{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }using refreshToken 1/1IBXP6v4HEaYj8-MxvP-YEFKSUMHjhLbRKWjDs2sVTwMEudVrK5jSpoR30zcRFq6
Iata ca s-a incheiat si editia cu numarul doi a Electric Castle Festival. Organizatorii au mentinut stacheta sus si au reusit sa ne ofere o experienta de neuitat si in acest an. A fost intr-adevar Bigger, Stronger, Better si la cum se desfasoara lucrurile sunt curios ce ne asteapta anul viitor.
Daca la prima editie au fost 32.000 de participanti in trei zile, iata ca anul acesta numarul lor a ajuns la 79.000 in patru zile. Cei mai multi au fost prezenti sambata seara, in cea de-a treia zi de festival, atunci cand pe intreaga suprafata a festivalului au fost 22.000 de persoane.
Chiar daca stiam ca e ultima zi de festival, eu asteptam insa cu nerabdare concertele de duminica. Voiam sa-i revad pe baietii de la Suie Paparude si sa ascult soundtrack-uri celebre interpretate de orchestra Notes & Ties, sa ma zbantui pe Kraak & Smaak, sa-l revad pe tovarasul Dub FX si sa ma distrez pe muzica lui Gramatik.
Din pacate anul asta ori am ratat eu bataia cu apa din fata de la Dance Garden ori chiar n-a mai avut loc. Anul trecut a fost foarte distractiv si mi-as fi dorit sa fac asta si acum. Mi-am ocupat insa timpul altfel cu o vizita pe la Booha Mansion, acolo unde aveau loc semifinalele de Beer Pong.
[divider2]
[divider2]
De asemenea, am urmarit cu mare atentie si concursul Dirt on Fire in cadrul caruia multi biciclisti curajosi au facut trick-uri destul de periculoase. O alta zona care mi s-a parut interesanta a fost labirintul care reusea sa-ti dea o stare dubios de misto cu luminile si fumul care veneau din toate partile.
La fel ca in 2013, patata de culoare a festivalului a fost reprezentata de orchestra Notes & Ties care ne-a transpus un pic in lumea filmelor. Piese de pe coloana sonora a unor filme precum Razboiul Stelelor, Indiana Jones, Misiune Imposibila sau Urzeala Tronurilor au facut multi curiosi sa se aseze pe jos in fata scenei principale si sa aplaude frenetic la final.
Pentru a ramane in spiritul filmelor, baietii de la Suie Paparude si-au inceput concertul lor cu piesa “Razboinicul Luminii”. Michi, Dobrica si Bean au revenit la Electric Castle dupa show-ul electrizant de anul trecut in care au alungat ploaia dupa concertul Morcheeba. De data asta n-a fost cazul pentru ca ploaia ne-a lasat in pace inca de vineri, dar am avut parte de unul din putinele concerte Suie pe zi.
Ce-i drept, n-a parut nimeni deranjat de acest lucru si s-a distrat toata lumea la fel de bine. Ma bucur ca Michi si-a revenit si ca se simte mai bine acum, drept dovada ca au reluat si concertele, dar s-a vazut insa ca baietii inca nu sunt turati la 100% inca. Astept insa cu nerabdare noul album, de pe care au lansat recent piesa “Secretul Caracatitei”, impreuna cu un joc foarte fain disponibil pe iOS si Android.
Au urmat apoi surpriza serii pentru mine, trio-ul olandez Kraak & Smaak oferind un show pe care l-as descrie foarte funky. Am dansat atat de mult in photo-pit incat era sa ma dea baietii de la paza afara :)). V-am zis doar ca imi place sa stau in primul rand la concerte. In randul -1 e si mai bine :D
Ma bucur foarte mult a au venit in varianta cu band, ci nu doar un DJ set pentru ca am avut asa ocazia sa-i remarc pe cei doi solisti foarte buni si pe nenea de la bass. Sunt de vazut baietii astia, iar la urmatorul concert al lor din Romania.
Aparut in line-up-ul Electric Castle cu doar cateva zile inainte, inlocuind-ul pe Rusko fortat sa anuleze concertul din cauza unor probleme medicale, Dub FX a venit practic cu doua saptamani mai devreme in Romania pentru a-si promova noul album “Theory of Harmony”.
Il mai vazusem deja de doua ori si stiam ca o sa fie foarte tare si pot spune chiar ca ma bucur ca a venit si el la EC. A fost abia al doilea show din acest turneu dupa ce cu o seara inainte cantase in Italia si s-a scuzat un pic pentru micile greseli. Astept sa-l revad saptamana viitoare la Bucuresti.
