Noutati de la Canon: CPS, EOS C100 si EOS C500

De fapt nu mai sunt chiar noutati pentru ca s-au lansat de aproape o saptamana, dar am ramas dator cu o poveste asa ca incerc sa ma tin de cuvant.

Miercurea trecuta am fost la evenimentul de lansare CPS (Canon Professional Service), care a inclus printre altele si lansarea oficiala in Romania a celor mai noi modele din gama EOS Cinema: EOS C100 si EOS C500.

CPS – Canon Professional Service

Trebuie sa recunosc ca spre rusinea mea nu stiam foarte multe despre CPS inainte de acest eveniment, asta si pentru ca eu nu intru in liga fotografilor profesionisti utilizatori de Canon, ci intru mai degraba in liga amatorilor si deci nu m-a interesat foarte mult partea de service pentru aparatul meu foto.

Ar fi trebuit totusi sa ma intereseze, pentru ca am ceva timp de cand stau cu aparatul “pe butuci” pentru ca mi s-a rupt o lamela de la shutter si nici acum n-am avut buget ca sa o inlocuiesc.

Canon Professional Services (CPS) este un program complet gratuit, pe baza de inregistrare, ce ofera fotografilor si operatorilor video profesionisti ce folosesc echipamente Canon acces exclusiv la o serie de beneficii din partea companiei. In functie de echipamentul detinut, membrii au la dispozitie trei niveluri de acces (Silver, Gold si Platinum).

Astfel, acestia beneficiaza de o serie de servicii profesionale oferite de Canon Romania, precum prioritate in cazul unor reparatii si, deci, diminuarea considerabila a termenelor de asteptare, sau oferirea unor echipamente de schimb pe perioada in care aparatura utilizatorului este in service.

Inregistrarea echipamentelor se face pe site-ul Canon Europe, iar fiecare utilizator trebuie sa-si actualizeze de fiecare data echipamentele inregistrate, pentru ca doar acelea beneficiaza de serviciile CPS.

Canon EOS C100 si EOS C 500

Asa cum ziceam mai sus, tot saptamana trecuta au fost lansate si cele mai noi camere video profesionale Canon EOS C100 si EOS C500. Daca la lansarea EOS C300 am avut ocazia sa si vedem cum arata jucaria, de data asta ne-am multumit doar cu o prezentare foarte simpatica a unui reprezentant Canon Europe.

Canon EOS C100

Asa cum am zis si la lansarea C300, nu prea sunt eu in domeniu si nu pot sa ma pronunt foarte bine legat de camerele video profesionale, dar din ce-am inteles eu, C100 e fratele mai mic al lui C300, deci vine cu mai putine functii si pare foarte potrivita pentru televiziuni.

In schimb, C500-le e fratele mai mare al celor doua si este capabila de rezolutii 4K (4.096×2.160 px), si este in principal proiectata pentru filme si productii video digitale de inalta rezolutie. De asemenea permite capturi RAW pe care le poate inregistra pe echipamente externe.

Canon EOS C500

Atat C100 cat si C500 vor fi expuse pentru prima data la IBC 2012 (7-11 septembrie, Amsterdam). Mai multe detalii tehnice despre cele doua modele noi va las sa descoperiti in comunicatul de presa.

Karting si joaca cu aparate si obiective Canon

Si pentru ca evenimentul de lansare a avut loc la Amckart, am avut din nou ocazia de a-mi demonstra abilitatile de pilot de karturi. Daca precedenta aventura pe circuitul de karting a fost pe ploaie si pe timp de noapte, de data asta am avut ocazia sa concurez si pe uscat.

M-am descurcat onorabil si dupa etapele de calificari (cate doua reprize de 10 minute fiecare) am reusit cel mai bun timp (1:25:61), astfel ca am plecat din pole position in cursa finala . Din pacate am avut cateva probleme cu kartul si n-am mai reusit un timp la fel de bun, astfel ca am terminat doar pe pozitia a 3-a, cu timpul 1:26:66, in spatele lui Dan Besliu (1:26:63) si a lui Dragos (nu i-am retinut numele complet), care-a reusit sa obtina timpul de : 1:24:96.

Podiumul (foto)

Nu mi-a parut insa foarte rau, pentru ca la final toti trei am primit acelasi premiu si anume o imprimanta color Canon Selphy CP800 pe care am testat-o deja si de care sunt foarte multumit momentan. Probabil o sa revin cu un review dupa ce o sa ma mai joc ceva timp cu ea.

Intre doua reprize de karting, am avut ocazia sa testez si un Canon 5D Mark III si vreo doua obiective “d-alea mari”. Mi-au placut functiile 5D-ului dar amatorul din mine s-a mai pierdut printre ele, iar obiectivele mi s-au parut din alta liga pentru mine. Poate in viitorul apropiat o sa-mi dezvolt si eu echipamentul foto si n-o sa ma mai simt asa “mic” printre atatia fotografi profesionisti.

[divider2]

Le multumesc pe aceasta cale fetelor de la McCann PR pentru invitatie si ii felicit pe cei de la Canon Romania pentru ca au adus CPS-ul si in Romania si ca lanseaza destul de repede noile echipamente Canon si in Romania.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.