25 de ani de Canon EOS

In 1987  Canon a introdus pe piata aparatelor de fotografiat tehnologia EOS (Electro-Optical-System). Cu ajutorul acestei tehnologii lentilele de focus nu se misca mecanic, ci electric cu ajutorul unor motorase ce le permit sa focalizeze exact si sa se opreasca exact acolo unde e imaginea mai clara.

Primul aparat foto care a beneficiat de aceasta tehnologie a fost Canon EOS 650 SLR, iar 25 de ani mai tarziu, adica anul acesta a fost lansat si modelul aniversar EOS 650D.

Am avut si eu ocazia sa ma joc un pic cu el si pot spune ca mi-a placut cum s-a miscat, iar faptul ca beneficiaza si de un ecran cu touch screen te ajuta foarte mult atunci cand vrei sa faci o fotografie reusita.

Ai acces mult mai usor la functiile aparatului, iar diversele aplicatii pentru partea de video sunt chiar utile si ajutatoare. Il gasiti pe F64 cu preturi incepand de la 4.000 de lei (body-ul)

Tot la evenimentul aniversar organizat de Canon Romania am avut ocazia sa vad in premiera si modelul EOS C300, care e destinat celor care vor sa realizeze materiale video. Pare destul de usoara si totodata usor de folosit, dar nefiind domeniul meu de activitate nu pot sa ma pronunt mai mult.

O sa va las totusi cu un scurt metraj filmat cu acest aparat, cu lumina bruta, fara alte efecte si alte nebunii instalate. E destul de simplu realizat, dar mi-a placut povestea.

Personajul principal al scurt-metrajului este jucat de Andreea Vasile, pe care ar fi trebuit s-o recunoasteti din primul sezon de Big Brother.

Tot in premiera la acest eveniment am vazut si noul model de obiectiv fix Canon EF 40mm 2.8 STM. M-am cam indragostit un pic de el si de cum face poze. E cam scumput pentru bugetul meu, dar vi-l recomand cu placere.

Toata discutia asta despre aparate foto m-a facut sa ma gandesc mai serios la repararea aparatului meu foto (Canon EOS 450D) pentru ca din cand in cand mi se face dor de facut poze si m-am cam plictisit sa tot imprumut aparate de la altii. Tot ce trebuie sa fac e sa gasesc un Shutter Blade replacement pentru ca mi s-a rupt una din lamelele de la shutter.

Pana una alta, cei de la Canon Romania mai pregatesc un eveniment interesant pe 24 iulie, dar despre asta intr-un articol viitor.

Foto: Feeder.ro

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.