Cum a fost la Korn la Arenele Romane (foto)

Ce modalitate mai buna de a termina un festival de muzica electronica ar fi fost alta decat un concert rock la intoarcerea in Bucuresti?

Luni seara am ajuns la fix la Arenele Romane pentru primul (si sa speram ca nu si ultimul) concert Korn din Bucuresti. Show-ul a facut parte din turneul prin care americanii au sarbatorit 20 de ani de la lansarea albumului “Korn”.

Korn_foto_Alex_Barbulescu-22

Setlistul a cuprins asadar toate piesele de pe acest material care a influentat cateva generatii de trupe rock in tot acest timp, dar si piese celebre precum “Freak on a Leash” sau “Coming undone”

Printre ele si trupele care au cantat in deschidere: Implant pentru Refuz, Coma si macedonenii de la Point Blank. Din pacate n-am prins si show-urile lor, dar am intele ca cei de la Coma au oferit unul din cele mai bune concerte din cariera lor.

Korn_foto_Alex_Barbulescu-40-2

Eu ma numar printre norocosii care au avut ocazia sa-i vada live pe Korn de patru ori pana acum (cu tot cu show-ul de la Arene). Recunosc ca nu sunt cel mai mare fan al lor, dar atmosfera de la concertele lor este absolut dementiala.

Imi place prezenta lor scenica, stativul celebru pentru microfon al lui Jonathan Davis, dreadurile lui Munky si in general energia pe care o transmit cu fiecare riff de chitara sau bataie de toba.

Korn_foto_Alex_Barbulescu-06

I-am prins live la Peninsula in 2010 si la Sziget in 2012 si 2014 si pot spune ca, din pacate, atmosfera de la Arenele Romane a fost mai slaba. E insa de inteles pentru ca 3.500 de oameni nu se compara cu zecile de mii care vin la festivaluri.

Am vazut prin public foarte multi oameni trecuti de 30-40 de ani, care probabil asteptau concertul asta de mult prea multa vreme. Ma bucur foarte mult ca au avut ocazia sa-si vada favoritii live si sper ca n-au plecat dezamagiti.

Korn_foto_Alex_Barbulescu-31-2

Personal ma asteptam sa fie mult mai “haos” si sa sar din pogo in pogo. Insa a fost cam slab publicul la capitolul asta, iar cei care se aventurau sa faca body surfing riscau destul de mult sa cada pentru ca nu era toata lumea atenta sa-i tina.

Eu mi-am facut insa datoria si m-am pozitionat in primele randuri cu steagul ridicat iar la un moment dat, cu ajutorul unui tip binevoitor am fost ridicat si pe umeri.

Korn_foto_Alex_Barbulescu-14-2

Steagul Romaniei a ajuns si pe scena, insa Davis nu ne-a facut bucuria de a-l si ridica. Nu-l blamez pentru asta pentru ca probabil nu e stilul lor sa faca astfel de gesturi.

Asa cum spunea si Ryan de la OneRepublic, de obicei artistii ezita sa ridice steagurile primite din public, ca sa nu faca vreo gafa. Cum ar fi fost sa fie steagul Bulgariei sau al Ungariei acolo? Better safe than sorry :)).

Korn_foto_Alex_Barbulescu-39

Din pacate n-am reusit sa prind si o pana de la Munky la final, asa cum s-a intamplat la Sziget, dar macar raman cu multumirea ca mi-a dat like la poza postata pe instagram :)).

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Korn 20 la Arenele Romane a fost un evenimentul marca Sabotage, organizat de Emagic.

Foto: Alex Barbulescu | mai multe poze si video de la eveniment gasiti pe mahmur.info

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.