A aparut harta traseului pentru Bucharest International Marathon 2015

Se pare ca zvonurile s-au adeverit si vom avea pentru prima data un traseu dintr-o singura bucata de 42,195 km  pentru Bucharest International Maraton. Pana acum, existau doua bucle de cate 21 km.

Chiar daca arata un pic mai diferit decat mi-as fi imaginat eu, ma bucur ca organizatorii au reusit sa obtina aprobarile pentru a avea un astfel de traseu la cea de-a opta editie. Hai sa vedem pe unde vom alerga pe 4 octombrie 2015:

(click aici pentru a vedea harta la dimensiune mare)

Startul va avea loc ca si pana acum din Piata Constitutiei, dupa care vom face dreapta si vom inconjura Palatul Parlamentului. Coboram pe Str. Izvor si facem stanga pe Str. B.P. Hasedu si apoi dreapta pe Splai pana la Bd. Libertatii. Facem dreapta spre Piata Natiunile Unite si continuam pana in Piata Unirii la fantani. De acolo ne intoarcem pana pe Calea Victoriei pe care o vom parurge pana la aproape de Piata Victoriei, la intersectia cu Str. Stevastopol, cu un scurt ocol pe Bd. Dacia.

Ne intoarcem tot pe Calea Victoriei, pana la Ateneul Roman, dupa care coboram un pic pe Stirbei Voda, ocolim Sala Palatului pe Ion Campineanu si ne reintoarcem pe Calea Victoriei pana la Splai. Apoi alergam pana la Opera si facem dreapta pe Mihail Kogalniceanu pana la intersectia cu Calea Victoriei. Ne intoarcem pana la Eroilor dupa care alergam tot pe Splai pana la Izvor.

Trecem din nou prin Piata Constitutiei, urcam pe Calea 13 septembrie pana la intersectia cu Panduri si facem dreapta pana la Academia Militara. Ne intoarcem tot pe Panduri, continuam pe Bd. Tudor Vladimirescu pana la intersectia cu Calea Rahovei, dupa care ne intoarcem pana la intersectia cu Calea 13 Septembrie.

De-acolo facem dreapta si coboram pana la Bd. Libertatii, facem din nou dreapta spre Rodul Cosbuc. Intoarcem fix inainte de rond, alergam spre Piata Constitutiei, apoi facem dreapta pe Bd. Unirii si o tinem drept pana la Piata Alba Iulia, unde facem un scurt ocol pe Bd. Burebista. Ocolim Piata Alba Iulia si alergam apoi drept pe Bd. Decebal si Bd. Basarabia pana la intersectia cu Bd. Chisinau.

Ne intoarcem pana la National Arena, ocolim stadionul si apoi revenim pe Bd. Basarabia. Continuam pe Decebal pana la Piata Alba Iulia, iar apoi drept pe Bd. Unrii pana la fantani. Acolo facem dreapta si apoi stanga la Hanul lui Manuc, continuand pe Splai pana la Eroilor.

De-acolo nu ne mai ramane decat sa ne intoarcem pe Splai pana la Izvor, sa facem dreapta pe Bd. Libertatii si sa ajungem la finish tot in Piata Constitutiei. Un traseu destul de intortochiat si intr-adevar foarte lung, dar care cred ca o sa fie frumos. Numai sa-l scriu si am obosit :)).

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Momentan nu avem si traseul pentru semi-maraton si nici traseul pentru stafeta de 4 x 10,5 km, dar sunt convins ca organizatorii ne vor lamuri in zilele ce urmeaza. Eu din pacate nu voi participa la proba de maraton anul acesta pentru ca o sa fie fix la o saptamana dupa Maratonul de la Berlin pentru care ma pregatesc de aproape 3 luni. Cu putin noroc, daca ma mai tin genunchii, poate o sa fac cursa de 21 km, la fel ca anul trecut.

Pana atunci insa mai e destul. Sunt curios cum vi se pare voua traseul de anul acesta si care credeti ca va fi cea mai dificila portiune.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.