Misiunea Berlin Marathon – saptamana 9 – 450 km cu Energy Boost

Iata ca usor, usor am ajuns la cea de-a noua saptamana de antrenament pentru maratonul de la Berlin din septembrie. Deja am inceput sa ma obisnuiesc cu cele patru alergari saptamanale si incep sa creasca si distantele pentru long-run-uri.

Prima alergare a saptamanii a fost miercuri noapte, chiar la miezul noptii pentru ca am avut o zi lunga si numai de alergat n-am avut timp. Am ales s-o fac aproape de casa, in Parcul Sebastian si a decurs normal, ca revenire dupa cei 16 km alergati cu doua zile in urma.

Poza cu apusul - Parcul Tineretului

A doua zi, m-am alaturat gastii din programul #dela1la21 initiata de 321 sport si am alergat in Parcul Tineretului. Aveam de alergat 8 km conform antrenamentului, dar eu am ales sa fac 10 pentru a ajunge la fix 450 km cu adidas Energy Boost, adidasii care mi-au fost alaturi in ultimul an.

Este recomandat sa iti schimbi perechea de pantofi de alergat dupa 600 km de folosit, asa ca se cere un upgrade pentru ai mei. De asemenea, e bine sa alternezi mai multe perechi si sa nu alergi in zile consecutive cu aceeasi pereche pentru ca spuma aceea din talpa sa-si revina la forma initiala.

[divider2]

Revenind insa la alergarile mele, se pare ca saptamana aceasta m-a prins, in sfarsit, doar in Bucuresti, astfel ca ultimele doua alergari s-au desfasurat in Parcul Carol.

Prima dintre ele a fost duminica seara, intre concertele Vama si Alternosfera de la Shine Festival :)) . Fiind prea cald in timpul zilei, e mai complicat de alergat, iar pentru ca seara s-a dovedit plina de concerte, am zis sa profit de singurul moment de respiro si sa alerg 5 km in 25 de minute.

Long-run-ul de saptamana asta n-a fost chiar asa lung si l-am decalat, la fel ca saptamana trecuta, cu o zi, astfel ca am alergat cei 12 km programati abia luni.

A fost o cursa foarte buna pe care am reusit s-o termin in mai putin de o ora, ceea ce imi da incredere ca o sa imi imbunatatesc si mai mult pace-ul mediu pentru maratonul de la Berlin.

Faptul ca pot sa alerg fara mari probleme la un ritm  de sub 5 min/km e de bine, zic eu, avand in vedere performantele de pana acum.

Ramane insa de vazut cum o sa ma descurc pe distante mai mari. Ar trebui sa incep in curand si antrenamentele pe intervale, dar despre asta poate intr-un episod urmator.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.