Jurnal de East European Comic Con 2015

Weekend-ul acesta Acum o luna mi-am petrecut mare parte din timpul liber la cea de-a treia editie a East European Comic Con. O editie foarte reusita din punctul meu de vedere, cu actori foarte buni invitati si cu panel-uri interesante.

Aventura EECC de anul acesta a inceput de vineri, cand am fost prezent la conferinta de presa ce i-a avut ca invitati pe Robert Knepper, Manu Bennett si pe Osric Chau. Cei trei au zis cateva vorbe despre prezenta lor la Comic Con si despre experientele anterioare in Romania.

Comic-Con 2015

La sesiunea de intrebari am incercat sa fac o glumita cu Robert Knepper si l-am intrebat ce i-ar spune T-Bag lui Jamie Lannister daca s-ar intalni. Dar nu s-a prins de gluma pentru ca nu s-a uitat la Game of Thrones n-a inteles faptul ca atat Jamie, cat si T-Bag au ramas fara mana in serial.

Apoi am profitat de faptul ca inca nu de deschisese accesul pentru toata lumea si am dat o tura pe la standuri inainte sa se aglomereze.

Baietii de la Sector 7 n-au au venit cu #nimicnou la Comic Con #eecc2015

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

N-am stat insa prea mult vineri pentru ca aveam o groaza de treaba, dar am revenit sambata pentru ca voiam sa vad neaparat panel-urile programate in acea zi. Am inceput cu baietii de la Sector 7, care n-au venit cu Nimic Nou, dar care ne-au prezentat un clip in premiera si cateva rubrici noi din #nimicnou.

Un panel amuzant, asa cum ne-au obisnuit si pana acum. Astept sa posteze si pe youtube ce ne-au prezentat la Comic Con, ca sa radeti si voi (l-au postat deja aici )

Tocmai am vazut in premiera noul episod din RoBoTzi by Creative Monkeyz #carteadomnului #eecc2015 A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Au urmat apoi Ramo si Codin de la Creative Monkeyz care au venit cu un episod nou din RoBoTzi pe care de asemenea am avut ocazia sa-l vedem in premiera. Intre timp a aparut si pe Youtube si mi se pare unul din cele mai bune din ultima vreme.

Sa sesiunea de Q&A am aflat cateva din planurile de viitor ale proiectului si faptul ca vor reveni in urmatoarea luna la tutorialele cu care ne-au obisnuit pana acum si de care s-au indepartat in ultima vreme, concentrandu-se mai mult pe partea de gaming.

Am aflat si ca 3lăr e posibil sa mai continue la un moment dat, dar numai daca vor reusi sa gaseasca o gazda care sa se ridice la nivelul stabilit de  Alex. Ramane insa de vazut ce-o sa se intample.

Panel Umbre @ East European Comic Con 2015

Primul panel la un Comic Con al unui serial romanesc a fost cel pentru UMBRE, serialul original produs de HBO, care a creat ceva valva in iarna acestui an cu primul sezon. Mi se pare foarte tare treaba asta si ma bucur ca am fost prezent acolo.

Au fost invitati, evident,  actorii din serial, astfel ca am putut sa-i luam la intrebari pe Serban Pavlu (Relache), Stefan Velniciuc (Nea Puiu), Andreea Vasile (Nico), Maria Obretin (Gina), si pe Gabriel Huian (Teddy). Moderatorul panelului, Raul Gheba, a facut si un joc actorii pe care i-a pus sa ghiceasca autorul unor replici din serial.

N-am aflat insa foarte multe detalii despre sezonul doi, dar daca va fi sa fie, cred ca abia in toamna anului viitor vom avea sansa sa-l vedem la TV.

#spotted @robert_knepperofficial @ @comiccon.romania #eecc2015

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Probabil cel mai asteptat moment pentru mine la East European Comic Con a fost panelul cu Robert Knepper, actorul pe care majoritatea dintre voi il stie din serialul Prison Break, din rolul detinutului T-Bag. Printre serialele si filmele in care a mai jucat se numara si Heroes, Arrow, Flash, The Hunger Games sau Stargate Universe.

Chiar daca si in realitate pare la fel de fioros ca T-Bag, de fapt Robert Knepper este foarte pasnic si a fost foarte deschis in discutiile pe care le-a purtat cu noi. Ne-a povestit despre provocarile rolului din Prison Break si de teama ca lumea o sa ajunga sa-l urasca din cauza personajului, dar a fost surprins de faptul ca lumea il felicita si il respecta pentru modul in care a jucat.

L-am intrebat daca el crede in succesul mini seriei Heroes Unborn care va continua serialul Heroes (anulat in 2009), si mi-a spus ca isi doreste ca producatorii sa vina cu o abordare noua asupra serialului si ca daca vor veni cu acelasi stil, telespectatorii se vor prinde si se vor simti inselati. Mi-a confirmat si faptul ca nu-l vom vedea in aceasta noua serie, lucru care nu stiu inca daca ma bucura sau ma intristeaza.

