Cei mai buni dintre cei bloggeri la Triathlon Challenge Mamaia

Se spune ca trebuie sa faci in fiecare an cel putin un lucru pe care nu l-ai mai facut inainte. Eu incerc sa respect acest lucru, iar una dintre premierele de anul acesta a fost participarea la un Triatlon, mai exact Triathlon Challenge Mamaia 2013.

Mi-a placut acesta provocare, chiar daca nu am participat la toate probele ci am facut echipa de stafeta cu Valy (alergat) si cu Alex (inot). Eu am fost responsabil de partea ciclistica a stafetei si, avand in vedere ca a fost doar a doua oara cand am parcurs pe bicicleta 18 km, ma declar multumit de timpul obtinut (41:31, conform RunKeeper, 43.20, conform rezultatelor oficiale partiale).

La cea de-a 5-a editie a Triathlon Challenge Mamaia au participat circa 800 de sportivi de toate varstele. Printre ei si 4 echipe de bloggeri care s-au intrecut in proba de sprint stafeta. Desi numele echipei noastre a fost “Nepregatitii”, ne-am dat seama ca, de fapt, in cele din urma, noi am fost cei mai pregatiti pentru aceasta competitie, reusind in final sa ne clasam pe prima pozitie in clasamentul bloggerilor.

M-am ofticat un pic ca doua dintre echipe n-au reusit sa termine proba de inot si au pornit cu un dezavantaj destul de mare in celelalte doua probe pentru ca mi-ar fi placut sa fim mult mai motivati sa tragem si mai tare. Pentru echipa 3 a inotat Marius Vintila, care a iesit din apa cu 3 minute si jumatate inaintea lui Alex, astfel ca a trebuit sa duc o cursa de urmarire dupa Refu pentru a recupera cat mai mult avansul lor.

Am reusit sa recuperez un minut si 15 secunde, astfel ca, in proba de alergat, Valy  n-a trebuit sa se forteze foarte mult, avand-o ca adversar direct pe Elly. La final, Nepregatitii au terminat pe prima pozitie (in clasamentul bloggerilor, 11 in clasamentul stafeta-sprint masculin) cu aproape 7 minute avans. 

Ziceam ca mi-ar fi placut ca si ceilalti inotatori sa termine proba pentru ca Vlad si Robert (ciclism), respectiv Dragos si Francisc (alergat) au obtinut timpi destul de buni si clasamentul ar fi aratat probabil altfel.

Sunt convins insa ca pentru fiecare participant a fost o experienta interesanta. Mie mi-a placut foarte mult cum s-au desfasurat lucrurile, iar berbecul competitiv din mine s-a simtit in largul lui. Ma gandesc serios sa particip si anul viitor, poate de data asta singur, in proba de super-sprint. Dar pentru asta trebuie sa ma mai antrenez un pic la partea de inot pentru ca momentan acolo stau cel mai prost.

Da, recunosc, m-a prins microbul acestor competitii si deja m-am hotarat ca pe 5-6 octombrie sa particip din nou la Maratonul Bucurestiului. Tot in proba de stafeta, asa ca imi caut echipa de alergatori.

Tot respectul si admiratia mea pentru cei de la Smart Atletic, organizatorii Triathlon Challenge Mamaia 2013 (si a multor alte evenimente de acest gen din tara). Chiar nu am ce sa le reprosez in ceea ce priveste organizarea si stiu ca un eveniment de acest gen nu se face in 2 timpi si 3 miscari.  Le doresc cat mai multi sponsori la urmatoarele evenimente si sa nu aiba probleme cu aprobarile din partea primariilor.

Mentiuni speciale din partea mea pentru cei de la Aventuria.ro care au raspuns foarte prompt solicitarii mele de a inchiria un suport pentru bicicleta. Fordutza a fost foarte fericita sa poata transporta o bicla deasupra ei si nu in portbagaj.

Acestea ziind fise, ne vedem la maraton in octombrie si la triatlon la anu #amzis!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.