Canon EOS M – intre compact si DSLR

Saptamana trecuta am fost la lansarea noului model Canon EOS M in Romania si am avut ocazia sa ma joc un pic cu acest aparat foto digital.

In cadrul evenimentului de lansare Cabral Ibacka si Dinu Lazar ne-au povestit primele lor experiente cu Canon EOS M, pentru ca au avut ocazia sa-l testeze timp de cateva zile.

Daca domnul Dinu Lazar ne-a prezentat noul model din perpectiva utilizatorului specialist, Cabral a ales sa ni-l prezinte din prerspectiva utilizatorului obisnuit, care vrea sa faca poze rapid, dar care sa arate in acelasi timp bine.

EOS M este primul aparat mirrorless lansat de Canon si permite utilizatorilor sa aiba un aparat compact, dar care sa faca fotografii la calitate de DSLR. Este compatibil cu aproape toate obiectivele din gama Canon si este foarte usor si intuitiv de folosit.

Are un ecran tactil [acelasi ca 650D-ul lansat acum o luna] care se dovedeste extrem de folositor atunci cand vrei sa faci setari cat mai repede sau sa faci o fotografie instant. [divider2]

[divider2]

EOS M e conceput pentru cei care sunt pasionati de fotografie si isi doresc sa aiba imagini cat mai bune, dar care nu se considera neaparat “fotografi profesionisti”. Poate fi luat oriunde pentru ca este foarte mic, dar solid in acelasi timp, si beneficiaza de toate functiile unui DSLR.

[divider2]

  

[divider2]

Vine la pachet cu doua obiective dedicate – EF-M 22mm f/2 STM pancake si EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM cu zoom standard, dar si impreuna cu noul flash compact EX Speedlite – Speedlite 90EX –, oferind utilizatorului tot ceaa ce are nevoie pentru a realiza imagini incredibile in fiecare zi.

Pot spune ca ma incadrez in targetul acestui aparat si abia astept sa ajunga si in magazinele de la noi. Se preconizeaza ca undeva pe la inceputul lunii septembrie vom avea primele Canon EOS M in Romania. Momentan nu se stiu exact preturile, dar cel mai probabil se va invartii in jurul sumei de 800 de euro.

[divider2]

Cam asa arata un Canon EOS M pe interior, sectionat

[divider2]

Pentru cei care nu inteleg care-i faza cu tehnologia mirrorless, le recomand urmatorul articol care explica destul de bine ce si cum. Detalii tehnice despre Canon EOS M gasiti aici.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.