Cum sa-i vezi live pe Coldplay in 2016 (ghid de concert)

Articolul asta se poate aplica pentru orice trupa preferata pe care vrei s-o vezi live, dar in cazul de fata o sa ne concentram pe Coldplay, pentru ca si-au anuntat turneul european de anul viitor.

Am fost la sute de concerte, atat in tara cat si in afara si de cand am fost pentru prima data la un concert in afara (de fapt a fost un festival), in 2011 am prins gustul acestora si-am inceput sa ma prind cum functioneaza lucrurile.

Desi la prima vedere poate parea foarte greu sa mergi la un concert in strainatate, lucrurile sunt mult mai simple. Trebuie doar sa urmaresti indeaproape trupa pe care vrei sa o vezi live si sa vezi cand anunta un turneu. De obicei asta se intampla imediat dupa ce lanseaza un album nou.

Coldplay - AHFOA Tour 2016

Coldplay, de exemplu, au lansat pe 4 decembrie albumul “A Head Full of Dreams”, iar cu vreo doua saptamani inainte au anuntat si primele date ale turneului mondial de promovare a acestui material. In Europa au fost initial anuntate 13 concerte, dar in urma cererii foarte mari, numarul lor a crescut la 20, iar majoritatea sunt deja sold-out.

Pentru a-i prinde live pe baietii de la Coldplay anul viitor aveti doua variante. Varianta mai complicata si mai plina de nervi este sa urmaresti cand se pun in vanzare biletele si sa “te bati pe ele” cu alte mii de fani din intreaga lume care vor sa cumpere in acelasi timp bilete.

Fiind vorba de o trupa cu un fan base atat de mare, e normal ca cererea sa fie foarte mare si ca biletele sa se dea aproape instant, iar un astfel de proces anevoios (servere care pica, “cozi virtuale” interminabile, disperare cand vezi ca nu e bun cardul sau ca tocmai s-au epuizat biletele) te poate lasa uneori cu buza umflata pentru ca nu reusesti sa-ti iei biletele mult dorite.

Daca in schimb reusesti acest lucru, nu-ti mai ramane apoi decat sa te interesezi de cazare si sa-ti rezervi biletul de avion pentru perioada concertului.

Varianta mai simpla, dar un pic mai scumpa (nu cu mult, totusi), este sa apelezi la o agentie de turism. Acestea au de obicei ocazia sa ia cateva bilete in avans pentru a pregati oferte speciale, astfel ca in acest caz scapi de stresul de mai sus si ai biletul asigurat.

Impreuna cu cei de la Music Travel am inceput o colaborare de curand care s-a concretizat in cateva oferte pentru fanii Coldplay care vor sa-i vada anul viitor live, dar inca n-au reusit sa-si cumpere bilete.

Eu sunt mai masochist de fel si am reusit sa-mi cumpar bilet la concertul din Barcelona de pe 26 mai, dar mi-ar placea sa ne adunam o gasca mai mare de romani acolo.

Pentru cei din Bucuresti, pretul pachetelor pentru Barcelona care contin (bilet la concert + cazare 2 nopti + transport cu avionul dus-intors) incepe de la 420 de euro, ceea ce din experienta mea de pana acum, e un pret foarte bun. Colegii de la Music Travel au insa oferte si cu zboruri din Cluj-Napoca, Timisoara sau chiar Budapesta.

Eu am ales Barcelona pentru ca n-am mai fost acolo pana acum si daca tot merg la concert, am zis ca ar fi fain sa vizitez si un oras nou. Coldplay sunt insa de vazut si la Londra pe 16 iunie (nimic nu se compara cu un concert “acasa”), Amsterdam pe 24 iunie sau la Berlin pe 29 iunie.

Asadar, daca vrei sa asculti si tu anul viitor live piese precum “Fix you”, “Paradise”, “Yellow”, “A Sky Full of Stars” sau “The Scientist” tocmai ai aflat o metoda foarte simpla de a face asta posibil.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.