Azi…

Azi nu am mai mers cu masina la birou. Am descoperit aseara ca am ceva probleme cu ambreiajul si pana nu am bani sa merg la service sa vad ce si cum, nu o mai misc din parcare.

Am plecat insa pe bicicleta. Nu inainte insa de a-mi face presiunea rotilor, de a-mi unge lantul care scartaia de vreo luna incoace, de a-mi pune in bagaj pompa, setul de imbusi, vesta reflectorizanta, luminile de noapte si anti-furtul.

Azi..

Cei care ma cunosc stiu ca eu nu purtam casca decat atunci cand plecam din Bucuresti pe bicla. De azi o s-o port mereu.

Azi nu am mai trecut pe rosu, chiar daca era liber in fata si nu venea nimeni din stanga sau din dreapta. Azi n-am mai traversat trecerea de pietoni pe bicicleta si mi-am semnalizat din timp fiecare schimbare a benzii.

Azi am certat o batranica doua minute in statie la 331 la Romana care voia sa traverseze pe mijlocul strazii, desi trecerea de pietoni era la 10m de ea. M-am rastit la ea, recunosc, dar nu imi pare rau, pentru ca se facea ca nu intelege ce vreau sa ii zic si tot voia sa traverseze nepermis.

Schimbarea pe care ne-o dorim incepe in primul rand cu noi. Nu mai conteaza cum am fost pana acum, ci conteaza cum vom fi de-acum incolo. Vreau ca lumea sa inteleaga ca ce s-a intamplat la Colectiv s-a intamplat pentru ca oamenii nu au respectat legile.

Dar nu putem avea pretentia ca doar unii sa faca asta, ci trebuie ca schimbarea sa vina de la noi.

Degeaba avem noi cel mai curat guvern, daca in continuare noi vom incalca legile.

Hai sa le respectam in primul rand noi, iar apoi sa avem pretentii de la ceilalti.

Nu mai conteaza ce-a fost pana acum, ci conteaza ce facem de-acum inclolo. Asa ca daca o sa te intrebe de-acum cineva cate legi ai incalcat de vineri, 30 octombrie 2015 si pana acum, ar fi bine ca numarul asta sa fie cu mult mai mic decat numarul victimelor de-acolo.

Fii schimbarea pe care o vrei in lume!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.