Kruger&Matz – abordare premium pentru produse accesibile

Kruger&Matz, brandul polonez de IT&C, si-a facut oficial intrarea pe piata romaneasca printr-un eveniment foarte fancy in restaurantul LOFT din Bucuresti.

La fel ca multi altii, nu stiam mai nimic despre acest brand si am fost surprins de abordarea premium pe care au avut-o. Catalogul de prezentare al produselor lor era excelent realizat, evenimentul era transmis live si in Polonia, iar prin sala erau vreo 3-4 camere de filmat, inclusiv o macara.

Kruger & Matz Image 001

In prim plan erau puse telefonul LIVE 2 LTE si tableta Edge 1081, cele mai noi produse oferite de Kruger&Matz fiind prezentate in premiera in Romania.

Desi ma asteptam ca aceste produse sa fie foarte scumpe, am fost foarte surprins cand am aflat ca smartphone-urile lor au preturi intre 350 lei si 900 lei, iar tabletele de la 385 lei la 1200 lei.

Kruger & Matz Image 003

Asadar, Kruger&Matz nu vine pe piata romaneasca pentru a se “bate” cu Samsung, HTC sau Apple, ci cu Prestigio, Eboda, Allview si Utok. Ceea ce nu e neaparat rau, avand in vedere ca nu toata lumea are bani sa-si cumpere iPhone, dar are nevoie de un smartphone, lucru recunoscut chiar si de Michal Leszek, fondatorul companiei.

Specificatiile tehnice ale dispozitivelor sunt destul de bune, dar daca va cumparati un telefon de 600 de lei sa nu aveti pretentii ca o sa zbarnaie ca un Galaxy S5 sau un iPhone 5S.

Tableta K&M EDGE1081 (1)

Nici camerele foto de pe aceste dispozitive nu sunt cele mai performante, asa ca ideea e sa nu cereti de la ele mai mult decat va pot oferi. Acelasi lucru se aplica si la brandurile concurente pe acest segment, asa ca dupa parerea mea, e mai mult o diferenta de design, iar aici Kruger&Matz poate veni cu un avantaj.

Pe langa telefoane si tablete, Kruger&Matz vin pe piata romaneasca si cu o gama variata de casti, televizoare si siteme home-audio si car-audio.

K&M_sistem audio pentru casa (1)

Pe mine personal m-au impresionat foarte mult castile lor, care vin cu niste insertii de lemn care arata intr-adevar deosebit. De auzit se aud bine, iar raportul calitate-pret mi se pare bun.

Pretul acestora porneste de la 65 lei (cele in-ear) si ajunge la 275 lei. Va las cu cateva poze, ca sa va convingeti si voi.

 Casti K&M (3) Casti K&M (5) Casti K&M model 665 (2) Casti K&M model 665EB 

Si sistemele home-audio si televizoarele arata foarte bine si cred ca vor avea o vanzare buna pe piata de la noi. Sistemele audio se invart in jurul a 400 lei, iar televizoarele incep de la 1.400 lei.

Pentru posesorii de masini, Kruger&Matz ofera o gama variata de difuzoare, amplificatoare, tuburi bass si console audio, dar aici chiar nu ma pricep sa va zic daca sunt bune sau nu.

K&M_sistem audio pentru casa (3)

Ei isi propun sa vanda in Romania cam 5.000 de telefoane pe luna si 2.500 de tablete. Ramane de vazut daca vor reusi acest lucru.

Cred insa ca depinde foarte mult daca vor reusi sa isi vanda produsele prin intermediul unuia sau a mai multor operatori de telefonie mobila.

[divider2]

Mai multe informatii despre produsele lor (specificatii tehnice, pret, etc.) gasiti pe site-ul oficial si pe pagina lor de Facebook.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.