11 ani fara Unicul Capitan

Astazi se implinesc 11 ani de cand Catalin Hildan, Unicul Capitan, a murit pe terenul de fotbal, in timpul unui amical intre Dinamo si divizionara C, Santierul Naval Oltenita.

Eram prea mic pe vremea aia ca sa imi dau seama ce se intamplase si nici nu eram implicat foarte mult in “fenomenul fotbalistic”. Tin minte insa imaginile de la televizor si faptul ca la inmormantarea sa au fost foarte multi suporteri.

Caine pana la moarte… si dincolo…

De-atunci, in fiecare an, Catalin Hildan este comemorat de suporteri, jucatori si oameni din conducerea lui Dinamo, care trec pe la mormantul sau din Cimitirul Branesti, pentru a aprinde o lumanare in memoria Unicului Capitan.

Anul acesta a fost primul in care am fost si eu la Branesti. Am fost duminica, alaturi de galeria dinamovista, intr-un cadru mai mult sau mai putin organizat.

11 ani fara Unicul Capitan

A fost emotionant, mai ales atunci cand am fost la casa parinteasca a lui Catalin, acolo unde l-am intalnit pe nea Marin, tatal Unicului Capitan.

Acesta ne-a asteptat, ca in fiecare an, in poarta casei, iar in momentul in care toata galeria a strigat numele lui Catalin, se vedeau clar emotiile prin care trecea.

Marin Hildan

Am intrat si in camera Unicului Capitan, plina cu poze ale jucatorului emblema al lui Dinamo. Imi pare sincer rau ca n-am apucat sa-l vad jucand pe Catalin Hildan pentru ca sunt convins ca ar fi devenit un jucator remarcabil pentru fotbalul romanesc. 

Catalin Hildan – Unicul Capitan

Catalin Hildan s-a remarcat la Dinamo prin daruirea si devotamentul sau pentru culorile alb-rosii. Tocmai de aceea este si a fost iubit de suporterii dinamovisti, iar faptul ca a “disparut” atat de repede nu face decat sa adanceasca rana din sufletul tuturor.

 

Si in fata stadionului Dinamo se afla o statuie a lui Catalin Hildan

Dupa moartea sa, Peluza Nord a stadionului Dinamo a devenit Peluza Catalin Hildan (PCH), iar numarul 11 de pe tricoul lui Dinamo, purtat de capitanul dinamovistilor, a fost retras, astfel ca niciun jucator n-a mai purtat acest numar.

11 ani fara numarul 11

Catalin Hildan a debutat la Dinamo in 1994 si a reusit sa castige eventul in 2000. A fost in lotul nationalei Romaniei la EURO 2000, dar din pacate n-a jucat deloc.

De-atunci si pana acum, Dinamo a castigat 3 titluri de campioana (2001-2002, 2003-2004, 2006-2007), 4 Cupe ale Romaniei (2001, 2003, 2004, 2005) si o Supercupa a Romaniei (2005).

Poate cu el pe teren Dinamo ar fi obtinut mai mult decat atat, dar asta nu vom stii niciodata.

Odihneste-te in pace Capitane! Te vom iubi mereu!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.