2015 in concerte (infografic)

2015 a fost cel mai prolific an din punct de vedere al concertelor si festivalurilor la care am participat. Am vazut live 176 de trupe diferite in cadrul a 278 de concerte, majoritatea avand loc in cadrul celor 10 festivaluri la care-am fost.

La fel ca si in 2014, mi-am inceput anul tot in Control, cu un concert Vita de Vie, si l-am incheiat, traditional, tot acolo, cu un concert Suie Paparude. Cele mai multe concerte le-am vazut insa in Colectiv in 2015, 19 la numar.

Pandutzu @ Sziget Festival
Foto: Claudiu Petre (mahmur.info)

Pentru ca mi-ar fi fost greu sa tin minte toate lucrurile astea, mi-am notat intr-un Google Sheet, toate concertele la care-am participat, iar acum va ofer o statistica, zic eu, interesanta. Asadar, din cele 278 de concerte din 2015, 112 au fost ale trupelor straine (am depasit pentru prima data suta) si 166 ale trupelor romanesti. Pentru ca pe unii i-am vazut de mai multe ori, totalul trupelor/artistilor se impart dupa cum urmeaza: 99 de artisti straini si 77 de artisti romani pe care le-am vazut cel putin o data in 2015.

Care-au fost trupele pe care le-am vazut de cele mai multe ori? Care-a fost cel mai prolific festival? In ce local am vazut cele mai multe trupe, precum si o statistica in functie de tarile in care am fost la concerte anul acesta? Va invit sa descoperiti intreaga lista de concerte la care am fost in 2015 in infograficul de mai jos.


Anul 2015 mi-a adus ocazia de a merge pentru prima data in turneu alaturi de o formatie, tocmai de aceea se explica si numarul mare de concerte Vunk la care-am participat. 24 dintre ele au fost in cadrul turneului “Inconjurul Lumii” care m-a dus prin intreaga tara si chiar si in Republica Moldova. A fost una din cele mai tari experiente din punct de vedere muzical si sper sa mai fac asta candva.

Uitandu-ma pe infograficul din 2014 am observat insa ca si in 2015 am vazut cel mai des cam aceleasi formatii: Suie Paparude, Les Elephants Bizarres, Vunk si Subcarpati, la care s-au mai adaugat anul acesta Vita de Vie si, new entry, GOLAN. Daca insa punem la socoteala ca pe fetele de la Muse Quartet le-am vazut de 25 de ori alaturi de Vunk, de 3 ori alaturi de Alexandra Usurelu si de inca doua ori alaturi de GOLAN, as putea spune ca pe ele le-am vazut de cele mai multe ori in 2015 :))

In ceea ce priveste “bucket list”-ul meu, am reusit sa-i tai de pe lista pe Muse, Lenny Kravitz si pe Maroon 5 si sa-i revad pe Robbie Williams, The Script si Gramatik (de cate doua ori fiecare), OneRepublic, Parov Stelar  si The Prodigy, cei din urma consolidandu-si pozitia de trupa straina pe care-am vazut-o de cele mai multe ori, 6 la numar.

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Pentru 2016 am momentan programat sigur concertul Coldplay de la Barcelona si deja traditionalele Sziget Festival, Electric Castle, Untold, Blaj aLive, Balkanik Festival si sa vedem ce ne mai asteapta in continuare. E posibil sa merg iarasi la Rock Werchter sau poate la Rock im Park sau chiar si Tomorrowland. Astept sa vad pe unde se mai confirma artistii mei de pe bucket list: Gorillaz, Snow Patrol, Ed Sheeran sau Pink.

As zice ca nu cred ca o sa depasesc numarul de concerte din 2015, dar totul este posibil. Important e ca toate sa se desfasoare fara incidente si in locuri sigure pentru toti participantii.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.