Ce mai fac ciclistii plecati sa deseneze pe GPS o lamaie in jurul Romaniei?

Pe 18 iulie un grup de 4 biciclisti curajosi au plecat intr-o aventura pe care nu cred ca o vor uita prea curand. La initiativa celor de la Ciuc Radler, ei au de facut un traseu de 2.500 de km in jurul Romaniei, in forma de lamaie.

Am parcurs si eu alaturi de ei primii 30 de km in ceea ce s-a transformat ulterior in cea mai lunga plimbare a mea cu bicicleta. N-are rost sa ma laud acum cu 85 de km, comparandu-ma cu ce fac ei zilele-astea, dar ce voiam sa zic a fost ca mi-a facut mare placere sa ii insotesc si sa le arat sustinerea mea.

Ciuc Radler Romania Activa 02

In timp ce unii de distrau ba pe la festivaluri, ba pe la mare, ba prin alte parti, Cristian Soare, Ruxandra Bunea, Irina Ifrim si Alexandru Grecu ajungeau pe 31 iulie la Oradea, la mijlocul distantei, dupa fix 14 zile de pedalat.

In tot acest timp au trecut prin 154 de localitati, iar 250 din cei 1250 de km au fost parcursi prin padure, pe teren accidentat. Poate asta se explica si cele 8 roti schimbate pana acum.

Ciuc Radler Romania Activa 01

Pe Irina o urmaresc pe Strava si mereu ma minunez de cat de multi km pot sa faca pe zi. La un moment dat chiar credeam ca o sa termine traseul mai repede de 18 august, asa cum e planuit. Sunt convins insa ca au ei traseul deja bine stabilit si stiu cat si cum sa pedaleze.

Duminica se pare ca au fost si ei in Cluj-Napoca, dar cum am fost mult prea prins zilele-astea, n-am apucat sa urmaresc acest lucru si din pacate n-am reusit sa ma si vad cu ei sa-i iau la intrebari.

Ciuc Radler Romania Activa 03

L-am prins insa pe Alex la un scurt interviu pe Facebook si asa am aflat ca cele mai dificile portiuni de traseu au fost pana acum intre Nucet si Moneasa pentru ca a fost o urcare foarte grea (per total pana acum, au avut diferenta de nivel de 3750 m) pe un drum de tara (cam greu cu “gume” de asfalt pe tarana).

O alta portiune care le-a creat probleme a fost intre Cluj-Napoca si Micesti pentru ca pe langa urcari abrupte, au avut parte si de coborari destul de periculoase, tot asa pe un drum de tara, cu noroaie, nisip, pietris si alte obstacole.

Ciuc Radler Romania Activa 06

Se tin insa bine pe pozitii si isi vad in continuare de drum. Biciclind si eu destul de des, mai ales pe timp de vara, una din curiozitatile mele a fost legata de numarul de tricouri pe care le-au schimbat pana acum, avand in vedere ca se transpira destul de mult dupa multi km de pedalat.

Am aflat insa ca le spala in fiecare zi acolo unde se cazeaza si ca poarta acelasi tricou pe toata durata zilei. E bine ca sunt fresh ca un Radler in fiecare zi :)) .

Ciuc Radler Romania Activa 05

O astfel de initiativa a atras si numerosi sustinatori. Fie online, prin mesaje pe pagina Ciuc Radler  România Activă, fie chiar pe traseu, pedaland alaturi de ei.

Imi povestea Alex ca la Oradea au fost foarte bine primiti pentru ca ciclistii din zona sunt extrem de prietenosi. Le-au prezentat orasul (care e foarte frumos, apropo) si chiar le-au dat dulceata facuta de ei. Un gest tare frumos, zic eu.

Ciuc Radler Romania Activa 04

Daca vreti si voi sa-i sustineti, puteti sa le urmariti parcursul in timp real aici si sa vedeti cand ajung pe la voi prin zona ca sa va alaturati si voi pe bicla, sau le puteti lasa mesaje de incurajare direct pe pagina.

Mai au fix 14 zile de pedalat, iar marti, 18 august sambata, 15 august (hehe, am avut dreptate ca se misca mai repede) vor ajunge inapoi in Bucuresti pentru un finish triumfator. Din pacate eu o sa fiu plecat atunci din tara, dar ma bazez pe voi ca o sa faceti gasca mare sa-i intampinati.

[divider style=”double” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

P.S. Am aflat de la Cristian si care e legatura intre berea radler si mersul pe bicicleta, la Vlad puteti vedea mai detaliat cum a decurs traseul lor pana acum, Elena a reusit sa-i prinda pe toti la un scurt interviu, iar la Sabina gasiti si cateva sfaturi pe care le-au primit de la Eduard Carol Novak, presedintele Federatiei Romane de Ciclism,

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.