Lectia de marketing de la Coldplay! Cum au comunicat lansarea noului album – Everyday Life

1

Asa cum ne-au obisnuit in ultimii ani, baietii de la Coldplay au cate o campanie foarte misto de teasing inainte de lansarea unui album. Da, ati citit bine, Coldplay lanseaza un album nou anul acesta si culmea, inca unul anul viitor.

Sincer sa fiu, m-a luat prin surprindere vestea asta pentru ca ma asteptam ca pauza lor sa fie un pic mai mare dupa incheierea turneului “A Head Full of Dreams” din 2017, dar se pare ca si lor le e dor de concerte si vor sa ne prezinte cat mai repede noile lor creatii.

Albumul care va fi lansat anul acesta se anunta a fi unul un pic mai experimentalist, astfel ca vom auzi piese de la Coldplay care s-ar putea sa nu sune neaparat a Coldplay-ul ala cu care ne-am obisnuit, urmand ca anul viitor sa vina si albumul “comercial” care va fi sustinut si de un turneu mondial.

Acum ca am scapat de detaliile astea, hai sa vedem cum a inceput campania de teasing pentru albumul ce urmeaza sa fie lansat pe 22 noiembrie 2019.

Marti, pe 15 octombrie, intr-o statie de metrou de pe lina galbena (Yellow, hehe) din Sao Paolo a aparut un poster misterios ce ii include pe cei patru membri ai trupei intr-un cadru vintage, alaturi de un nene care seamana izbitor de mult cu filosoful german Friedrich Nietzsche si pe care scrie mare 22 noiembrie 1919.

Se pare ca posterul a aparut mai devreme cu doua zile si a fost scos destul de repede, dar a fost suficient ca fanii din intreaga lume sa se entuziasmeze si sa incerce sa gaseasca legaturi cu urmatorul album.

Miercuri, pe 16 octombrie, o parte din videoclipurile de pe canalul trupei si-au schimbat thumbnail-urile in alb-negru, iar in descrierea fiecaruia au aparut doua simboluri ce semnifica o semi-luna si un soare.🌙☀️ Asta se leaga acum cu faptul ca pe 22 noiembrie 1919 a avut loc o eclipsa totala de soare care-a fost vizibila in America de Nord si Europa.

Curios este insa faptul ca daca aduni durata celor 9 clipuri care au primit thumbnail alb-negru (Aliens – Up&Up – Midnight – Paradise – Life in Technicolor ii – Violet Hill – The Hardest Part – The Scientist – Yellow) ajungi la 42 de minute. 42 a fost intotdeauna un numar special in comunicarea celor de la Coldplay si chiar da titlul unei piese de pe albumul Viva la Vida or Death and All His Friends.

Dar si mai curios este faptul ca noi suntem acum fix in a 42-a saptamana a anului. Coincidenta? Nu cred.

Joi, pe 17 octombrie, trupa a schimbat pozele de profil de pe toate platformele sociale (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, etc.) cu cele doua simboluri, semi-luna si soarele, iar posterele misterioase au inceput sa apara peste tot prin intreaga lume. Londra, Paris, Varsovia, Madrid, Berlin, Buenos Aires, etc., ba chiar si o varianta color in Peru.

Vineri, 18 octombrie, posterul a aparut chiar si intr-o rama la Muzeul de Arta Contemporana din Amsterdam.

Sambata, 19 octombrie, pe conturile sociale ale trupei a aparut un teaser ce contine posterul care-a circulat prin intreaga lume.

Luni, 21 octombrie, fanii din intreaga lume au inceput sa primeasca scrisori de la trupa prin care se confirma faptul ca pe 22 noiembrie 2019 vom avea parte de un album dublu, numit “Everyday Life” ce va avea doua parti, “Sunrise” si “Sunset”.

Marti, 22 octombrie, pe site-ul oficial a aparut scrisoarea care a ajuns si la fani, impreuna cu o numaratoare inversa ce se va incheia peste doua zile, cand cel mai probabil va fi lansat noul single. Asa ca tineti minte, joi, 24 octombrie 2019, ora 21:30 (Ora Romaniei).

Tot marti a aparut si un leak cu tracklist-ul albumului dublu, precum si coperta pentru “Everyday Life”. Se pare ca pe 22 noiembrie 2019 vom avea parte de 16 piese noi de la Coldplay.

Miercuri, 23 octombrie prin cateva ziare din Marea Britanie, Noua Zeelanda, Australia sau Franta au aparut reclame care confirma tracklist-ul noului album

Joi, 24 octombrie apare oficial vestea ca vom avea parte de doua piese noi, “Orphans” si “Arabesque”, lansate la ora 21:30 (Ora Romaniei), impreuna cu artwork-ul oficial. De asemenea, cei de la BBC Radio 1 anunta un interviu exclusiv cu Chris Martin la aceeasi ora.

Tot astazi se sarbatoresc si 8 ani de la lansarea albumului “Mylo Xyloto”. cel de-al cincilea album al trupei.

In postarea de pe instagram in care au anuntat lansarea celor doua piese, cei de la Coldplay au taguit doua conturi care prezinta o parte din versurile celor doua piese.

Iata si cele doua piese noi marca Coldplay de pe noul album “Everyday life”.

O sa actualizez articolul asta pe masura ce mai apar informatii noi. Urmatorul update o sa fie cu cele doua piese noi.

Previous articleBillie Eilish se muta pe scena principala! Reading Festival este sold-out!
Next articleCampania geniala de teasing Electric Castle pentru a anunta ca vin twenty one pilots la Bontida
Alin Pandaru
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.