Robbie Williams in Hyde Park (foto + video + recenzie)

Cred ca nimic nu se compara cu momentul cand vezi unul din artistii tai preferati cantand live la el acasa. Desigur, e si mai fain cand il vezi la tine acasa, dar atunci cand esti in tara lui stii ca publicul e acolo trup si suflet pentru el si ca atmosfera o sa fie intr-adevar speciala.

Ei bine, asa ar fi trebuit sa fie si concertul lui Robbie Williams din Hyde Park din cadrul evenimentului British Summer Time ce a avut loc duminica, 14 iulie 2019.

Dar sa incepem cu inceputul. Am ajuns in parc pe la ora 3, 3 si ceva dupa-masa, cu suficient timp cat sa-mi iau un burger si niste cartofi prajiti la supra-pret inainte sa urce pe scena formatia Texas. Da, au cantat mai multe trupe inaintea show-ului lui Robbie, iar inainte de Texas au mai fost si cei de la Feeder, pe care insa i-am ratat.

Revenind la Texas, a fost misto revederea cu ei dupa show-ul de la B’estfest din 2013, iar Sharleen Spiteri e inca in forma. M-am bucurat sa reascult piese de la ei de care nu stiam ca sunt ale lor si-a fost ca o calatorie asa prin anii 90′.

Au urmat apoi baietii de la Keane, care au revenit pe scena dupa o pauza foarte lunga de vreo 6 ani. Au fost foarte bine primiti de public si chiar si ei s-au aratat incantati de acest lucru.

Baietii pregatesc un album nou in aceasta toamna, deci sunt sanse mari sa-i mai vedem pe scenele din Europa.

Probabil cel mai dezamagitor show al serii a fost al celor de la Black Eyed Peas, care au fost departe de forma si de energia pe care au transmis-o anul trecut la Untold. As pune asta si pe seama problemelor grave de sunet pe care le-au avut.

Eu nu prea ma plang de sunet, dar de data asta a fost intr-adevar groaznic. Pocneau si paraiau boxele alea, de zici ca eram la caminul cultural din Reghin in 1992. Pacat totusi pentru ca baietii pareau chiar in forma, iar Taboo si-a sarbatorit si ziua de nastere chiar pe scena alaturi de noi.

Jessica, noua membra a formatiei arata ca a trecut peste emotiile primului concert alaturi de will.i.am, apl.de.ap si Taboo (aka cel de la Untold) si ne-a impersionat cu vocea ei (in limita sistemului de sonorizare).

Ma rog, am uitat repede acest episod pentru ca pe scena a urmat omul serii, maestrul entertainmentului, Robbie fucking Williams, cum s-a auto-prezentat.

Artistul britanic ne-a trecut prin cele mai populare piese ale sale, de la “Come Undone”, “Feel”, “Eternity” sau “Rock DJ” la “Candy” si “Love my life”. Am ramas suprins ca n-a cantat mai multe piese de pe ultimele albume, dar presupun ca s-a vrut a fi un best-of show, iar cele mai recente piese ale lui n-au avut acelasi succes ca cele de la inceputul anilor 2000.

Cand am vazut ca urmeaza sa aiba un show in Hyde Park, deja ma gandeam ca o sa fie o atmosfera asemanatoare cu cea de la celebrul concert de la Knebworth din 2006, insa se pare ca fanii lui au cam imbatranit si nu mai sunt in aceeasi forma ca pe vremuri.

Ma asteptam sa se cante si sa se danseze mult mai mult, mai ales ca am stat chiar in fata asa ca din punctul asta de vedere am fost un pic dezamagit. Nici sistemul de sonorizare n-a fost cel mai grozav si ma astept ca la Untold sa fie cu mult mai bine.

Am avut parte si de invitati speciali, o parte din concurentii sai de la X-Factor, dar si pe tatal sau, Pete Conway.

S-au dus si vremurile cand Robbie invita pe scena numai fete tinere si frumoase, astfel ca pe scena din Hyde Park a avut sansa sa primeasca o serenada o “tinerica” de 60 de ani din Scotia.

Per total insa, show-ul a fost foarte reusit, Robbie fiind intr-adevar un entertainer pur-sange care-a stiut cum sa se joace cu emotiile noastre.

Plus ca sa auzi “Angels” la final, cantat de peste 65.000 de oameni e un sentimente ce te lasa instant cu piele de gaina.

A fost al cincilea concert Robbie Williams la care-am fost prezent si momentan este sub cel de la Bucuresti din 2015 ca atmosfera si ca feeling per total.

Abia astept insa sa-l revad peste trei saptamani, in ultima zi de Untold. Sunt convins ca o sa fie o atmosfera incredibila si abia astept sa cunoasca si el publicul de la Untold.

Pana atunci insa, va las cu un scurt vlog pe care l-am facut duminica in Hyde Park, asta ca sa vedeti cum a fost si atmosfera “pe viu” de la British Summer Time 2019.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.