2016 in concerte (infografic)

1
3

Se spune ca ce faci de revelion o sa faci tot anul. Ei bine, la mine chiar s-a aplicat aceasta regula.

Avand in vedere ca 2016 a inceput direct cu doua concerte in noapte de anul nou, nu e deloc o surpriza faptul ca a fost cel mai prolific an de pana acum acum din punct de vedere al concertelor, anul trecut ajungand la cota de 287 de concerte live pe care le-am vazut.

Dintre acestea, 108 au fost ale trupelor straine, in vreme ce 166 au fost trupe romanesti, iar 13 au fost originare din Republica Moldova.

Pentru ca pe unii i-am vazut de mai multe ori, statistica finala arata ca am vazut nu mai putin de 198 de trupe diferite dintre care 99 din strainatate, 7 din Republica Moldova si respectiv 92 din Romania.

Unul din factorii dominanti al acestui numar de concerte il reprezinta si faptul ca am fost la 12 festivaluri anul trecut, printre care merita amintite Sziget Festival, Untold, Electric Castle, Tomorrowland si Graspop Metal Meeting.

Dar hai mai bine sa las statistica sa vorbeasca, asa ca va invit sa urmariti acest infografic in care puteti vedea care-au fost trupele pe care le-am vazut de cele mai multe ori, dar si lista tuturor concertelor la care-am participat.

Daca anul trecut plecam in turneu alaturi de Vunk, iata ca si anul acesta am avut ocazia sa merg in turneu alaturi de o trupa. Voltaj X Tour a fost o experienta foarte faina si ma bucur ca am luat parte la aceasta poveste.

In afara de Voltaj, observ ca Les Elephants Bizarres raman in continuare in topul celor mai urmarite trupe live, alaturi de Coma si GOLAN.

In ceea ce priveste bucket list-ul meu, in 2016 n-am mai taiat nimic de pe lista (asta si pentru ca cei pe care voiam sa-i vad n-au mai avut concerte), insa m-am bucurat sa-i revad pe Muse (de inca 3 ori), pe Coldplay si pe Parov Stelar (de inca doua ori) sau pe Maroon 5.

2017 se anunta si el foarte fain, iar momentan pe lista am un concert Green Day la Manchester in februarie, iar in vara, la Nova Rock ii voi mai vedea inca o data pe Linkin Park, Fatboy Slim, Blink-182, Pendulum si Green Day si ii voi vedea live prima data si pe System of a Down.

Ramane de vazut ce surprize vor aduce anul acesta Electric Castle, Untold si Sziget, de la care cu siguranta nu voi lipsi nici anul acesta.

Cum a fost pentru voi 2016 din punct de vedere concertistic?

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.