva timp pana cand ii vom vedea din nou pe scena.

Cam atat din cea de-a doua zi la Oxegen. Maine revin cu ziua trei si poate si cu ziua patru… in functie de cat de lungi sunt articolele.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

6 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.