De vazut neaparat: Cloud Atlas

In seara asta am vazut filmul pe care-l lauda toti cei care l-au vazut pana acum si drept sa spun, chiar o fac pe buna dreptate. Cloud Atlas (Atlasul Norilor) este intr-adevar unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut pana acum.

Nu stiam foarte multe despre el inainte, nici macar nu cred ca am vazut traierul. Doar am auzit ca e foarte bun si ca foarte multi abia asteapta sa-l vada. N-am citit nici macar review-uri pentru ca s-au scris destule pentru ca premiera a fost vinerea trecuta, cand eu eram deja la Londra, iar saptamana trecuta n-am avut timp de mers la film. A meritat insa asteptarea si filmul s-a ridicat la nivelul asteptarilor transmise de ceilalti, ba chiar le-a si depasit.

Nici nu stiu cu ce sa incep. Mi-a placut foarte mult modul in care a fost filmat, mi-a placut modul in care au fost machiate personajele si cum s-au transformat actorii astfel incat sa se potriveasca cu epoca/timpul actiunii si ca sa intre in pielea personajelor respective. Ii avem pe Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Hugh Grant, Susan Sarandon si multi alti actori foarte foarte buni care si-au jucat rolurile exceptional.

Coloana sonora este superba, iar  Tom Tykwer si colaboratorii sai, Reinhold Heil si Johnny Klimek, merita toate felicitarile pentru ce-au reusit sa faca. Am gasit albumul pe Deezer si-l puteti asculta si voi aici.

[divider2]

Incerc sa nu va spun foarte multe despre poveste pentru ca e ideal sa vedeti voi singuri cum se desfasoara actiunea. Nu vreau sa va stric placerea vizionarii acestui film, asa ca ma leg de aspectele tehnice, care evident nu trebuie nici ele ignorate.

In cele 3 ore cat a durat Cloud Atlas am stat cu ochii atent doar la film, incercand sa fac conexiuni si sa inteleg povestea. Am trecut prin aproape toate genurile de filme, de la istoric, la romantic, la comedie si chiar SF. Toate se imbina perfect si subliniaza cat mai bine fiecare moment al povestii.

Este acel gen de film care se joaca mintea ta si o intoarce pe toate partile, iar la sfarsit te intrebi “Ce-a fost asta?”. Mi-a adus un pic aminte de “Mr. Nobody”, un alt film foarte misto pe care vi-l recomand cu placere [am mai facut-o o data].

Cloud Atlas este regizat de fratii Wachowski, cei care ne-au mai dat o data peste cap cu super-trilogia The Matrix si care reusesc si de aceasta data sa faca un film care zic eu ca merita cateva premii Oscar. Alaturi de ei, a fost de asemenea si Tom Tykwer, pe care l-am amintit si mai sus si care este responsabil de filme precum “Paris, je t’aime”, “Run Lola Run” sau “Perfume: The Story of a Murderer”.

[divider2]

In concluzie, eu as mai vrea sa-l vad o data asa ca cel mai probabil saptamana viitoare o sa merg din nou la cinema sa-l vad. Ieri am profitat de oferta de la Liberty Center (The Light Cinema) cu Crazy Tuesday si l-am vazut cu doar 10 lei biletul.

Ah si e de citit neaparat si cartea, scrisa de David Mitchell in 2004 si pe care evident se bazeaza si acest film.

[divider2]

Le-a mai placut si lui Hristo, lui Blue, lui Ionut si lui Ariel. Voi l-ati vazut? V-am facut curiosi? Cum vi s-a parut?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.