TANANANA – un nou post de radio in FM-ul romanesc

Asteptam de mai bine de juma de an anuntul asta si ma bucur enorm ca in sfarsit a venit. Stiam de ceva vreme ca urmeaza sa se lanseze un nou post de radio pe FM-ul romanesc si observasem cum usor, usor, playlist-ul de la Activ EFEM se schimbase intr-un mod foarte placut (a se citi “pe gustul meu”).

Ei bine, de pe 7 aprilie 2015, Activ EFEM s-a transformat in TANĂNANA si-a adus in echipa o parte din oamenii de radio pe care ii stiam de la Guerrilla.

Tananana-7

Asadar, schimbarile din playlist din ultimele luni au fost menite sa faca tranzitia de la un post de radio pe formatul Contemporary Hit Radio, in care muzica romaneasca ocupa 90% din grila, in Alternative Adult Contemporary (30% muzica romaneasca si 70% straina), cu accent pe genul alternativ, cu influente indie, rock, punk, electro, funk si hip-hop.

Pe scurt, ceva diferit fata de ce se asculta in FM-ul romanesc, ceea ce unii dintre noi asteptam cu nerabdare sa se intample odata cu disparitia guerrillei.

Tananana-2

Trebuie insa sa recunosc ca m-a luat si pe mine un pic prin surprindere numele noului post de radio, dar dupa mai bine de-o saptamana de ascultat, m-am obisnuit cu jingle-urile si chiar am inceput sa fredonez si eu din cand in cand “ta nă na na”, semn ca n-a fost chiar intamplatoare alegerea numelui.

Directorul muzical de la TANANANA este Alexandru Anghel, care la doar 24 de ani este cel mai tanar director muzical din FM-ul autohton. Se simte clar “mana” lui, iar piesele alese atat pentru heavy rotation, cat si in intreg catalogul reusesc sa ma surprinda de fiecare data.

Tananana-3

Odata cu lansarea noului post de radio a revenit in FM si Bogdan Serban cu emisiunea “Exit Room”. E un “LogOut” extins si imbunatatit, ce poate fi ascultat in intervalul 16:30 – 19:30, adica fix atunci cand te dezinstalezi de la birou.

Rubrici noi, idei noi, dar in acelasi stil cu care-am fost obisnuiti pana acum. In curand o sa fie gata si studioul de live-uri, astfel ca vom avea parte in scurt timp si de tanălive-uri cu trupe romanesti si, de ce nu, poate chiar si straine.

Tananana-6

Programul de la TANANANA incepe insa dis de dimineata cu “Patinalul” prezentat de Vlad Craioveanu si Ciprian Muntele incepand cu ora 7:30. Urmeaza “Check-in”-ul lui Doru Oprisan de la 10:30, urmand ca Emilian Franculescu sa ne serveasca “Lunch-box”-ul cu bunatati muzicale.

Imediat dupa “Exit Room”, de la 19:30 va asteapta in fiecare seara de luni pana vineri Calin Gheorghe cu “Music Tribes”. De la 22:30 pana a doua zi la 7:30 e doar “muzica pusa cu mana”, adica program muzical.

Tananana-4

Grila de weekend incepe de la 8:00 cu Dan Chiper cu al sau “Refresh” pana la ora 12:00, cand incepe talk-show-ul “Get Fit” al lui Cristian Margarit (doar sambata), iar Alexandra Dudu ne prezinta un program artistic-cultural la “Full Time Weekend” de la 15:00 la 18:00.

De la 8 dimineata pana la 8 seara avem din ora in ora avem si stiri, prezentate de Alina Barbu, Mihaela Chirac si Alexandra Coravu.

[divider2]

TANANANA poate fi ascultat in Bucuresti pe 92,7 FM, 89,7 in Timisoara, 93,5 in Medgidia si 97,6 in Husi sau online pe tananana.ro. Sper ca in scurt timp acoperirea sa se mareasca, astfel incat sa aiba acces la acest post de radio cat mai multa lume.

Pe mine m-a prins si ma bucur ca aici am ocazia sa ascult trupe precum Muse, Florence & The Machine, Coldplay, Mumford & Sons, Major Lazer, Incubus, Bastille sau The Feeling, asta doar ca sa dau cateva exemple din playlist-ul actual.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.