Am fost la un studio de Realitate Virtuala ca sa va conving si pe voi sa mergeti

Viitorul e aici, iar evolutia tehnologiei din ultimii ani ne confirma acest lucru. In prezent putem face o groaza de lucruri de pana acum 5-10 ani pareau de domeniul SF-ului.

Sambata am avut oportunitatea de a merge la un studio de VR (Realitate Virtuala) si sa descopar astfel cum arata viitorul salilor de jocuri la care mergeam in copilarie.

Am interactionat prima data cu Realitatea Virtuala la inceputul acestui an, la un eveniment organizat de cei de la NVIDIA asa ca in mare stiam la ce sa ma astept.

Daca atunci am avut ocazia sa experimentez doar cate putin din fiecare joc sau program, de data aceasta m-am jucat cred ca vreo ora in VR si mi-a placut extrem de mult.

vr-studio

Cred ca in viitorul apropiat astfel de sali sau studiouri de VR vor deveni foarte populare, la fel cum escape-room-urile au acaparat piata in ultimii doi ani.

M-am simtit ca in copilarie cand mergeam la salile de calculatoare pentru a ma juca cu prietenii in retea diverse jocuri. Asta se intampla inainte de era internetului prin fibra optica in fiecare casa si pe vremea cand singura modalitate de a juca ceva multiplayer era sa mergi la o astfel de sala de jocuri.

Ei bine, acum lucrurile trec la un nou nivel, iar experienta unui joc in Realitate Virtuala este una de incercat macar o data in viata.

De la taiat frute in Fruit Ninja, la tras cu arcul sau impuscat zombie sau roboti malefici, ai o gama variata de jocuri dezvoltate special pentru VR din care sa alegi. Ca sa nu mai zic de partea educativa, cu explorat fundul marii, escaladat Everestul sau “calatoritul” pe alte planete.

De departe insa cea mai tare experienta este jocul multiplayer impreuna cu unul sau mai multi prieteni in aceiasi camera.

Pana cand o sa avem probabil fiecare acasa cate un sistem de VR (asa cum s-a intamplat si cu internetul prin fibra optica), care este destul de costisitor (un sistem complet te poate duce la peste 5.000 de lei), eu cred ca e o varianta excelenta de a te acomoda cu noile tehnologii.

Eu am fost la cei de la Gateway VR Studio, care au deschis o astfel de sala fix in incinta Club fabrica (pe Str. 11 iunie nr. 50) in care au trei sisteme cu HTC Vive si un simulator cu VR Oculus Rift.

Puteti sa le faceti si voi o vizita in fiecare zi intre orele 14:00 – 22:00, iar pentru a vedea oferta lor de jocuri, va invit pe site-ul lor oficial, acolo unde aveti mai multe detalii despre preturi si unde puteti sa faceti si rezervari.

Vedeti in clipul de mai sus cat de distractiv a fost si de ce va recomand si voua sa incercati o astfel de experienta.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.