Sfarsitul lui octombrie mi-a oferit oportunitatea de a testa unul din cele mai tari gadgeturi ale momentului: Asus Padfone. Pe scurt, este vorba de un telefon care se transforma in tableta si care la randul ei se transforma intr-un netbook.

Am pus ochii pe el inca de cand l-am vazut la Sorin,in cardul unui eveniment si de-atunci am inceput sa ma documentez despre el. Mi-a placut foarte mult forma sa pentru ca nu avea nici ditamai ecranul unui HTC One X, dar nici nu era la fel de mic precum HTC Desire-ul pe care-l folosesc in prezent.

Era mult mai usor si mult mai subtire, iar cand a aparut iPhone 5-ul am stat un pic sa ma gandesc daca nu cumva ideea celor de la Apple de a “inalta” produsul lor nu le-a venit de la Asus. Foarte multi ma intrebau: “Ce e asta? aifon 5?” si ramaneau un pic dezamagiti, dar in acelasi timp surprinsi cand aflau raspunsul.

Pentru ca mi-am mai luat “teapa” cu telefoane care mi-au placut initial, dar dupa aceea m-au dezamagit, am zis ca cel mai bine ar fi sa testez Asus Padfone inainte sa-l cumpar, ca sa n-am surprize. Multumita celor de la Asus Romania am avut astfel la dispozitie doua saptamani sa vad ce poate si ce stie acest gadget inovativ.

Asus Padfone a devenit Pandafone

M-am imprietenit repede cu Padfone-ul, care a primit foarte repede “porecla” de Pandafone, mai ales pentru ca se pliaza foarte bine pe nevoile mele. Asus Padfone este in primul rand un telefon foarte performant, cu un cipset Qualcomm MSMS8260A Snapdragon, dual-core de 1,5 GHz, 1 GB de RAM si 16 GB de stocare.

Se misca foarte bine si n-am avut probleme cu aplicatiile chiar si cand foloseam mai multe in acelasi timp. Singura exceptie a fost cea de Facebook, dar tind sa cred ca aici e vina aplicatiei si mai putin a telefonului. Eram oricum obisnuit sa folosesc facebook-ul din browser, deci n-a fost chiar un inconvenient.

Bateria tine ca un smartphone obisnuit si in functie de cat de solicitat e [cat stai pe 3G, muzica, luminozitate] te poate tine mai mult sau mai putin, dar despre baterie vorbim un pic mai tarziu.

Ca telefon, Asus Padfone e un smartphone de top, care nu te lasa la greu si care arata bine. Numai ca el vine si cu ceva in plus fata de “competitie” – Padfone Station.

  

Daca ai nevoie de un ecran mai mare pentru a urmari un clip video sau pentru a-ti lua notite sau pur si simplu ca sa vezi mai bine, poti conecta Padfone-ul la o tableta si treci aproape instant de la 4.7 inch la 10.1 inch, pastrand aceleasi date de pe telefon.Practic ai si tableta si telefon intr-un singur device.

Pentru ca tableta are si ea o baterie proprie, autonomia intregului gadget creste exponential, iar telefonul se incarca de la tableta. Odata montata si tastatura, deja ai un netbook, iar scrisul e-mailurilor e mult mai usor. De asemenea si tastatura vine cu o baterie separata, care pe mine personal m-a tinut de marti dimineata pana vineri noapte, deci 4 zile de folosit intens, fara sa-l incarc de la priza.

 

Doar telefonul ma tine aproximativ o zi, iar folosind si tableta, am ajuns la 2 zile jumate, fara sa incarc deloc telefonul sau tableta.

Pentru ca folosesc deja un laptop, nu prea am folosit Padfone-ul si cu tastatura. Laptopul se misca mult mai bine (e si normal) si puteam sa-mi fac treaba mult mai usor. In schimb, pentru cei care calatoresc mai mult sau care nu vor sa care ditamai laptopul dupa ei, Asus Padfone e o solutie foarte buna, mai ales ca vine cu acea baterie suplimentara.

Revenind la modul de tableta, marimea mai mare a ecranului nu afecteaza cu nimic performantele telefonului, iar sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich isi face bine treaba.

 

Ce ma interesa foarte mult la telefonul asta si m-a dezamagit a fost camera foto. Chiar daca are 8MP cu senzor CMOS iluminat din spate, diafragma F2.2, obiectiv cu 5 elemente si permite inregistrarea video HD 1080p, pozele si filmarile nu m-au impresionat foarte tare.

Recunosc ce-i drept ca standardul pentru asteptarile mele cand vine vorba de camera foto a unui telefon mobil sunt acum la nivelul iPhone 4S, care trebuie sa recunoasteti si voi ca face niste poze si filmari excelente.

   

   

   

   

Toate pozele postate de mine pe conturile mele online in perioada de test au fost realizate cu Asus Padfone, iar in ceea ce priveste inregistrarea video, aveti in review-ul pentru Focus B-Max un scurt filmulet. Am incercat sa filmez si la un concert, dar nu m-a multumit rezultatul.

Reactii:

Asa cum am zis si mai sus, foarte multi l-au confundat de la distanta cu iPhone 5. Pentru ca tableta vine si cu un stylus pen care are incorporat si un micofon si un difuzor ce poate fi folosit ca un fel de hands-free, am atras priviri “dubioase” atunci cand “vorbeam la pix”. De asemenea toti ramaneau uimiti atunci cand scoteam telefonul din tableta si viceversa.

[column size=”1-2″]

Ce-mi place:

[list style=”green”]

  • design-ul;
  • se misca bine;
  • bateria;
  • posibilitatea de a trasnforma in tableta;
  • stylus pen-ul;
  • husa speciala vine in pachet.

[/list]
[/column]

[column size=”1-2″ last=”1″]

Ce nu-mi place:

[list style=”red”]

  • camera nu e tocmai pe gustul meu;
  • filmarile nu sunt nici ele foarte reusite;
  • in modul tableta e un pic cam greu.

[/list]

[/column]

Pret

Asus Padfone costa in jur de 3000 de lei, in functie de magazinul de unde il cumperi, un pret destul de bun, avand in vedere ca pachetul contine, telefonul, padfone station (tableta), stylus si husa speciala pentru tableta si este evident mai ieftin decat un iPhone 5 la liber.

Plus ca mi-a ajuns pe la urechi ca maine, de Black Friday o sa aiba pretul mult mai mic, asa ca daca esti in cautarea unui gadget nou, Asus Padfone poate fi alegerea potrivita.

Daca n-as fi plecat maine la Londra ca sa-l vad pe Robbie Williams cu siguranta mi l-as fi cumparat, dar asa am cam ramas fara buget :))

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.