Cum a scos Valy untul din noi

In ultima vreme recunosc ca am devenit cam sedentar. Nu prea am mai facut sport, iar in afara de iesirile la fotbal cu Echipa Bloggerilor la Cupa Corporatiilor (unde si-acolo mai mult stateam pe bara), nu prea am mai facut miscare.

Acest lucru se vede si am observat ca nici metabolismul meu nu mai functioneaza ca odinioara si am inceput sa pun si cateva kilograme in plus pe mine.

FBI - pandutzu

Oi fi reusit eu sa termin cursa de stafeta de la Maratonul International Bucuresti (10,5 km in 58 min), dar asta nu inseamna ca stau foarte foarte grozav la capitolul conditie fizica.

Mi-a fost demonstrat acest lucru duminica seara, cand am facut “cunostinta” cu programul FBI – Full Body Ignition dezvoltat de Valentin Bosioc, colegul meu din echipa Nepregatitii. Valy a cam scos untul din noi si ne-a aratat ca poti avea rezultate bune si daca faci doar 30 de minute de exercitii pe zi.

FBI - Valentin Bosioc

Foarte importanta inainte de orice este incalzirea care trebuie facuta foarte bine. Daca mai tineti minte incalzirea de la orele de sport din liceu e suficient sa urmati acele exercitii. E foarte important ca toti muschii sa fie bine incalziti inainte de orice fel de efort. Asta daca nu cumva vrei febra musculara sau si mai rau intinderi sau rupturi musculare.

FBI-ul contine elemente din MMA, Crossfit, Body Combat, Fight Fitness, Tae Bo, Pilates, Yoga, Judo, Rugby, Aikido, Army Fitness, Bootcamp, Step, Aerobic, Pilates, Tabata, HIIT, Box, Functional Training, Plyometric Training si Fitball, dar care au fost foarte bine aranjate de Valentin astfel incat sa fie cat mai eficiente.

FBI - pandutzu abdomene

Noi am trecut de la genoflexiuni si flotari la mersul piticului si abdomene. Evident, am trecut si prin cateva elemente din cele enumerate mai sus, dar nu stiu cum se numesc asa ca nu ma bag in treaba asta. Ce-i de retinut e ca a reusit sa ne puna corpul in miscare.

Cu siguranta ca daca o sa continui sa fac astfel de exercitii o sa-mi revin la forma de odinioara. Pentru ca eram “incepatori”, Vali a facut cu noi exercitii usoare spre medii, astfel incat sa nu ne oboseasca prea rau.

FBI - Aqua

Cu toate astea am facut febra musclara si m-am miscat un pic robotic zilele-astea. Nu regret insa pentru ca m-a impulsionat si daca vreau ca anul sa particip atat la Triathlon cat si la Semi-maraton, ar trebui sa ma pun pe treaba inca de-acum.

Va recomand FBI – Full Body Ignition si va invit pe pagina lui Valentin pentru a afla mai multe informatii despre ce si cum face el. Maine seara organizeaza ceva frumos pentru fete in PrioriTea, asa ca poate ajungeti sa-l si cunoasteti.

[divider2]

Partenerii acestui eveniment au fost Asociatia Zambet si SufletAqua Carpatica,Blog de FotografieSport Local si  AntrenorPersonal.PRO.

Foto: Dragos Asaftei | mai multe poze gasiti aici.

Puteti sustine proiectul Full Body Ignition in cadrul concursului organizat de Rexona: Idei puse in miscare.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

  1. Important este si confortul psihic dupa astfel de antrenamente… esti increzator in fortele proprii, gandesti mai limpede… mental sunt la fel de benefice cum sunt fizic

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.