Campania geniala de teasing Electric Castle pentru a anunta ca vin twenty one pilots la Bontida

2

E oficial! Formatia americana twenty one pilots este unul din capii de afis ai editiei cu numarul 8 a festivalului Electric Castle ce va avea loc in perioada 15-19 iulie 2020.

Chiar daca multi au fost luati prin surprindere de anuntul de astazi pentru ca pe conturile oficiale ale festivalului n-a fost nimic care sa dea de inteles ca urmeaza vreo veste legate de line-up, campania de teasing a inceput inca de saptamana trecuta pe instagram.

Daca anul trecut, pentru a anunta faptul ca vin 30 Seconds to Mars, Florence + The Machine si Limp Bizkit, au impanzit orasele mari din Romania cu mici postere ce contineau numele trupelor, de data asta, toata nebunia s-a desfasurat online.

Cativa oameni “alesi” au primit un colet cu cate o masca (neagra sau rosie) si cu un mesaj care spunea asa:

“If you have received this, you are part of something big. Put the mask on, take a selfie and post it on Instagram. Use only #EC8”

Usor, usor, hashtagul a inceput sa se populeze cu tot felul de fotografii cu oameni purtand masti.

Vezi această postare pe Instagram

#EC8

O postare distribuită de Anne-Marie Chelariu (@the_annemarie) pe

N-a durat mult pana cand mi-a picat fisa cum ca ar fi vorba de twenty one pilots, asa ca am zis sa intreb direct la sursa. Andi s-a tinut insa pe pozitii si a reusit sa ma trolleze intr-un mare fel.

Pentru cateva ore chiar l-am crezut, pana cand am vazut ca au inceput sa apara poze si cu masti rosii pe hashtag, si-atunci deja era mult prea clar ca e vorba de ei. Adica pe de-o parte mi se parea o campanie geniala de a-i anunta pe twenty one pilots sau in acelasi timp o campanie lame de a anunta plata in rate a abonamentelor (bine, treaba asta e chiar misto pentru cei care nu-si permit sa-si ia un abonament intreg acum), si stiam ca oamenii din spate n-ar face lucruri asa lame.

Vezi această postare pe Instagram

#EC8

O postare distribuită de Andra Miru Muresan (@andra_miruuu) pe

Chiar daca inca nu eram convins 100% ca vor veni la Electric Castle, am zis ca trebuie sa fac si eu parte din campania asta de teasing (FOMO much?).

Insa pentru ca la Londra nu se livreaza masti de la Electric Castle, m-am dus vineri in pauza de masa sa-mi cumpar o masca cu trei gauri ca sa-mi fac si eu poza :))

Vezi această postare pe Instagram

Don’t believe the hype #EC8

O postare distribuită de Alin Pandaru (@pandutzu) pe

Intamplator (sau nu) aveam pe mine si hanoracul proaspat cumparat cu twenty one pilots, asa ca lumea a inceput sa ma intrebe si pe mine daca stiu ceva. Am fost rezervat insa in raspunsuri pentru ca nu voiam sa dau sperante oamenilor si sa ma injure dupa daca nu se anuntau baietii la castel.

In timpul weekend-ului au inceput sa apara din ce in ce mai multe fotografii pe hashtagul #EC8 de pe instagram si, vorba lu’ Teo de la Nimic Nou, semnele pareau ca au fost dintotdeauna aici.

Confirmarea a venit azi dimineata pentru ca in timp ce Andi era in studio-ul Radio Guerrilla pentru a anunta primele nume de la EC8, pe pagina festivalului a aparut urmatorul clip:

Asadar, pe langa twenty one pilots ii vom vedea anul viitor la Electric Castle si pe Foals, The Neighbourhood, Fisher, ZHU, Alec Benjamin si pe multi altii. Si asta este abia primul anunt.

Abonamentele s-au pus deja in vanzare si pana pe 19 decembrie pot fi cumparate la pretul de 499 lei (+8% taxe) sau in rate de 99 de lei pentru urmatoarele 6 luni. Apoi pretul o sa creasca. Gasiti pe electriccastle.ro toate variantele de abonamente + camping disponibile.

Nu stiu de voi, dar eu ma bucur tare mult ca vom avea ocazia sa-i vedem pe twenty one pilots la Electric Castle anul viitor si inca nu-mi vine sa cred ca treaba asta chiar se intampla. Anul asta a fost trupa pe care am ascultat-o cel mai mult (am “tocit” albumul Trench) si pe care am avut ocazia s-o vad deja live de 3 ori si pe care o s-o mai vad si anul viitor de cel putin inca doua ori.

Ne asteapta un show foarte misto la castel, iar daca vreti sa va faceti incalzirea, va recomand sa va uitati la inregistrarea de la Reading de anul asta:

Meet me at the Castle!

Previous articleLectia de marketing de la Coldplay! Cum au comunicat lansarea noului album – Everyday Life
Next article10 piese pe care le-am avut #perepeat in 2019
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.