Ne potolim si noi cu evenimentele fake?

Am observat ca in ultima vreme, sa faci un eveniment pe Facebook a devenit sport national. Pe langa multitudinea de “clone” pentru “Ziua Izabellei” si pe langa faptul ca toata lumea isi face acum event aniversar ca sa primeasca aceeasi atentie, exista si cateva evenimente “muzicale” care sunt pur si simplu false si induc lumea in eroare.

Ce e si mai trist este ca sunt destui de multi care chiar cred asta si au dat attending. Primul pe care l-am vazut eu ca a facut ceva “purici” este “The Weeknd la Summer Well 2015”.

The Weeknd  - Summer Well 2015

Sa zicem ca are un oarecare scop acest eveniment, astfel incat lumea sa semneze o “petitie” care sa-i convinga pe cei de la Summer Well sa-l aduca in Romania. Numai ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple si ca un artist sa vina in Romania (sau in orice alta tara, ca sa nu credeti ca au ei ceva cu noi) trebuie luati in considerare mai multi factori care nu tin neaparat de organizator.

Chiar si-asa, evenimentul trebuia numit “Hai sa-l aducem pe The Weeknd la Summer Well” sau ceva asemanator. Poate unii chiar vor fi dezamagiti cand vor ajunge pe 9 august la Summer Well si vor vedea ca nu canta The Weeknd.

[divider2]

Probabil cel mai de succes eveniment fake de pe Facebook-ul din Romania este in prezent “Robbie Williams Concert in Romania”. Deja peste 15.000 de oameni au dat attending la un eveniment care inca nu e sigur ca se va intampla.

Inteleg entuziasmul unui concert Robbie Williams la Bucuresti. Chiar si eu am scris ca sunt aproape convins ca il vom vedea anul acesta in Romania, dar de-aici si pana la a crea un eveniment fake e cale lunga.

 Robbie Williams in Romania

“Organizatorii” se scuza si spun ca n-au nicio legatura cu artistul sau cu posibilii organizatori si spun ca s-au dorit sa faca o comunitate a fanilor Robbie Williams. Foarte frumos, n-am ce sa zic, doar ca exista alte “unelte” puse la dispozitie de Facebook, care chiar asta fac.

Se numesc pagini si exista deja una “Robbie Williams Romania” unde usor, usor, se aduna o comunitate de fani. As fi zis ca cei de la “I love Bucharest” si Publisite.ro vor sa-si faca reclama, dar nici macar asta nu sunt in stare sa faca.

Am dat “maybe” doar pentru a vedea ce se posteaza pe event, iar in afara de niste poze photoshopate prost si un clip filmat din masina in timp ce cineva asculta la radio Robbie Williams, n-am vazut nimic relevant.

Momentan inca asteptam o confirmare oficiala a concertului, iar daca va veni, cu siguranta o sa existe si un eveniment oficial pe Facebook la care sa dati attending.

[divider2]

Cel mai recent eveniment fals care mi-a sarit in ochi este “TomorrowLand Romania”, facut de Romania Party On. In descriere n-au dat prea multe detalii, dar m-au minunat comentariile lor de pe event.

Asadar, fara niciun drept, se folosesc de numele celebrului festival Tomorrowland din Belgia pentru, citez, “un eveniment made in Romania, ca sa zicem asa, este doar inspirat din cel de peste hotare. Haideti sa o facem lata, xoxo”.

TomorrowLand Romania

Pentru cei care deja isi facusera vise umede cu privire la un astfel de festival in Romania, vin eu acum si va stric toata distractia. Cei de la Tomorrowland nu vor organiza niciodata un astfel de eveniment la noi in tara pentru simplul motiv ca nu avem unde si cu cine sa facem asta.

Intr-adevar, evenimentul si-a extins granitele si exista deja doua evenimente sub aceeasi umbrela si in Sao Paolo, Brazilia si in Atlanta, USA, dar acolo vorbim despre un alt public si de alta cerere.

Ce fac cei de la Romania Party On, sau mai exact cei de la agentia de evenimente The Jacks este in primul rand ilegal (cred) si in al doilea rand foarte penibil. Pana acum au reusit sa adune incredibilul numar de 79 de fani pe pagina lor de Facebook, facand un eveniment care are peste 1000 de “confirmati”.

Wow. Treaba foarte buna. Chiar as vrea sa lucrez cu voi si cu artistii reprezentati de voi. Not!

[divider2]

Pe langa penibilul celor care fac aceste evenimente ma intristeaza foarte tare ca foarte multi oameni nu se prind de faptul ca este un eveniment fals si dau “attending”.

Haideti sa fim totusi mai atenti si sa nu mai credem tot ce se scrie pe Internet.

P.S.: Ma mir ca n-a aparut si un eveniment cu Eminem si Rihanna in Romania, la cata valva s-a facut saptamana asta pe subiectul asta.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.