Am vorbit un pic cu el si despre piraterie si de faptul ca noi aici in Romania am urmarit Prison Break descarcand episoadele de pe torrenti pentru ca la TV au fost difuzate maxim 2  sezoane. El a zis evident ca pirateria e un lucru rau pentru ca si televiziunile trebuie sa-si scoata cumva investitia in serial prin reclame, iar noi, urmarindu-le online nu vedem reclama si nu platim practic pentru asta.

El a salutat ideea celor de la Netflix de a oferi show-urile de televiziune. Amuzant a fost cand i-am zis ca asteptam sa vina Netflix si la noi in tara, la care el a zis simplu: “You don’t have it here? Steal it!”, moment in care toata sala a izbucnit in ras si aplauze.

La finalul panelului Robert a oferit un discurs foarte interesant si emotionant. El a inceput prin a da cateva sfaturi actorilor aflati la inceput si a culminat cu povestea primei sale vizite in Romania, in urma cu 30 de ani, cand a venit la Cluj cu o companie de teatru pentru a pune in scena un spectacol.

A avut atunci ocazia sa-l intalneasca si pe Nicolae Ceausescu si comparand situatia tarii noastre de-atunci si de-acum s-a aratat foarte fericit ca am reusit sa iesim din acea situatie. Dar mai bine va las pe voi sa urmariti direct intreg discursul. E emotionant.

[divider2]

Duminica am ajuns inca de dimineata la Comic Con pentru ca voiam sa prind panelul Romercial. Acolo am dat de Cosmin Mitu, evident, si de Valentin-Narcs Sturzu (aka bimus), care ne-au povestit despre planurile de viitor ale proiectului. De asemenea, am urmarit in premiera si primul episod in limba engleza pentru Romercial.

Este una din directiile pe care Cosmin vrea sa le urmeze pe viitor si eu sincer sper sa aiba succes si in afara cu acest format de vlog. Vali si Cosmin pregatesc si un proiect nou, inspirat de show-urile TV din afara precum The Tonight Show cu Jimmy Fallon sau Jimmy Kimmel Live. Mai multe nu pot sa va zic acum, dar abia astept sa se lanseze.

Romercial panel w/ bimus & cosmin mitu #eecc2015 A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Tot duminica am avut parte si de o intoarcere in copilarie pentru ca vocile care au dat nastere personajelor Andy si Louie Anderson din desenele animate Viata cu Louie au venit la East European Comic Con.

A fost o adevarata placere sa-i vedem in carne si oase pe Alin Panc si pe George Lungoci si mai ales sa-i auzim. Chiar daca au trecut mai bine de 15 ani de cand au inregistrat vocile pentru acest desen animat, cei doi s-au aratat surprinsi de succesul pe care il au chiar si acum. Nici ei nu stiau pe vremea aia la ce “capodopera” lucreaza si faceau asta doar ca “sa mai plateasca o chirie”, in timpul liber pe care-l aveau in afara activitatilor teatrale.

La sesiunea de Q&A au fost evident pusi sa spuna diverse replici celebre din serial spre amuzamentul tuturor celor din sala.

Tot sambata am trecut si pe la standul HBO, acolo unde era expus celebrul Tron de Fier din Urzeala Tronurilor. Ba mai mult, anul acesta au adus si un joc foarte fain, inspirat din lupta de la “Blackwater Bay” in care “concurentii” trebuiau sa distruga cat mai multe corabii, tragand cu arcul.

S-a lasat si cu premii din partea HBO pentru cei mai talentati. Evident am tras si eu cateva sageti si m-am pus in postura de “Barboss de Westeros“.

Barboss in Westeros #urzealatronurilor #eecc2015

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Tot pe Tronul de Fier l-am vazut urcandu-se si pe Hodor, celebrul personaj din Game of Thrones, pe care am reusit apoi “sa-l fac faimos” si pe 9GAG, postarea cu poza cu el pe tron adunand foarte multe upvote-uri si comentarii.

Insa lucrul de care sunt cel mai mandru este ca am reusit sa-mi fac o fotografie cu Robert Knepper intr-una din sesiunile de foto puse la dispozitie de organizatori. Pentru ca in poze nu exista si sunet, am adaugat eu ce mi-a transmis atunci cand am facut poza.

T-Bag, Relache si Pandutzu

Am trecut apoi pe la standul Harap-Alb Continua si mi-am completat colectia de benzi desenate. De asemenea mi-am luat si primul numar din TFB (Tinerete Fara Batranete), cel mai nou “serial” de benzi desenate lansat de cei de la HAC.

Am avut ocazia sa-l cunosc si in persoana pe Octav Ungureanu, unul dintre cei mai talentati desenatori de la noi din tara, responsabil pentru caricatura foarte misto pe care m-au facut-o cadou prietenii mei de ziua mea.

[divider2]

Una peste alta, a fost o editie foarte misto de East European Comic Con, un eveniment care creste din ce in ce mai mult si la care abia astept sa ajung si anul viitor.

Voi cum v-ati distrat anul acesta la Comic Con?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.