Glastonbury 2019 – tot ce trebuie sa stii ca sa prinzi un bilet!

Dupa un an de pauza, Glastonbury Festival revine anul viitor cu o noua editie, a 36-a mai exact, din 1970 si pana in prezent.

Cred ca n-are rost sa va mai spun ca e unul din cele mai populare festivaluri de muzica din lume, iar line-up-ul din fiecare an este mai mult decat sublim.

E unul din festivalurile la care imi doresc sa ajung de foare multa vreme, insa la care este extrem de greu sa prinzi bilete. Asta pentru ca se dau aproape instant, iar de fiecare data cand se puneau in vanzare, eu eram pe traseu la Bucharest Marathon si imi era aproape imposibil si sa alerg si sa stau cu telefonul pe site-urile de bilete.

Pentru editia din 2017 toate cele 135.000 de abonamente s-au vandut in numai 50 de minute. Au fost ani in care s-au dat chiar si in 30 de minute, asa ca, e bataie mare pe ele de fiecare data si se lasa cu nervi si frustrari ca ai ramas pe dinafara.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti iei bilete la Glastonbury 2019?

Pentru editia de anul viitor, ce va avea loc in perioada 26-30 iunie 2019, abonamentele se pun in vanzare duminica, 7 octombrie 2018, de la ora 11:00 (Ora Romaniei). Inainte de asta, joi, pe 4 octombrie 2018, de la ora 20:00 se pun in vanzare cateva pachete ce includ si transportul cu autocarul (coach packages) din cateva orase din Marea Britanie. Revenim imediat la pachetele astea pentru ca pana atunci mai trebuie sa stiti cateva lucruri.

Pentru a putea cumpara abonamente trebuie intai sa va inregistrati pe site-ul oficial, completand acolo datele voastre. Biletele se vand exclusiv pe glastonbury.seetickets.com si vor costa 248 de lire + 5 lire taxe. De retinut insa faptul ca pe 7 octombrie, daca ai noroc sa iti poti cumpara abonament, vei plati doar 50 de lire ca depozit pentru un abonament, urmand ca restul de 198 de lire sa-i platesti in prima saptamana din aprilie (1-7 aprilie), inclusiv taxa de 5 lire.

Din ce-am vazut pe site, se pare ca vor fi si ceva taxe de transport, dar presupun ca difera in functie de tara. Partea buna e ca acestea se platesc per comanda, nu per bilet. Apropo de asta, poti sa cumperi maxim 6 bilete pe o comanda si toti cei pentru care iei bilete trebuie sa fie inregistrati pe site inainte.

Daca vrei sa cumperi pentru mai multe persoane ai nevoie de codul lor de inregistrare si de codul postal. Pentru a preveni frauda, fiecare abonament va fi legat de un cont ce va include si fotografia posesorului (cum a fost la noi la Untold si Neversea, de exemplu).

Ce include un abonament?

  • Acces la Glastonbury Festival in perioada 26-30 iunie 2019
  • 5 nopti de camping
  • programul festivalului
  • mini-ghid de festival
  • incarcare gratuita a telefoanelor
  • editie speciala de ziar pentru fiecare zi a festivalului
  • lemne de foc

Care-i faza cu coach packages?

Ei bine, asta s-ar putea sa fie reteta secreta de anul acesta. Asta daca e sa compar cu pachetele asemanatoare de la Tomorrowland, care se vand de asemenea separat (si mai scump, evident) si la care ai sanse mai mari sa prinzi abonamente decat la vanzarea generala.

Anul acesta, pentru a mai decongestiona aglomeratia de masini care vin spre festival, vor organiza cateva curse cu autocarul din cateva orase importante din Marea Britanie dupa cum urmeaza.

Aceste preturi se adauga, evident, la pretul aboanamentului, iar partea buna e ca nu trebuie sa le platesti acum in octombrie, ci tot in aprilie.

Partea proasta e ca nu poti intra in posesia abonamentului la festival daca nu te urci in autocarul care pleaca din orasul selectat. Adica nu poti sa-ti iei pachetul asta si sa vii separat la festival.

Din Bucuresti cea mai buna varianta ar fi Birmingham, de exemplu pentru ca avem si curse low cost la preturi acceptabile.

Daca nu iti iei insa unul din aceste pachete, e usor de ajuns oricum la festival, fie cu autocarele National Express, fie cu trenul pana la statia Castle Cary si apoi cu busuri gratuite pana in zona de festival, fie (nerecomandat) cu masina proprie (45 de lire parcarea), fie cu autorulota (preturi incepand cu 120 de lire).

Cam astea ar fi in mare informatiile legate de biletele la Glastonbury 2019. Mai multe informatii in limba engleza gasiti chiar la ei pe site.

Sper ca anul acesta sa prind si eu in sfarsit un abonament la Glastonbury, mai ales ca asta e primul an din 2012 de cand am inceput eu sa incerc sa imi cumpar bilete cand nu se mai intersecteaza cu Bucharest Marathon (care o sa fie weekendul urmator, pe 13-14 octombrie), asa ca o sa fiu 100% pe baricade, pentru ca n-o sa mai alerg in acelasi timp.

E festivalul la care imi doresc sa ajung cel mai mult, ca sa-mi flutur si eu steagul in fata Piramid Stage alaturi de alte zeci de mii de oameni.

Printre headlinerii preconizati pentru editia din 2019 se numara Kylie Minogue, Stormzy, Paul McCartney, Kendrick Lamar, Madonna, Elton John, Led Zeppelin, Taylor Swift sau chiar ABBA. Ramane insa de vazut care vor fi numele anuntate anul viitor pentru Glastonbury. Oricum ar fi, o sa fie un line-up legendar, asa ca nu conteaza chiar atat de mult, pentru mine, cel putin.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.