Ultimul Exit Room la Tananana m-a lasat cu un gust amar…

Pe 7 aprilie anul trecut am primit un cadou anticipat foarte fain. Activ EFEM s-a transformat in Tananana, iar FM-ul romanesc avea din nou un post de radio cu muzica buna, de tip Alternative Adult Contemporary. In sfarsit puteam sa ascult radio in masina sau acasa si sa descopar trupe si piese noi, fara sa ascult aceleasi “30 de grade” de 10 ori pe zi.

Bogdan Serban urma sa revina si el in FM cu emisiunea Exit Room, avand in principiu cam acelasi format ca fosta emisiune de la Guerrilla, Logout. Numai bun de ascultat in drum spre casa de la birou. Recunosc ca dimineata nu prea prindeam “patinalul” lui Muntele si Craioveanu, dar asta pentru ca eu nu sunt chiar asa matinal de fel.

Ultimul EXIT Room @ Tananana-70

Ei bine, dupa nici 10 luni, lucrurile s-au “stricat”, iar vineri, 26 februarie, o parte din realizatorii emisiunilor de la Tananana si-au facut bagajele si practic au fost dati afara pentru ca rezultatele ultmului studiu de audienta n-au fost chiar cele mai grozave, avand in vedere asteptarile celor din conducere.

Recunosc ca m-a afectat intr-o oarecare masura aceasta veste pentru ca am sustinut si-am promovat acest post de radio destul de mult in toata aceasta perioada pentru ca era un produs media care imi placea si care dupa parerea mea merita promovat.

Ultimul EXIT Room @ Tananana-72

M-a luat prin surprindere aceasta decizie a celor din conducere, mai ales pentru ca, din punctul meu de vedere, realizatorii si-au facut treaba cat de bine au putut ei. Poate ca audientele n-au fost cele dorite si din cauza ca Tananana n-a fost promovat absolut deloc.

Nici in momentul de fata nu au reusit sa aiba un site pe care se puteau face multe, de la banalele stiri, la podcasturi cu emisiunile si totodata premierele pe care le-au avut in aceasta perioada, ca sa nu mai zic de un amarat buton de volum pentru streaming (P.S. pe iPhone nu merge sa asculti pentru ca.. flash – poate ar fi fost utila si o aplicatie mobile).

Ultimul EXIT Room @ Tananana-73

Plus ca sa te compari la audiente cu posturi care au zeci de frecvente in intreaga tara, in conditiile in care Tananana emitea doar in Bucuresti, Timisoara, Medgidia si Husi, iarasi nu mi se pare corect.

Vad ca mai nou, radio7 are campanie de promovare in online cu advertoriale pe bloguri. Sunt convins ca Tananana putea face asta si gratis pentru ca eu stiu cel putin 7 bloggeri care ar fi scris pro-bono despre acest post de radio daca le-ar fi dat cineva macar un e-mail.

Ultimul EXIT Room @ Tananana-76

Pe de alta parte nici nu stiu ce probleme interne au fost din cauza carora nu s-au realizat anumite lucruri si nici nu ma pricep eu la promovat posturi de radio. Nu vreau sa atac pe nimeni in mod special, ci doar imi exprim dezamagirea ca lucrurile au luat o intorsatura neasteptata.

Din fericire, sunt zvonuri ca in curand se vor mai lansa doua posturi de radio pe aceasta nisa, asa ca e posibil sa-l reauzim pe Bogdan Serban in FM cat de curand. Pana una alta, ultima editie de Exit Room, de vineri, a fost destul de trista, iar baietii de la Robin and the Backstabbers le-au facut o surpriza si-au cantat live piesa “Rosu Frana”.

Ultimul EXIT Room @ Tananana-71

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/249041747″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ultimul EXIT Room @ Tananana-74 Ultimul EXIT Room @ Tananana-75

“cam asta a fost… mai mult nu s-a putut”

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.