Clipurile de sambata [4] – Everything is a remix

Pentru editia de saptamana asta a clipurilor de sambata o sa va prezint seria de clipuri “Everything is a remix”.

Aceasta serie de patru clipuri a fost produsa de  Kirby Ferguson a fost structurata, evident, in patru parti, prima dintre ele fiind lansat in septembrie 2010, iar ultima acum cateva zile.

“Everything is a remix” pune accentul pe ideea ca toate creatiile noi au copiat la randul lor modele mai vechi si ca practic totul este un remix.

In prima parte se vorbeste evident despre muzica si cum aproape toate melodiile au sample-uri din melodii vechi. Cu siguranta va amintiti de Axis of Awesome- 4 chords si de recent lansat-ul mash-up: 99% din muzica comerciala in 6 minute.

In cea de-a doua parte se vorbeste de similaritatile din filmele de la Hollywood si de cum majoritatea filmelor de succes de acum sunt bazate pe filme vechi, remake-uri sau adaptari si readaptari dupa benzi desenate.

P.S. Fanii Star Wars o sa fie un pic dezamagiti.

Bonus pentru partea a 2-a este prezentarea sample-urilor folosite de Quentin Tarantino in Kill Bill, care este practic un mash-up de filme.

Partea a 3-a ne arata ca de fapt crativitatea nu este magie, ci ca totul se bazeaza pe lucruri invatate deja.

Nimeni nu incepe cu ceva original. Avem nevoie de copii pentru a crea o fundatie de cunostinte si intelegere… abia apoi lucrurile devin interesante…

Principalele elemente ale creativitatii sunt: copierea, transformarea si combinarea.

In ultima parte.. lucrurile iau o intorsatura mult mai generalista. Se pare ca evolutia se bazeaza pe copiere, transformare si combinare, iar tot ce se intampla acum in modul in care noi traim acum se numeste evolutie sociala si se bazeaza pe acelasi trei caracteristici.

Se vorbeste si despre drepturile de autor si chiar si despre mult-discutata ACTA din ultima vreme.

Concluzia este ca oamenii sunt ok cu copierea, atata timp cat ei nu sunt copiati.

[divider2]

Sper ca v-au placut cele 4 clipuri de azi – puteti sa le urmariti pe cele de saptamana trecuta aici.

P.S.: Tot la categoria clipurilor de sambata ar fi intrat si tutorialul de construire al unui iglu, pe care l-am postat marti, dar si serialul lui Horia Brenciu – Jurnal de concert, pe care l-am postat ieri.

via Ake

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.