Ender’s Game – filmul sau cartea?

Nu stiu cum se intampla, dar mereu pe final de an apar cele mai tari filme. Anul trecut am fost foarte impresionat de Cloud Atlas, iar anul acesta filmul care m-a lasat masca a fost Ender’s Game – Jocul lui Ender.

Este vorba de ecranizarea primei carti din “Saga lui Ender”, scrisa de Orson Scott Card in 1986 si care contine in prezent 11 romane. A fost un SF foarte popular in anii 90 si cred ca mai are succes chiar si in prezent. Spre rusinea mea, n-am avut ocazia sa ma intersectez cu acest roman si imi cam pare rau ca n-am citit “Jocul lui Ender”.

Ender's Game

Din ce-am inteles de la cei care au citit si cartea, filmul “Ender’s Game” pastreaza in mare parte actiunea , lipsind doar cateva pasaje legate de lupta interioara a personajului principal, Ender Wiggin.

Am avut ocazia sa vad filmul de doua ori inainte de a fi lansat oficial si la noi in tara. Prima data a fost acum doua saptamani, la vizionarea de presa organizata de Editura Nemira si MediaPro Distribution, iar a doua oara joia trecuta, la VIP Studios din Grand Cinema Digiplex.

Ender's Game La VIP Studios

De fiecare data s-a lasat insa cu #pieledegaina pentru ca pe langa efecte si alte nebunii, povestea are un impact emotional puternic. Mi-a placut foarte mult “drumul initiatic” al lui Ender si astept acum cu nerabdare anuntul ca se vor face in viitor ecranizari si dupa celelalte romane.

Cred insa ca pana atunci o sa ma apuc de citit cartile, mai ales ca am vazut ca nu sunt deloc scumpe.

[divider2]

Fac o scurta paranteza ca sa va vorbesc un pic despre VIP Grand Studios, care ofera intr-adevar o experienta misto. E intr-adevar un pic mai scump biletul, dar daca stai sa aduni cat dai pe popcorn, bautura, mancare inainte de film, etc. (lucruri incluse in pret la VIP), ajungi cam la acelasi pret.

Uite aici un infografic care explica mai exact ce si cum.

[divider2]

Revenind la Ender’s Game, as vrea sa va intreb voi ce preferati: filmul sau cartea?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.