Insa momentul mult asteptat de mine a fost concertul Gramatik care a inceput un pic dupa miezul noptii. L-am descoperit abia anul acesta pe acest baiat din Slovenia si m-a cucerit foarte mult cu stilul sau. Ulterior am aflat cu acum 3 ani a concertat fix de ziua mea la doi pasi de casa mea… . Daca as fi stiut atunci cine e, probabil as fi avut o aniversare interesanta.
La Electric Castle a venit insotit de Russ Liquid, un multi-instrumentist foarte talentat care a completat show-ul cu solo-uri de saxofon, flaut, trompeta sau pian. Set-ul lui s-a bazat in principal pe cel mai nou material al sau, The Age of Reason, adica fix albumul pe care l-am ascultat cel mai mult de la el.
Cu ocazia acestui concert am reusit sa-mi indeplinesc si misiunea de la Electric Castle si am mai crescut un nivel cum ar zice gamerii atunci cand au fost ridicate trei steaguri in acelasi timp din public: Slovenia, Portugalia si evident Romania. Asta s-a intamplat si pentru ca am legat eu steagul Portugaliei pe acelasi bat cu cel al Romaniei. Pentru mine a fost momentul in care am zis ca “Gata! Electric Castle e un festival international!”.
Pe parcursul intregului weekend am intalnit foarte multi straini, fie ca erau din Germania, Ungaria, Rusia, Mexic sau chiar Iordania. Am auzit chiar ca au fost si americani si englezi, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Poate la urmatoarea editie de Europe Festival Awards o sa primeasca si Electric Castle un premiu.
Organizatorii au facut o treaba chiar buna si au reusit sa se descurce destul de bine si cu un numar mare de participanti. In afara de problemele din prima seara cu bus-urile spre Cluj, care am inteles ca s-au rezolvat intre timp, nu cred ca ar avea lumea de ce sa se planga.
Dusurile erau foarte ok si am prins apa calda si la 6 seara, toaletele erau curatate zilnic si chiar aveam si hartie igienica si nu miroseau ca o gura de canal. Da, se intampla ca apa de la toalete sa nu fie tot timpul disponibila, dar sunt festivaluri la care nici macar nu exista zone unde sa te speli pe maini.
La capitolul mancare din nou, nu cred ca are de ce sa se planga cineva. In Food Court erau de toate pentru toata lumea si la preturi chiar decente. Plus ca exista si varianta de a manca in Bontida la preturi aproximativ egale.
Asa cum sublinia si unul din voluntari intr-un interviu la care-am tras cu urechea cat eram in zona de presa, la Electric Castle nu avem vesnicele umbrele pe care scrie numele sponsorului de bere si banci de lemn ca la festivalul berii. Zona era foarte misto amenajata, respectand conceptul intregului eveniment.
Au vrut sa facem un selfie :))
Cei de la Minor Swing au facut iarasi o treaba excelenta cu zona de hamace si cred ca m-au convins si pe mine sa-mi iau un hamac misto de la ei. De asemenea fratii barbosi de la Beard Brothers aveau si ei tricouri si inele personalizate foarte misto.
Ce nu mi-a placut insa a fost zona de Merchandising cu produse Electric Castle. Intr-adevar, gentile facute din bannere aratau foarte misto, dar mi-as fi dorit sa vad mai multe tricouri, eventual cu logo-ul Electric Castle si cu trupele pe spate. In afara de stickere, care se dateau oricum gratis, n-am gasit nimic care sa-mi placa, asa ca singurul meu tricou de la festival e cel primit de la Absolut la cumpararea unui cocktail – #AbsolutElectricCastle gen.
Cam asta a fost Electric Castle Festival 2014 – Bigger – Stronger – Better. Astept cu nerabdare editia din 2015. Pana atunci nu-mi ramane decat sa-i felicit pe cei 20 de membri ai echipei de organizare care se ocupa de festival in restul anului (btw, EC e printre putinele festivaluri care comunica tot anul, nu doar cu cateva luni inainte de eveniment) si pe cei 800 de oameni care au facut ca weekend-ul prelungit 19-22 iunie 2014 sa fie legendar.
Va las acum cu poze din ultima zi de festival:
vrem si noi pozele :)))
[…] Editia de anul acesta a Electric Castle Festival a adus la Castelul Banffy din Bontida peste 50.000 de oameni, atat din tara, cat si din strainatate. O editie foarte reusita despre care v-am scris mai multe aici. […]
[…] Denis voiam sa-l vad neaparat la Untold Festival pentru ca mi-a placut enorm de mult anul trecut la Electric Castle si imi doream sa-l […]