De ce merita sa vezi concerte la cinema

Cei care ma stiti si care imi urmariti activitatea stiti ca sunt un pic “maniac” cu concertele si ca imi place sa vad cat mai multe trupe live.

Uneori insa nu ai cum sa vezi formatiile preferate live si esti nevoit sa le urmaresti concertele fie pe Youtube, fie pe DVD sau, mai nou, in sala de cinema.

Am fost de-a lungul timpului la mai multe concerte transmise live la cinema, fie ca a fost vorba de Robbie Williams, Coldplay, Muse sau chiar recent Imagine Dragons.  Chiar daca initial poate parea aiurea sa stai jos la un concert, o astfel de experienta reprezinta cel mai aroape lucru de un concert trait in primele randuri.

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultima vreme, iar pe langa experienta vizuala (urmaresti concertul pe un ditamai ecranul), acum cu noul sistem de sunet Dolby Atmos pe care il au cei de la Grand Cinema and More, chiar simti ca esti acolo.

Imagine Dragons live

Configuratia sistemului cuprinde 54 de boxe, cate un rand de boxe pe peretii laterali si doua randuri pe plafon, si un procesor de sunet Dolby Atmos. Noua tehnologie permite atat pozitionarea foarte precisa a sunetului in interiorul salii, cat si miscarea lui realista, in functie de actiune.

Fata de un sistem home cinema sau de sitemele obisnuite (5.1, 7.1, etc.) in care sunetele sunt redate pe un anumit numar de canale fixe, in acest caz ele sunt redate sub forma unor obiecte audio pozitionate  Practic acest sistem poate reda simultan pana la 128 de obiecte audio independente, obtinandu-se astfel o ambianta sonora foarte realista.

Am vazut cateva filme in sala Ultra de la Grand Cinema & More, acolo unde au acest sistem si am ramas uimit de cum se aude (practic am auzit ursul care l-a atacat pe DiCaprio inainte sa-l vad pe ecran :)) ).

Ei bine, la concerte senzatia e si mai tare, iar combinata cu modul in care e filmat concertul, chiar iti ofera o experienta de neuitat.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/Z33wRKlUpqg?rel=0&showinfo=0″]

Fata de un concert normal, atunci cand il urmaresti de la cinema ai sansa de a vedea totul din mai multe unghiuri si de a vedea practic show-ul dintr-o alta perspectiva. Eu unul prefer sa vad asa un concert decat sa-l vad pe laptop sau pe un monitor acasa.

In ultimii ani astfel de proiectii au inceput sa fie mai dese, iar pentru cei care n-au ocazia sa-si vada favoritii live, e un mod excelent de a te simti ca la un concert.

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Am vazut ca cei de la Grand Cinema & More au anuntat ca pe 12 aprilie 2016 vor transmite concertul Queen – A Night In Bohemia, legendarul concert Queen din 1975 din Londra in cadrul caruia s-a cantat pentru prima data “Bohemian Rhapsody”.

Si el va fi transmis tot in sala Ultra cu Dolby Atmos asa ca va asteapta o experienta intr-adevar inedita. Plus ca e o buna “incalzire” inaintea concertului Queen + Adam Lambert de la Bucuresti de pe 21 iunie.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

  1. Practic ursul ala exact asa a vrut scenaristul sa fie… sa il auzi inainte de a-l vedea. Dar experienta banuiesc ca a fist exceptionala. Nu am vazut concerte in sali de cinema exceptie facand filmele indiene unde cantau toti jumatate din film. As incerca o astfel de experienta. Cand mai mergi la un asemena concert sa ne lasi un mesaj din timp.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.