2014 in concerte (infografic)

Pentru ca aseara am fost la ultimul concert din 2014, am zis ca azi e momentul potrivit sa va prezint un scurt infografic cu o statistica a tuturor concertelor live la care am participat anul acesta.

Am inceput anul concertistic in Control, cu Blazzaj, pe 16  ianuarie si se pare ca l-am incheiat tot acolo, cu un excelent concert Suie Paparude ce a incheiat cum se cuvine cel mai bun an al meu din acest punct de vedere.

Les Elephants Bizarres on tour-24

Mi-am notat intr-un Google Doc toate concertele la care-am participat pentru ca ma interesa si pe mine o astfel de statistica si am ajuns la 154 de concerte, dintre care 80 ale trupelor romanesti (aici sunt incluse si Alternosfera si Zdob si Zdub) si 74 ale trupelor straine (cele mai multe concerte de acest gen de pana acum).

Pentru ca pe unele formatii/unii artistii i-am vazut de mai multe ori, am ajuns la 45 de trupe romanesti  si 70 de trupe straine pe care le-am vazut cel putin o data in 2014.

Care-au fost trupele pe care le-am vazut de cele mai multe ori? Care-a fost cel mai prolific festival? In ce local am vazut cele mai multe trupe, precum si o statistica in functie de tarile in care am fost la concerte anul acesta? Va invit sa descoperiti intreaga lista de concerte la care am fost in 2014 in infograficul de mai jos.


click aici pentru o imagine mai mare

Pe langa ce-am cuprins in infografic, ar mai fi de mentionat ca anul acesta am avut chiar ocazia sa urc pe scena alaturi de artistii mei preferati. Prima data s-a intamplat la unul din cele doua concerte Urma din The Silver Church Club, iar urmatoarele doua dati m-au prins pe scena alaturi de 30 Seconds to Mars, atat la concertul lor de la Bucuresti, cat si la cel de la Sofia.

N-am evidentiat foarte mult nici faptul ca anul acesta am avut ocazia sa vad/revad 7 din trupele pe care le aveam pe lista de “must see before I die”. Astfel, i-am vazut live pentru prima data pe OneRepublic, Justin Timberlake, Thievery Corporation si i-am revazut pe Coldplay, Robbie Williams, 30 Seconds to Mars si pe The Prodigy, cei din urma devenind formatia straina pe care am vazut-o de cele mai multe ori live (de cinci ori mai exact).

Anul 2015 se anunta si el deja foarte interesant si sper sa depasesc recordul de anul acesta in materie de concerte live. Care-a fost cel mai tare concert la care ati fost voi in 2014?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

8 Comments

  1. Eu merg la concerte de placere si nu imi imaginez de ce as ajunge sa le notez si sa fac infografice. Probabil si eu sunt penala prin faptul ca pastrez biletele intr-un album privat. Iti doresc un an nou cu si mai multe concerte, la multi ani!

    • Si eu tot din placere merg. Statisticile sunt pentru mine pentru ca imi place sa fac astfel de lucruri.

      Si eu pastrez bilete si bratari de la concerte si festivaluri.

      Asta nu ne face “penali” pe niciunul dintre noi, whatever that means…

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.