10 ani de twitter! Cum mi-a schimbat viata o retea de socializare!

0

2009 a fost pentru mine un an de referinta, in care s-au intamplat foarte multe lucruri care mi-au definit drumul in viata. Unul dintre aceste lucruri a fost momentul de fix acum 10 ani, cand am luat decizia de a-mi face cont pe twitter.

La vremea aceea nu era foarte populara in Romania aceasta retea de socializare, cum de altfel nici macar Facebook nu era foarte populara. Pe vremea aia, site-ul cu cel mai mare trafic era hi5.com, ca sa punem un pic lucrurile in perspectiva.

Eu eram blogger de vreo doi ani si proaspat angajat la Apropo.ro, un portal de stiri destul de popular in 2009, locul unde am luat de altfel contact cu lumea jurnalismului, daca se poate spune asta. Faptul ca m-am angajat acolo (thanks Laur pentru recomandare), a fost si el unul din lucrurile definitorii din 2009 care mi s-au intamplat, dar sa revenim la twitter.

Mi-am facut cont doar ca sa pot sa particip in ziua urmatoare la Twestival, un eveniment caritabil, la care colega mea de birou de-atunci, Alexandra Ivan (aka NAVI acum), urma sa cante. De-acolo, au urmat zeci, sute, mii de tweet-uri, followersi, follows, DM-uri, RT-uri, multe hashtaguri si tweetmeet-uri.

Datorita twitter-ului, am avut ocazia sa cunosc o groaza de oameni foarte misto cu care imi dau seama acum ca am “crescut” impreuna. Sunt oameni cu care am legat prietenii stranse, oameni pe care nu i-am cunoscut vreodata face to face, dar si oameni care mi-au influentat parcursul profesional la un moment dat.

In perioada 2009-2011 era o atmosfera foarte faina pe twitter si tin minte ca citeam fiecare tweet postat de cei pe care ii urmaream si ca existau la un momentat siruri de discutii de zeci de tweeturi pe diverse subiecte.

Probabil momentul care a definit si-a unit cel mai mult twitosfera romaneasca a fost #BeerTweetMeet-ul de pe 9 iulie 2009, atunci cand ne-am adunat cateva sute de twitteristi la o seara de karaoke si cateva beri. A fost momentul in care multi dintre noi ne-am intalnit live pentru prima data, iar dupa asta a inceput apetitul pentru si mai multe intalniri de genul acesta.

Asta m-a incurajat si pe mine sa pornesc seria de #FotbalTweetMeet-uri care ne-a marcat vara lui 2010 si care s-a continuat apoi firesc cu cele patru editii ale Cupei Bloggerilor la Fotbal pe care le-am organizat alaturi de echipa Sport Meet.

Datorita twitter-ului l-am cunoscut pe Lucian (@cart00n), alaturi de care am fost la primul meu festival (CokeLive Peninsula) si care m-a incurajat sa intru pe post de colaborator in echipa iConcert.ro pentru a face fotografii si recenzii de la concerte si festivaluri. Atunci a inceput “nebunia” mea cu festivalurile.

Tot datorita twitter-ului i-am cunoscut si pe David (@davidpripas) si pe Roxana (@roxana_niculae), care m-au invitat la Scoala de Vara PRIME din 2009, acolo unde m-am indragostit de aceasta ascociatie studenteasca, urmand ca ulterior sa devin un membru de baza pentru urmatorii 5 ani.

Asadar, sunt multe lucruri pentru care sunt recunoscator acestei retele de socializare. Fara twitter poate ca n-as fi ajuns acum in acest punct al vietii mele si-as fi luat-o pe o alta traiectorie profesionala. Multumesc, twitter si multumesc oamenilor de pe twitter din 2009 si 2010 care mi-au facut viata mai frumoasa! Va stiti voi!

Previous articleCel mai bun moment sa te apuci de Game of Thrones
Next articlePost Malone, anuntat ca headliner la Sziget Festival!
Alin Pandaru
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.